5 групи, които да следите

28 май 2013 текст Клодин Жендова
Петима музиканти, които си заслужава да чуете


Ango
Името на базирания в Монреал канадец е японски термин и обозначава онзи тримесечен период на обучение, в който учениците овладяват практиките на дзен. Подхожда чудесно на музиката му – ясен поп с аренби и хаус притурки. За проверка - чуйте това. Андрю Гордън Макферсън, както е същинското му име, бива забелязан и продуциран от Жак Грийн, работил наскоро с How To Dress Well, на които впрочем казват, че Ango прилича. Първият му албум Serpentine е на свободен даунлоуд, заради което ръкопляскаме!

Twigs
На онези от вас, които харесват прогресивни електронни звуци, излизащи от дълбините на ъндърграунд аренби сцената като Frank Ocean, Miguel и The Weekend, ще си позволим да препоръчаме Twigs. Информацията за тази певица с чуден глас е оскъдна - шепа фотографии, едно EP и няколко приятни за окото видеоклипа, чиято атмосфера винаги е леко мрачна, слабо наркотична и изискваща особено състояние на духа за пълна оценка.

Indiana
Indiana всъщност е от Нотингам и успя да накара част от света да заговори за нея след кавъра по Swim Good на Frank Ocean и собствените й сингли Bound, Animal, а отскоро и Smoking Gun. Предричат на Индиановия мрачен поп светло бъдеще и я сравняват с Portishead и The хх едновременно.

Josef Salvat
Завършилият право австралиец се появи отникъде, но ето ви силата на Интернет. За нула време двата му сингъла – This Life и Hustler, обиколиха света, а британският The Guardian написа, че музиката на Джозеф е микс от Morissey и Lana Del Rey и нищо чудно той да се превърне в Gotye за тази година. Чуйте парчетата му – може да ви се прииска да казвате после, че Джозеф е Somebody That I Used To Know. Не лично, разбира се.

The Child of Lov
Детето на любовта се появи още миналото лято със страхотна доза фънк и обгърната в мистерия персона. Дали бе британец или французин, дали само един или пък цяла банда – краят на чуденето най-сетне настъпи. Child of Lov се оказа холандец, чиято прилика с шведската футболна звезда Златан Ибрахимович е просто поразителна. Не знаем дали това ви се струва добре или зле, но сме сигурни, че музиката му ще ви хареса. Особено през лятото.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.