• 4 парчета на... Fink

  13 февруари 2020

  текст Кристина Йорданова снимка Grazvydas Kaskelis

  Фин Грийнол е способен да говори с еднакъв огън за метъл, техно и всичко между тях и може би това е причината първо да се завърти с електро пулс, а после да купи няколко китари за инди фолк парчетата си. Британецът започва полета си с денс албума Fresh Produce от 2000, който става хит по къмпинги със сочните си семпли.
 • 4 парчета на... New Candys

  8 януари 2020

  текст Кристина Йорданова снимка Jancy Buffington

  33.3% рок, 33.3% рол и 33.4% психеделия. Не знаем защо изтриха това описание от фейсбука си, математиката им не е зле, но ние сме тук за друго.
 • 20:20

  18 декември 2019

  Следващите седем локации ви съблазняват да пропуснете речта на президента и да посрещнете новото десетилетие във вълнуващ парти кръг.
 • 25 декември: Коледа на бар

  18 декември 2019

  снимка elrowofficial

  Знаем, че след преяждане на човек не му е точно до купон, но все пак следващите пет места са идеални за горене на калории.
 • Плейлистът на 2010-2020

  18 декември 2019

  текст Кристина Йорданова

  От 2010 насам платформите за музика ни запратиха в толкова различни жанрови посоки, че вече никой не казва "аз слушам само това".
 • 4 парчета на... Джеймс Лег

  21 ноември 2019

  текст Кристина Йорданова снимка Stefan Daub

  Преди да пусне коса и да се кръсти Джеймс Лег, той е Джон Майърс – син на проповедник, израснал между пясъците на Тенеси и Тексас с госпел музика за фон.
 • Какво не знаехме за... Хилдур Гюднадьотир

  30 октомври 2019

  текст Кристина Йорданова

  Сигурни сме, че тази исландска композиторка се смее на добрите шеги и обича живота, но когато трябва да създаде музика без усмихнато лице, дълбае в по-тъмните ъгли на съзнанието си. Така се раждат зловещият хаос в датския филм Kapringen, мракът в Сикарио 2: Солдадо и ужасът в сериала Чернобил, а последно виолончелото ѝ партнира на Артър Флек в Жокера. Тези нейни поредни шедьоври ни карат дa я намерим в Spotify и да я пъхнем веднага в пейлиста си (до добре подбрани шопенски ноктюрни и руски рап), а за да влезе и във вашия, разказваме още малко за Хилдур.
 • Halloween Hot Spots

  24 октомври 2019

  5 партита, на които може да сте каквото си поискате, а ако 31 октомври не ви е съвсем удобен, последните 2 са точно за вас.
 • 4 парчета на... Hooverphonic

  26 септември 2019

  текст Кристина Йорданова снимка Jan&Jorre

  Задъханите извивки на Гейке Арнаерт в Mad About You вероятно са първото, за което се сещате, щом чуете Hooverphonic. И не сте сами – десетилетието с тази певица е най-силното за белгийската трип-хоп група, движена от мозъците на басиста Алекс Калиър и китариста Реймънд Гийртс, които от старта си през 1995 сменят общо пет фронтдами.
 • Плейлистът на август

  29 август 2019

  текст Кристина Йорданова

  Няма да ви пускаме музиката, която слушаме, когато ни е горещо и наблизо плискат вълни. Саундтракът на изнизващия се месец е пълен с новите парчета, които се родиха през лятото, крещейки за цели нови албуми през есента. Вадете слушалки и се гответе.
 • Metropolis: Industrial Gathering

  22 август 2019

  снимка ivanvandov

  Локацията на това парти още е тайна, но лайнъпът му казва всичко важно. Начело в него стои Йерун Сърч, който открива пред себе си техно пейзажи от средата на 90-те и е сочен за вдъхновител от много имена зад пултовете.
 • 50 години Уудсток

  8 август 2019

  текст Кристина Йорданова снимка Shaydawn on Xanga

  Средата на август е, когато през 1969 на 70 километра от градчето Уудсток, щата Ню Йорк, свободната любов, евтините наркотици и бълбукащият рокенрол са решение на всички проблеми за уикенд. На фона на войната във Виетнам, култът около Чарлс Менсън и движението за гражданските права, четирима мъже под 27-годишна възраст запечатват датите от 15-и до 18-и със знака на мира.
 • 4 парчета на... The Chemical Brothers

  1 август 2019

  текст Кристина Йорданова снимка Hamish Brown

  Не са нито братя, нито химици – пионерите в биг бийта Ед Саймънс и Том Роландс са историци по образование, които пишат собствена легенда. Откакто пускат дебюта си Exit Planet Dust през 1995, двамата от Манчестър не са спрели да наливат електронна креативност в ушите ни, а песента им Galvanize още се върти по всички мачове на NBA.
 • Какво не знаехме за... Брус Дикинсън

  1 август 2019

  текст Никола Шахпазов

  Наричат го ренесансова личност и това гръмко определение е на място. Фронтменът на Iron Maiden скоро ще навърши 61, но намира магически сили и за световни турнета с групата, и за пилотиране на пътнически самолет, писане на книги, фехтовка, а напоследък – и spoken word представления. Точно за такова пристига в София на 23 декември, но нека Коледа не ви се струва далече – следват 4 причини да си подарите билет час по-скоро.
 • Посоките на август Vol.2

  1 август 2019

  От торбата с летни фестивали този път изсипваме шест, които варират от електроника в гората до класика край езерото и от метъл сблъсъци до био разговори. Е, накъде сте?
 • Посоките на август

  25 юли 2019

  Електроника, хип-хоп, класика, деветдесетарски денс икони и микс от изкуства бълбукат в началото на август, когато ще ви се иска да сте на поне две места едновременно. Е, няма как да стане, така че вадете везните и изберете най-вашето.
 • 4 парчета на... Шилпа Рей

  18 юли 2019

  текст Кристина Йорданова снимка Ebru Yildiz

  Когато изричаме името ѝ, очакваме да призовем жена с горяща цигара в устата и два средни пръста, вдигнати високо във въздуха. Пънкарската ѝ блус сила тръгва от индийско семейство в Ню Джърси и стига до улиците на Ню Йорк, които кръстосва с бандата Shilpa Ray and Her Happy Hookers за два диска време.
 • Свободна зона

  11 юли 2019

  Небето и тревата са на ваше разположение и на следващата юлска тройка фестивали, които обаче имат един жокер в повече – не събират пари за вход.
 • В градината на Гранд Хотел София

  28 юни 2019

  През лятото градината на Гранд Хотел София излиза с програма под звездите, а ето какво се реди до края на юли.
 • 4 парчета на... Dead Can Dance

  27 юни 2019

  текст Никола Шахпазов

  Те са една от най-смелите и стилово аморфни групи на планетата и на 30 юни идват за първия си концерт тук. Престъпно ниският интерес към него (до почти всички европейски дати от турнето им иначе стои червен печат "sold out") ви дава шанс да вземете билет за Античния театър в Пловдив в последния момент.