• Крепост на вековете

  27 юли 2017

  Шлепът на Микеле хвърля котва в Сена, за да стане сцената, на която съпругата му ще се среща с любовника си, а самият Микеле, завладян от ревност, ще се превърне в убиец. Такъв е сюжетът на едноактовата опера Мантията от Пучини, която не е играна тук от 1936 насам, а сега се връща в репертоара на Софийската опера, за да открие новия ѝ фестивал във Видин.
 • Solar Summer 2017

  13 юли 2017

  Води радио предаването си с дрезгаво-меден глас, който не може да сбъркате, а дивите ѝ коси издават кой е зад пулта още преди да завърти техно сет. Говорим за Никол Мудабер – нигерийката, която открива парти серията на софийската Ялта в Слънчев бряг.

 • July Every Morning

  6 юли 2017

  Месецът, който изгрява със собствено парти, е пълен с поводи да стоим будни дълго след залеза – казваме "до скоро" на София и хващаме в шест посоки, които водят към музикалните ни спомени от лето-две-и-седемнайсто.
 • Sun Tribe Open Air

  6 юли 2017

  снимка © LeMouseRat Photographie

  Вече пружинираме на място, за да не ни отмалеят краката още в първата дъб вечер на феста в Отманли.
 • Festival in the Nature

  6 юли 2017

  Манастир, два водопада и известен камък се гушат край Мъглиж, но този туристически бонус ще берем, само ако останат сили след две денонощия в "mountains of madness".
 • Опера на върховете

  6 юли 2017

  снимка Светослав Николов

  Светът не ги избра за едно от новите си седем чудеса, но режисьорът Пламен Карталов гласува доверие на живописта в Белоградчишките скали и ги превръща във фон на пет оперни и три балетни постановки.
 • Лятна случка

  6 юли 2017

  Етно, фюжън, болкън ска и реге са основните стилове, които дирижират парти случки пред сцената на феста в Карандила, докато на нея се изреждат музиканти от вси страни в три дни.
 • Моцартови празници

  6 юли 2017

  Десет години БГ в ЕС е факт за равносметки, но класическият фест има по-добра идея за отбелязването му – с концерт.
 • WakeЪп! Open Air

  29 юни 2017

  Сетивен лабиринт, йога, хюман дизайн, музика (от Джанго Зе до Миленитa и Southwick) и работилници по занаят са 1/10 от "практиките за вътрешно развитие", които от 6 до 9 юли ни будят (в 10:00, спокойно) на поляните над село Куклен.
 • Vola Open Air 2017

  23 юни 2017

  Скачаме в обувките за катерене, но опаковаме и тези за танци на път за връх Околчица, където на 28 и 29 юли, фестът за пореден път опъва сцени за двудневно нон-стоп парти.
 • Francofolies

  15 юни 2017

  Фестът за съвременна франкофонска музика пак ни тегли на югозапад към една безименна концертна сцена в Благоевград (пишете Francofolies 2017 в Google Maps за адреса).
 • Какво не знаехме за... Cats

  4 май 2017

  текст Нaталия Иванова

  Или Котките на Андрю Лойд Уебър. Защо не го написахме на български? Заглавието на бродуейския мюзикъл, който идва в нашата Зала 1 (в оригинален състав от 78 актьори), никога не е било превеждано, въпреки че в Мексико дори пускат анкета "за" и "против" испанското Gatos. С този бърз факт отваряме любопитните архиви на Cats, преди те да извадят нокти за първи път и пред нас.
 • Какво не знаехме за... Натали Имбрулия

  27 април 2017

  тескт Емануела Иванова

  Познаваме я още от времето, когато нямахме никаква идея за себе си, а наскоро осъзнахме, че различният ѝ поп ни е липсвал почти десетилетие.
 • Какво не знаехме за... Мишел Гуревич

  9 март 2017

  текст Нaталия Иванова

  Или Chinawoman, както доскоро се подписваше. Но коя и каква е жената зад плътния и меланхоличен тембър, който се излива в лични и иронични текстове? Питаме всички източници преди на 16 март да чуем на живо в София и новия й албум New Decadence.
 • Music Хол

  2 февруари 2017

  текст Емануела Иванова

  Не е нужно да знаеш къде отиваш, за да попаднеш на мястото си, мислим си и превъртаме наум дебюта на Sofar в София. Серията тайни концерти записа епизод едно в историята си и – по всичко личи – се налагат продължения.
 • So Far, So Good

  19 януари 2017

  текст Емануела Иванова снимка Sofar

  "Концертът на не-казваме-кого е на таен адрес на 29 януари. Билети няма, но ви пазим място, ако сте от първите с регистрация на sofarsounds.com. Носете си аперитив, изключете телефоните и пазете тишина на музиката".
 • Подари концерт за Коледа

  1 декември 2016

  За втора поредна година Софийската филхармония влиза в ролята на Дядо Коледа и ни дава възможност да подарим на близките си една чудесна вечер в най-хубавата акустична зала в България.
 • Какво не знаехме за... Акуа Нару

  3 ноември 2016

  текст Емануела Иванова снимка Daniel Ziegert

  Римите ѝ са уроци по история, които прожектират сенките от миналото в днес, за да не се спъваме в тях утре. Преди да влезем на живата ѝ музикална лекция в Sofia Live Club на 11 ноември, преговаряме Poetry: How Does It Feel и надграждаме с факти от историята на една жена, чиято борба звучи вярно – and it feels good
 • Парти карта: Halloween

  27 октомври 2016

  31 октомври се пада в понеделник, но гримирането не се отменя – ето четири партита, на които ни е позволено да се държим анималистично още от събота.
 • Флашмоб Ако Брамс се беше родил днес

  18 октомври 2016

  Как би звучал Брамс, ако се беше родил през 21 век ще разберем от музикантите от Симфоничния оркестър на Българското национално радио и DJ Досю Амурджиев.