Най-пусканите песни в Spotify за 2020

3 декември 2020
Тази година се търкулна изключително бързо по една или друга причина, но музикалните платформи не спят и Spotify вече е тук с петте си най-пускани песни за годината. Слушаме:


Blinding Lights
The Weeknd

       

Тази песен обра единиците не само за Spotify, но не сме изненадани. Тя е с тежки синтезатори под текст за нуждата от любов и е безупречна във всяко едно отношение, не и без помощта на продуцента Макс Мартин.

Dance Monkey
Tones and I

       

Това е парчето, променило живота на австралийката Тони Уотсън след един доста известен конкурс International Songwriting Competition. Денс парчето става номер едно в минимум 20 държави, а с разпознаваемия си тембър Tones споделя: "Никога не съм знаела, че има музикални класации, преди да пусна музиката си [онлайн]. Не съм гледала класации или нещо подобно. Просто слушах музиката, която ми харесва."

The Box
Roddy Rich

     

The Box не е от най-любимите ни тази година и честно казано – не ни носи нищо кой знае какво освен малко носталгия по отминали рап величия.

Roses (Remix)
SAINT JHN

   

Когато излезе през 2016, Roses беше тъжна парти музика, която стъпва тежко и правилно. Но след като диджей Imanbek от Казахстан му пуска малко по-бърз ритъм през март тази година, ремиксът става абсолютен хит навсякъде и прескача милиард слушания само за няколко къси месеца.

Don’t Start Now
Dua Lipa

                     

Това определено е от обмислените песни на Дуа Липа, която се задържа на върха не само с Don't Start Now от албума си Future Nostalgia. Дискотечните ритми, синтезаторите и пианото ни мотивират да погледнем обратно към диско гиганти от 70-те години. Това обаче не значи, че Липа не носи нещо свое в звука, който стои модерно и актуално. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.