• Fish Are Jumpin'

  13 август 2014

  Славина Илиева

  Джаз и боса нова – иска ни се такава музика да озвучава лятното време вместо пошли хитове и безсмислени звуци. Представяме ви няколко любими и сами по себе си знакови песни, които издържат теста на времето и се радват на безчет интерпретации. Вечни мелодии за вечно лято и истинска младост.
 • Италианската афера

  9 юли 2014

  текст Славина Илиева

  Преди седем години Рошийн Мърфи спечели безвъзвратно сърцата ни със соловия си албум Overpowered, всяко парче от който може да роди албум само по себе си. Умната мадама с неподражаем стил се завръща с чисто нов соло проект, посветен и вдъхновен от класически италиански поп парчета – Mi Senti.
 • Песни от лазарета

  9 юли 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Отдавна не се съмняваме, че Джак Уайт е един от истинските музикални герои на нашето време, но все още не можем да повярваме как той превърна купчина свои тийнейджърски стихове и кратки разкази в (почти) перфектния блус рок албум Lazaretto.
 • Фестивали с други рамки

  3 юли 2014

  текст Славина Илиева

  Повечето от вас са посещавали култовите фестивали в Източна Европа EXIT и Sziget. В тази статия обаче излизаме извън установеното, за да ви представим няколко сравнително млади фестивала, които респектират с внимателен подход и следват стриктно изградената от тях културна политика.
 • Пореден изход

  3 юли 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Остава някаква си седмица до новото издание на EXIT (Нови Сад, 10-13 юли) и в нетърпеливо изчакване ние преброихме причините да не изпускате фестивала и тази година.
 • 5 групи, които да следите

  12 юни 2014

  текст Клодин Жендова

  BEN KHAN ”Тайната на моето вдъхновение винаги е била в това, че си остава тайна”, е казал някога Салвадор Дали. Мистериозното често е ...
 • Три за щастие

  2 април 2014

  текст Никола Шахпазов

  Три страхотни и абсолютно различни албума, които правят пролетта по-красива.
 • Прелестни създания

  6 март 2014

  текст Таня Трендафилова

  Случайно или не, точно покрай 8 март се замисляме за важните дами в музиката – онези с подчертана индивидуалност, силен глас и послания. Изброяваме любимите ни пет в кратък списък, отворен, както винаги, за още предложения.
 • Толкова много любов

  13 февруари 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Ясно ни е, че отбелязването на Свети Валентин няма истински традиции в България, но също така осъзнаваме, че е добър повод да направите нещо приятно, заедно с любимия си човек. Ето и нашата малка, но сладка и украсена с червени и розови сърца селекция събития за 14  февруари.
 • Фестивална треска

  12 февруари 2014

  Ясно е – музикалните фестивали не са започнали вчера, но пък през последните няколко години броят им започна да се увеличава значително. Тук не е мястото да изреждаме причините за това, нито пък да се опитваме да изредим всички големи европейски фестове – последното би било невъзможно. Можем, обаче, да ви представим нашата малка, но полезна селекция.
 • По името ще ги познаете

  5 февруари 2014

  текст Таня Трендафилова

  Джеймс (или съкратената версия Джим) със сигурност не е най-популярното име в света, но пък толкова велики хора са извървели житейския си път с него, че ни се прииска да ви представим поне пет от личните ни фаворити.
 • 5 групи, които да следите

  29 януари 2014

  текст Клодин Жендова

  Febueder Един път в годината, малкият британски град Аскът привлича вниманието с кралски особи, пищни шапки, надбягващи се чистокръвни ...
 • 5 групи, които да следите

  29 януари 2014

  текст Клодин Жендова

  Blaenavon Кръстените на ирландска индустриална местност младежи са същински деца-чудо. Макар да са на възраст, в която все още легално не им ...
 • Нова реколта

  22 януари 2014

  текст Никола Шахпазов

  Уви, новите български албуми са явление, по-нередовно от пълните слънчеви затъмнения. Но пък в края на 2013 и началото на 2014 забелязахме цели четири чисто нови издания. При това – съвсем различни едно от друго. Още повече – доста добри. Ето кои са и защо имаме причина да ги хвалим.
 • Музика в бъдеще време

  3 януари 2014

  текст Никола Шахпазов

  Годината тъкмо е започнала, но ние вече прегледахме набъбващия списък с обявени концерти и партита, направихме някои обобщения, дори посмяхме да направим една-две краткосрочни прогнози.
 • Празнична музика

  18 декември 2013

  текст Никола Шахпазов

  Празнични камбани! Коледно настроение! Новогодишна страст! Рок! Хаус! Класика! Поп! Всичко това – само в нашата селекция музикални събития за празничните седмици около Коледа и Нова година.
 • Поздравителен концерт

  15 ноември 2013

  Приятелското споделяне на музика винаги е било забавно. Затова и ние, редакционният екип на Програмата, решихме да споделим онези парчета, които най-често навестяват слушалките на всеки един от нас. Приятно слушане и дано намерите нещо по свой вкус и подобие.
 • Лу Рийд в пет парчета

  6 ноември 2013

  текст Дани Николова

  След 71-годишно пребиваване в света, такъв какъвто го познаваме, идейният двигател на Velvet Underground и бащица на рок музиката, Лу Рийд си отиде. Отдаваме му почит в пет емблематични парчета.
 • 5 сайкъделик рок банди

  1 ноември 2013

  текст Клодин Жендова

  Психеделичната музика не е просто онази, която навремето са слушали вашите родители. Скъпи Джими Хендрикс, Джим Морисън, Led Zeppelin и Pink Floyd - ние никога не ще ви забравим! Новите технологии и новите нрави обаче отвеждат днешните психеделични звуци до ново халюциногенно ниво. Не без подкрепата на повечко дълбоки инструментали и малко истински талант, разбира се.
 • Алкохолен blues

  16 октомври 2013

  текст Таня Трендафилова

  5 от най-силните пиянски парчета, на които сме припявали