Август пар(т)и

3 август 2017
Жегата в града прогони парти организаторите вдън гори и плажове, но спокойно – оставиха адреси за контакт и дати, на които да ги последваме. Идвате ли?


Bansko jazz festival
Банско, 6-13 август
Две десетилетия назад д-р Емил Илиев отваря собствена клиника в града. Да, това има общо с фестивалната ни тема – пациентите остават с месеци и често се оплакват от липсата на музикална сцена. Така той кани големи в джаза за серия от концерти, които карат кмета да вдигне палец за цял международен фест, който днес реди 8-дневен списък с причини да се вдигнем до Банско. На 6 август започваме в 19:00 със Sentimental Swingers, биг бенда на Благоевград и Мишо Йосифов, а след тях щафета поема вещият в китарата Влатко Стефановски. В гранде селекцията с чужди артисти нататък слушаме още: буги-вуги пианистът Аксел Цвингенбергер (веднага след Влатко), "белият Рей Чарлз" Урош Перич (7 август), меденият вокалист Тони Момрел (9 август) и шефът на саксофона Кенди Дълфър (11 август). За останалите гости отвън и оттук минете през графика на banskojazzfest.com.
вход свободен

Kartola Music Gathering
Местност Картола край Смолян, 9-12 август
Хладкият юрган на Родопите е спасението, когато прогнозата за четири августовски дни е "знойни партита в разделени по жанрове вечери". Денс и рок са в селекциите за първите две нощи в Картола, а нататък слушаме хип-хоп, фънк, хаус и техно в едно (на 11 август) и дъбстеп, джънгъл и дръменбейс накуп (на 12-и). "Кой знае?", намеква за изненади програмата на евентуален бонус ден – 13 август, но вместо да гадаем, тук вадим само каквото е ясно: артистите в титулярните дни са 28! Hydrashock, Skill, Bzzzt, Daffonso, Famalam, NRG_D, Vasquez NZ и домакинът EXo водят в списъка, който завършва с още три скрола в страницата на събитието във фейсбук. Оттам преписвайте GPS координатите на сцената и четете за музикалния базар и благотворителната акция за тепавиците в Картола, на които фестът удря рамо.
вход свободен

Wake Up Stran-jah
Плаж Варвара, 10-13 август
Хаус и техно за събуждане? Може, щом алармата всъщност е парти в три дни и нощи на пясъка край Варвара. Буди ни всяка сутрин в 10:00 с дневните сетове от наши и чужди селектори, а ако ще спите вечер, бягайте надалече, защото зад пултовете застават нашите Shosho, Peppou и Laylla Dane + куп гости от Берлин и Букурещ. Изреждаме без ред: Garo, Svet, Maxâge, Михал Зиетара, Андреа ди Роко, Mihigh и Gescu, а вие ги планирайте по часове от програмата във фейсбук събитието. И преди да сте попитали – да, къмпинг има и е само за фестивални туристи. Пазят ви квадрати за палатка с комбиниран пропуск за 50лв.
25-30лв от ticket.eventzone.bg

Bass Sea Festival
Плаж Варвара, 17-19 август
"Басси феста", вадят транскрипция организаторите и обясняват, че това тяхното е "дръменбейс/джънгъл уикенд на плажа". Диагонален поглед върху програмата е достатъчен да разберем, че в него няма нищо лежерно – 160-те удара в минута се изливат в дълъг лист с диджеи и продуценти от Великобритания, от които отсега подчертаваме Тhe Prototypes, DJ Grooverider, Bladerunner dnb, North Base, Glitch City и ToddLah. Зад пулта (и целия фест) стоят и нашите момчета от HMSU, които също слушаме три дни и четири нощи на пясъка в бара Wake Up. Междувременно следим фейсбук страницата за точния график на сетовете и чакаме да чуем най-специалното име в него, скоро.
15-30лв на eventim.bg


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.