Sofi Tukker

7 февруари 2019 текст Кристина Йорданова снимка Toma Kostygina
Тя е Софи, той е Тъкър и нещата им се получават случайно, но светкавично. Когато на малък концерт в Роуд Айлънд тя запява боса нова с групата си, той е диджей в клуба – така я чува, отива да ѝ каже "беше много красиво, но скучно" и миксира една от песните ѝ на мига. През 2014, още бегли познати, хващат саковете си и заминават заедно за Ню Йорк, където след три добри години Apple грабват сингъла им Best Friend за рекламата на новия си телефон. Сочните им бразилски ритми върху електронен денс пейзаж вече се носят и към нас за жива среща в Sofia Live Club, преди която ви пускаме малко жега във врата и малко поезия в душата с четири парчета на дуета.


DRINKEE

 

Туптящ тропически бийт гони китарен риф, докато думите на португалски ни хващат неподготвени в първите 5 секунди. После разбираме, че от любов към бразилската култура Софи учи езика, за да пее любимите си песни и го внедрява и в своята музика. Парчето заслужено отнася Грами номинация за Best Dance Recording, а покрай текста му по поемата Relógio на бразилския поет Чакал на нас също ни се иска да знаехме езика.

BENADRYLВъпреки средното темпо на песента, пулсът тутакси се ускорява, когато Софи запява "I lost my sanity with my socks/One at a time, I barely noticed" и някак започваме да се движим в ритъма на думите ѝ. Португалският тук e под формата на демоничен пристъп, който излиза от гърлото на Тъкър, без да разваля нежния и хладен тон на Benadryl, премрежен от сънливите вокали на Софи.


JOHNY

 

Стиховете на бразилския поет Пауло Лемински от 1983, по които е текстът, ни хващат още в интензивното интро с въпроса "Johny? Está me ouvindo?" ("Джони, чуваш ли ме?"). Нататък атмосферата се раздува, а с леките китари заглъхва и фактът, че не разбираме какво се пее, така че изслушваме историята на Джони до края, оставяйки се на усещането.

FUCK THEY

 

С тези две думи изхвърляме целия свят от главата си и танцуваме на "All these rules that everyone keep making up/Who the fuck is they?". Заглавието е мантра, която ни уверява, че можем да си тръгнем от партито, на което не ни се ходеше и без това. Прибираме се и организираме частно събиране със себе си като специален гост, докато подскачаме върху леглото с бийт, избягал от всякакви музикални норми.

Sofi Tukker са в Sofia Live Club на 28 март от 20:00 за 40лв от tickets.paysera.com

 


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.