Страстите футболни

30 май 2012 текст Стохрифор Лукомб
Европейско първенство по футбол = космически футбол + бира + пържени картофки + крещящи мъже + пълни бирарии + недоволни съпруги и приятелки + още бира. Добре познавате това уравнение, затова е време да започнете подготовка – големите футболни сблъсъци в Украйна и Полша започват на 8 юли и ще ни държат в напрежение до 1 юли.


Отгоре-отгоре
Съвсем скоро всевъзможни медии ще ви залеят с толкова детайли около настоящото Европейско първенство, че ние изобщо няма да се опитваме да се надпреварваме с тях. Най-важните факти ни се струват тези – първенството продължава от 8 юни до 1 юли на най-добрите стадиони в Украйна и Чехия, в групите стартират 16 отбора, но шампион на Стария континент ще бъде само един. Най-наситена ще бъде програмата в периода 8-19 юни, когато почти всеки ден ще се играят по два мача. От 21-и до 24-и са четвъртфиналите, а на 27-и и 28-и – полуфиналите. На 1 юли в Киев ще се играе и последният мач за първенството. Най-засукана ни се вижда група Б, в която са събрани суперсилните Германия, Португалия, Холандия (които незнайно как България победи в контролен мач) и Дания, но не по-малко интересни са група В (там ще гледаме двубоя Италия - Испания) и Г (където ще се сблъскат Англия и Швеция). Надяваме се по-нататък в директна битка да видим класиката Германия - Англия, но нищо не се знае.

Бирата
... ще се лее в хектолитри, не се и съмняваме. По магазините вече пуснаха всевъзможни грамадански разфасовки от над 2 литра, пък и те си заслужават повече, отколкото да мъкнете по няколко каси шишета за всеки мач. Оглеждайте се за бирени промоции – точно през юни няма да липсват.

Телевизията
Всички сблъсъци ще можете да наблюдавате по БНТ1, а точната програма на телевизионния канал търсете на programata.bg/tv. Часовете са удобно вечерни, така че да не се налага да бягате от работа.

Бирариите
Ако смятате да не гледате мачовете вкъщи, ще трябва бързо-бързо да резервирате маса – бъдете сигурни, че бирариите с големи телевизори ще бъдат препълнени. В тази насока ви препоръчваме софийската класика Халбите (имат заведения на Прага 18, Неофит Рилски 72, а отскоро – и на Черковна 41), Warsteiner (Раковски 163А и Ген. Й. Гурко 7А) и При кмета (ул. Париж 3). Изобщо – търсете места с два или повече вида хубава наливна бира – така винаги гледането на мачове е по-приятно.

Време за жени
Ясно ни е, че както световното, така и европейското първенство по футбол е ужасно време за повечето обвързани жени. В рамките на четири седмици цялото мъжко внимание бива насочено не към тях, а към телевизионния екран и бирата, което вероятно е доста изнервящо. Затова господа, намерете начин да се реванширате - веднага след последния съдийски сигнал на 1 юли.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.