5 групи, които да следите

12 декември 2012 текст Клодин Жендова
Предлагаме ви 5 групи и музиканти, за които ни се струва, че си заслужава да надавате по едно ухо.


Superpoze
Малкият бийтмейкър с истинско име Габриел и едва 20 години зад гърба си бива наричан френското музикално чудо, младата надежда на Франция и прочeе. Композира сам в своята стаичка, вдъхновява се от артистите на Warp и Ninja Tune, а ако направим тест за бащинство на абстрактно електронните му хип хоп парчета, вероятно ще отрием силна връзка с Four Tet и Bibio. Мъдро и щедро, Superpoze предоставя предишното си EP – The Iceland Sound за безплатно сваляне. Потърсете и чуйте с широко отворени уши.

Gin Ga
Gin Ga, сигурно знаете, е основно движение в бразилската капоейра, а също така и ловък финт в бразилския футбол. И това, вярвайте, няма нищо общо с музиката, която правят четиримата млади хора от Виена. Те се забавляват със смесването на рок, електронни звуци и поп, слушат Nirvana, Леонард Коен, Джони Кеш и юроденс и съвсем скоро пуснаха нов сингъл – Dancer, който препоръчваме да видите. Възможно е да ви развесели.

XXYYXX
Слава на боговете, че не се налага да произнасяме това име, защото нямаме ни най-малка идея как. Нареждаме го в списъка с групи като MSTRKRFT, SBTRKT, oOoOO, ∆, MGMT, WU LYF и се чудим защо ли някой избира да се нарече по този затормозяващ феновете начин. Премладият XXYYXX (на 16 години!) е добре познат във Франция от лейбъла Kitsune, заиграва се с чилуейв, дъбстеп и меланхолични електронни звуци и му предричаме светло бъдеще дори след края на света.

Brigitte
В един от най-добрите ресторанти за фалафел в Париж хубавка блондинка предложила на приятна брюнетка брак в музикално отношение. Чернокосата приела без колебания и се родила Brigitte – чувствена, ретро, хип хоп, хипи и шик – всичко едновременно. Името е в почит към очарователната Бардо, класическата Фонтен и една от първите френски порно звезди – Лае. Дамите са подготвили нов албум с кавъри, истината е, че може и да ви досадят, но може и да се влюбите.

Estere
Estere е на 20, живее в Нова Зеландия, учи антропология, прави бийтовете си на MPC (Music Production Controller) и има ангелски глас. Не е издала нищо до този момент, но, убедени сме, нещата бързо ще се променят. Затова следете профила й в souncloud и когато стане страшно популярна, може да се тупнете в гърдите и да кажете – ами то тази, ние откогааааа я знаем!


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.