Плейлист за тревожни хора

30 ноември 2020
Понякога се случва да се качим на влакчето на тревожността, затова вадим няколко парчета, които сега ни закарват далеч. Свързват ни със себе си чрез текстове и хармонии, които сглобяваме в долния плейлист, но преди това изброяваме акценти, с които спасяваме последните няколко дни.


Coldplay
Don’t Panic

   

В оскъдните си 2 минути и 17 секунди Don’t Panic удря по правилните места, а в такива моменти Coldplay идват в правилните моменти, за да ни напомнят, че всичко ще бъде наред и то не само с албуми като Parachutes.

Twenty One Pilots
Bandito

  

Това е от песните в албума им Trench, които със сигурност не съдържат в себе си достатъчно динамични моменти, за да са сингъл, но със сигурност бавното ѝ разгръщане ни прибира на топло и ни прошепва думи, с които да поискаме помощ. Слагаме шала на врата си и сме непобедими.

Dodie
Sick of Losing Soulmates

   

Красивата мелодия изтегля несъвършенствата, с които човек се сблъсква всеки ден, просто защото е човек. Събрано в конкретна история, това ни води към нещо, в което виждаме и своето отражение. На хора, загубили други хора.

Vance Joy
Georgia

 

Това парче вирее в главата му още от 2006, но Ванс намира правилните акорди за него 9 години по-късно. "По някакъв начин намерих правилната комбинация. Начин да подредя думите на върху рифа, който звучеше правилно. Това винаги е вълшебен момент."  казва той.

Sufjan Stevens
Mystery of Love

  

Нежеланието му да бъде погълнат от разяждащата любов, но и вълнението, което тя предизвиква се спъва в китарата на Стивънс и ни държи будни докрая.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.