• Каква романтика!

  6 октомври 2011

  текст Никола Шахпазов

  Безплатните уеб комикси се множат като гъби след обилен дъжд. Сред тях ще откриете доста аматьорски опити, но и страхотни, изключително добре изпипани попадения. Romantically Apocalyptic е едно от тях.
 • Худ. Робин Худ.

  13 май 2010

  текст Александър Бакалов

  Ключови книги, филми и дори комикси, оформили образа на легендарния стрелец от Шеруудската гора
 • На брега на Темза

  15 април 2010

  текст Александър Величков

  думи на важни хора и имагинерни фигури за великия Лондон
 • Ах, тази Алис

  4 март 2010

  текст: Александър Бакалов

  вариации по темата Алиса в страната на чудесата и  Алиса в огледалния  свят
 • Артър Велики

  23 декември 2009

  текст Александър Бакалов

  Сър Артър Конан Дойл (22 май 1859 – 7 юли 1930) е британски лекар и писател, останал в историята най-вече благодарение на факта, че изпод перото му се е родил Шерлок Холмс – легендарен детектив, станал по-известен от своя създател. Историите за въпросния, захапал лулата си индивид, се считат за повратна точка в криминалната литература. Ако искате да минете за особено начетени в по‑ерудирана компания, пробвайте да изтъкнете този факт: последните три думи, които великият писател е написал в живота си са предназначени за съпругата му – “Ти си прекрасна”. Пробвайте също така да прочетете петте наистина важни произведения на Дойл, които сме подбрали.
 • Кръв и зрелища

  26 ноември 2009

  текст Александър Бакалов

  Те са очарователно безсмъртни, притежават свръхестествени таланти и карат на диета с богато съдържание на хемоглобин. Понякога дори ги заснемат как светят на слънце и в резултат докарват печалби от половин милиард долара. Добрите стари вампири без съмнение са попкултурен феномен. Ето пет продукта с кръвопийско участие, с които ти препоръчваме да се запознаеш.
 • Ден последен

  13 ноември 2009

  текст Никола Шахпазов

  “It's the End of the World as We Know It” пее Майкъл Стайп от R.E.M., а ние се чувстваме добре, докато четем версиите за края на света в древните, но силно свещени книги. Някои от сценариите са по-страховити от всичко, което Холивуд би могъл да предложи.
 • Zara, Calima, Барселона

  6 ноември 2009

  текст Миа Янева

  Местните герои Музикалната сцена в града е стартова позиция за симпатични агенти като Ману Чао, който снове между Париж и Барселона, и ...