Пролетен базар на книгата 2022

27 май 2022
Хиляди книги търсят своите читатели от 30 май до 5 юни в пространството пред НДК. Официалното откриване е на 30 май от 11:00 в обособения литературен кът, а оттам нататък започват многобройни срещи с автори, илюстратори и преводачи.


Запознаваме се с чисто нови заглавия и се разхождаме сред над 50 шатри, а от щандовете се понася едва доловим хартиен шепот с молба да попълним литературната си колекция. Нямаме нужда от втора покана – вече сме се подготвили, че няма да си тръгнем, без чантата ни да натежи с поне няколко новопридобити тома.

Тази година темата на базара е грамотността, а фокусът е предимно върху децата. Малките книголюбители се радват на над 20 премиери, забавни игри и предизвикателства и срещи с авторите на любимите им книжки.

Съпътстващата програма изобилства от романи, комикси, поезия и музика. На 1 юни по случай празника събитията са специално насочени към най-младата аудитория, а през останалите дни се готвим за срещи с български автори и гости от чужбина. Пълната програма откриваме тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.