Празнична музика

22 декември 2011 текст Никола Шахпазов
В периода между Коледа и новогодишната нощ не просто няма да се спи, а ще се трещи и танцува. Музикалните събития са в изобилие, ето и най‑важните от тях.


Babyface Clan + Panican Whyasker + проект Димитър Воев
Предния път, когато водещите ни алтърнатив рок банди Babyface Clan и Panican Whyasker свириха заедно, успяха да препълнят клуб Blue Box. Сега едва ли ще е по-различно – защото това е един от най-добрите концерти, с които да закриете годината, а и защото и двете банди обещават повечко нечувани до момента парчета от бъдещите си албуми. Особено добра идея в случая е и включването на проект Димитър Воев – сборна формация, която съживява незаписани от Димитър Воев (лидер на великаните Нова генерация, трябва да знаете това) парчета със звучене, максимално близко до осемдесетарския дух.
Mixtape 5, 30 декември, 20:00, 10/15лв от eventim.bg


Solar Christmas
В просторната Арена Армеец вече звуча сладък поп, мечтателен соул и дори метъл, но на 25 декември там най-сетне ще доминира модерната електронна музика. Коледното издание на парти поредицата Solar обещава да бъде наистина впечатляващо – със светлинно шоу и много лазери, огромни екрани, мощно озвучаване плюс електро спецовете Марк Найт, D. Ramirez и роботочовека Kryomаn от Ибиса, за когото Карл Кокс не пести суперлативи. Чувствайте се поканени и на афтърпарти с мистър Найт – в ранните сутрешни часове в Ялта.
Арена Армеец, 25 декември, 22:00, 35лв от eventim.bg


New Years' Eve 2012
Посрещането на новата година в парти център 4км е равно на десетки музиканти и диджеи и час след час българска музика, при това от всякаква разновидност. В едната зала ще ви посрещнат местните алтърнатив герои Уикеда и The Pomorians (и двете групи знаят как да направят купона горещ), етно експериментаторите от бенда на Kottarashky и винаги алтернативният Surmata Harry, във втората пък цяла нощ ще бучи хип хопът на агентите от Illmate (The Top Stoppers, Wosh MC, Feel, Diwaddloe Oucha!, Harry Up, Bashment), а в третата ще доминират реге, ска и денсхол (доставени от Lazy Face, Nrg D и Roots Rocket Sound).
4км, 31 декември, 21:00, 20/25лв


New Year’s Swingin’ Eve
Жартиери, винтидж костюми, джаз красоти, ретро изисканост и повечко суинг ви очакват навръх Нова година в Sofia Live Club. Дамите от Sentimental Swingers ви канят на феерия от визия и звук, каквато само те могат да поднесат наоколо – този път в специално подбран празничен вариант. Както винаги, ще им помагат момчетата от секстета на Мишо Йосифов, а диджей дуото The Smugglers Collective ще подсигури идеалния суингарски диджей сет.
Sofia Live Club, 31 декември, 22:00, куверт – 80лв, вход без място – 60лв


NYE 2012 Celebration
Местните ментори Metropolis са ви подготвили класически танцувално изпращане на годината, при това в нетрадиционното пространство на завод Витоша (бул. Черни връх 37). Разделили са предприятието на две парти зони – в Roboloco Room ще са Miss Lidiya, Smurf, Valex, Shoker, Stein и Ziggy, а в основната зала пускат Ясен Петров, Петър и специалният гост на празника Десин Масиело.
завод Витоша, 31 декември, 22:30, 15/20/25лв от eventim.bg 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.