Българска музика за плейлиста ни

19 ноември 2020 текст Кристина Йорданова снимка Михаил Мишев
В последните месеци тя не спира да извира със своите добри хармонии през китари, бийтове и топ вокали. Преслушваме и удряме сърца за следващите три имена, които ни взеха вниманието.


Hug or Handshake

  

Китаристът Петър Трифонов и вокалистът Антон Георгиев се хлъзват под общото име Hug or Handshake след студена декемврийска вечер, когато разбират, че музикалният им вкус е сходен, а умовете им работят на една честотa. Преди 8 месеца извадиха инди рок триковете от ръкава си с песента Molten Dreams, но не спират да ни разтапят само там. Добрите им хармонии и кинематография ни приковават в най-новото им хващащо парче Blaze of Sorry.

Me and My Devil

  

С музиката си бандата ни пренася в психеделичната сянка на 60-те по линиите на новото им парче I Can’t Breathe. С лек уестърн туист видеото разказва история, която е подходяща само за 18+, а рисуваните сцени с кръв и насилие (от Станислав Ангелов) съвсем бетонират доверието ни в дяволските им мелодии. С емблемата Me and My Devil се разхождат Васил Първановски с китари и вокали, Ангел Каспарянов с вокали, Мартин Стоянов с бас и Деян Драгиев – Даката зад барабаните.

Прея

  

Предстоящото ѝ парче Пожар ни подгонва с горещите си пламъци и бийт на 20 ноември. Певицата го завърта в секси ритъм и подчертава женската енергия, с която ни дърпа към танци пред огледалото. С Денис Попстоев начертават хармонии и текст през март, а режисьорът Жоро Пеев рисува концепцията и визиите по клипа, в който искаме да влезем. Вече сме готови и за бъдещия є кратък албум с дати, фиксирани за 2021.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.