• Artmospheric Festival 2016

  5 юли 2016

  В него изкуството среща атмосферата, за да произведе музикална бомба, която тегли към високото и приближава до природата вече десета година.
 • Посока: не тук

  30 юни 2016

  В този момент от годината всички пътища водят към изходите на София – към независимо-къде, но с нашите хора, нашата музика и тя да звучи силно. През следващата седмица табелите сочат към Бов, Куклен и Севлиево.
 • Фестивални отбивки

  16 юни 2016

  Знаем накъде ви тегли тези дни, но оставете бреговете за другия месец. До края на този верните посоки са три и звучат ето така: на север за електронен купон, на югоизток за модерен фолклор и на североизток за най-грешния възможен рок.
 • Francofolies

  8 юни 2016

  Фестът за съвременна френска музика тръгва преди три десетилетия, а извън Франция е забол флаг също в Канада, Белгия, САЩ, Бразилия, Германия и тук. Миналия септември драснахме на юг заради Боб Синклер, електро суингърите Caravan Palace и още ред музиканти – този път миксът ще е не по-лош.
 • Какво не знаехме за... Стивън Уилсън

  28 април 2016

  Наричат го "краля на прогресив рока". Сравняват музиката му с Pink Floyd. От 2008 насам е соло и на обложките му пише просто Стивън Уилсън. Тези три голи факта едва ли ще ви заведат на концерта му в НДК, затова отваряме скрина и започваме да обличаме.
 • Horizon Festival

  10 март 2016

  Стягайте багажа и газ към Банско, ако любимата ви музика е в електронната гама – Horizon идва с над сто артистa от тук и света за едноседмично ел-парти.
 • Aerosmith Rocks Donington

  12 януари 2016

  През 2014 британският фестивал Даунлоуд празнува единадесет-годишнината си с три дни твърда музика на пет сцени в Донингтън парк. Защо ви пълним главите с история за далечни земи и времена? Защото сега ситуацията е "един билет за кино и си там".
 • Към върха на двете кули

  10 декември 2015

  Този склон сме го изкачвали, но в киното и вкъщи. Филмът-концерт Властелинът на пръстените е друго зрелище – тихо, диригентът вдига палката за втората част на 19 декември в Арена Армеец.
 • 31 октомври а.к.а. Halloween

  29 октомври 2015

  снимка handluggageonly.co.uk

  Ден като ден, но тогава ни е позволено да не сме хора. Ето къде как:
 • Той, Кръстникът

  27 октомври 2015

  Помните ли как миналия декември изтървахме по една сълза на Властелинът на пръстените, докато гигантски оркестър свиреше в такт в Арена Армеец? На 7 и 8 ноември ни чака същото с Кръстникът – е, без сълзата, тази сага не обича лигльовци.

 • Какво не знаехме за...Everlast

  23 юли 2015

  Знаем, че му казват Everlast, а в паспорта му пише Ерик Шроди. Знаем, че миналия ноември беше в Terminal 1 и концертът му се разпродаде за ден. Знаем, че на 31 юли идва пак, но на брега на Каваци. И това все още е нищо. Решихме да потърсим по-надълбоко и открихме един доста бурен живот, чиято линия прилича на кардиограма. Слушайте.
 • Дивото зове

  16 юли 2015

  Голямото синьо е най-добрата дестинация в момента, само ако не броим голямото зелено. Тези три фестивала са допълнителна причина да се вдигнете към планината – нали знаете, онова място, до което никога няма да има магистрала (студ обаче има, не тръгвайте без чорапи и прочие).
 • На върха на езика

  11 юни 2015

  500 милиона. Толкова са хората на планетата, които си казват на испански всичко от "Обичам те" до "Ще ми подадеш ли солта?".
 • Златно момиче in the making

  2 април 2015

  снимки Yovo

  Тя е от Пловдив, има златно име, пече се на морето в първото си видео Заедно и, както виждате, лети във второто – намираме се на снимките на Get it на Ваня Златева.
 • Horizon Festival

  5 март 2015

  Зимният фестивал в Банско ще събере феновете на зимните спортове и музиката в Банско между 7 и 13 март.
 • ЧРД, Тангра Мега Рок!

  26 февруари 2015

  Първите 9 години живот на Тангра Мега Рок са факт. Няма да ги празнуват девет дни и девет нощи, но и двете по план са достатъчни.
 • 14 февруари

  12 февруари 2015

  Каквото и да празнувате на този ден, полейте го с музика.
 • 5 концерта през 2015

  8 януари 2015

  Рано е да се каже колко щедра ще бъде тази година на музика, но дотук звучи добре.
 • За едно момиче

  29 септември 2014

  текст Никола Шахпазов

  Индъстриъл рок божеството Трент Резнър е известен като вълк-единак (и с право), но през последните години има един човек, заради когото Резнър е готов да наруши музикалната си (само)изолация. Става дума за британеца Атикъс Рос, заедно с когото записаха третия си саундтрак за филм на Дейвид Финчър – този път към трилъра Не казвай сбогом.
 • Другите проповедници

  24 септември 2014

  Славина Илиева


  Те са свободни електрони, експериментатори, изследователи, търсачи на чудати звуци, колекционери на непознати мелодии. Тази есен в София ще гостуват трима души, твърде различни един от друг, но и твърде близки в начина, по който правят музика извън границите на познатото и предсказуемото, музика, която е интересна и към която подхождаме с ентусиазирано любопитство и желание да се гмурнем в дълбокото.