• Eat Art

  6 декември 2014

  И преди знаехме, че в Smuggler’s Diner не владеят само изкуството на американската кухня, но сега сме сигурни. Преди няколко дни в заведението се вмъкнаха хитрите илюстрации на пет добри момчета – Светослав Станков, Момчил Генов, Момчил Захариев и Додо Пешев. Какво друго му трябва на човек към бургера с пуешко и чедър?
 • My precious

  5 декември 2014

  Оркестър от 250 музиканти. Музиката към Властелинът на пръстените. Прожекция на филма на огромен екран в Арена Армеец. Всичко това в един и същи момент... Можехме да сложим и няколко удивителни да усетите напрежението, но да не става детско. А, лампите се гасят в 20:00.
 • Поезия и музика

  4 декември 2014

  Литературният фестивал тази година обича Скандинавия, но и българската поезия има място в сърцето му. В четвъртък ще четем стихове под съпровода на български фолклор във втората част на Поезия и музика в Mixtape 5 (от 19:30). Гологан ще донесат нотите, а Диана Иванова, Иванка Могилска, Камелия Спасова и Яна Монева – думите в рими.
 • Пощенската кутия за приказки

  3 декември 2014

  Тази сряда ще работим до късно. Тъкмо станали от бюрата, в 19:00 ще продължим да си говорим за графици и задачи в Sofia Live Club. От Пощенската кутия за приказки този път ще се вадят кратки истории на тема Работно време. Ние премаме нещата лично, така че и Програмата ще даде една награда – Вечерята на Херман Кох. Апетитно, а?
 • Рибарска луна

  2 декември 2014

  В галерия Сезони не се притесняват, че е зима и подреждат изложба с морско заглавие. Живописната серия Рибарска луна на Димитър Петров е повод да се стоплим (с емоция, разбира се) и да се включим в играта на форми и цветове в света на абстракционизма, където всеки вижда нещо различно.
 • Различният фест

  1 декември 2014

  От ЛГБТИ движението отново напомнят, че различното не е нищо повече от още една част от живота ни в 21 век. Фестивалът, с който за десета година подкрепят и празнуват свободата в сексуалната ориентация, започва в понеделник и ще продължи до петък с прожекции на филми, събития и дискусии. Всичко се случва в Червената къща.
 • На театър

  30 ноември 2014

  Театърът на Армията минава на коледен режим и започва с подаръците. На датите 28, 29 и 30 ноември и 1 декември, касата ще предлага билети на половин цена за всички представления (като изключим Възгледите на Камен Донев и гостуващите спектакли). Гледахте ли вече Емигранти на Диана Добрева? Ето сега.
 • Transform Today

  29 ноември 2014

  Това е денят на Aboslut-ната истина. Малко преди полунощ приключва гласуването за тримата артисти с голяма идея за реализиране, избрани от шведския бранд в новото издание на Transform Today. Отплатата за всеки, дал своя клик на transformtoday.bg, е парти с Анди Бътлър в Централната Баня – след 23:00, вход 10лв. Очаквайте ново включване за втория етап на конкурса.
 • Мафиотска вечер

  28 ноември 2014

  В петък старите кучета KGB (Kolio Gilan Band) се срещат с новата сила в суинга The Smugglers Collective. Между куршумите на партито Mobster Meeting ще застанат и бандитите The Swing Revival Collective. Билетите са по 10лв от eventim.bg (15лв на входа), дрескодът е 30-те години в САЩ, а паролата ще разберете на място.
 • Твоят човек

  27 ноември 2014

  Класациите взеха да стават като риалити форматите – нямат край и страшно си приличат. Човек на годината обаче си заслужава гласуването. Случва се от 2008 насам по инициатива на Българския хелзински комитет, номинациите идват от живи хората за живи хора и всички кандидати са на страната на доброто. Гласът ви е чакан и желан на humanoftheyear.org
  до края на месеца.
 • Отвъд границата

  26 ноември 2014

  За кръчмата на Странджата и Вазовите Хъшове знаем много (и Александър Морфов има заслуга), но за живота на днешните емигранти чуваме оттук-оттам, още по-малко пък виждаме. Изложбата на български художници с чужда адресна регистрация променя нещата – селекцията живопис, фотографии, инсталации е изложена на третия етаж в НДК. В сряда "емигрантите” си тръгват, така че не изпускайте последния влак.
 • Българ

  25 ноември 2014

  Анимационната поредица Българ първо ни учуди с появата си, после ни спечели с остроумието си, а накрая ни привърза към себе си повече от Семейство Симпсън и Семейният тип. Този вторник на рисуваните герои на Неделчо Богданов ще им се случи нещо, което никой не очакваше – в Cine Grand от 19:45 започва гала премиерата на първия български пълнометражен филм за последните 30+ години – Българ 3D. И Б.Б. ще е там, как!
 • Театрална вечер

  24 ноември 2014

  Ходете на театър. Чували сте го, но да си продължим мисълта – ако ви липсва типа съвременен, социален и документален, проверете театър Реплика още в понеделник. Сдружението (на Ованес Торосян и Сие), което трайно наруши сценичните традиции, открива сезона с Ние.бг в I AM Studio на Раковски 149 от 19:00. На 26 ноември следва Заполярная правда (Истината отвъд полярния кръг), мястото и часът остават същите.
 • MultiKulti

  23 ноември 2014

  Новата карта на MultiKulti с 10 нови локации току-що се разгърна в ръцете ни и потвърждаваме, че ще влезе в употреба дори на асовете в градското ориентиране. Да не забравяме, че има и игра – ако обиколите пет ресторанта или магазина от картата до края на януари и съберете по един печат оттам, може да спечелите вечеря за двама в някое от мултикултурните места.
 • Седмица на бащата

  22 ноември 2014

  Последно повикване за всички татковци да покажат, че тежат на мястото си – дните между 17 и 23 ноември са обявени за Седмица на бащата. Да не започваме спора кой колко дни в годината трябва да е баща, майка, жена, влюбен, а просто да се радваме. Националната кампания включва тренировки по таекуон-до, уроци по суинг и близки среща с професиите полицай и пожарникар, но вие си знаете.
 • Парти петък

  21 ноември 2014

  В София винаги има място за още един клуб. Особено ако е на 100 метра от жълтите павета, а качеството на хауса и питиетата вътре отговаря на претенцията му да има фейс контрол отвън. Е, качваме се на въртележката – Carrusel отваря официално в петък малко преди полунощ на Раковски 108А. Помните ли кино Център? Точно там.
 • Гладни за зрелище

  20 ноември 2014

  Голямото гладуване на Дженифър Лорънс продължава, а вече може да се види и на голям екран. Игрите на глада: Сойка Присмехулка 1 влиза предпремиерно в кината за играчите, които нямат нерви да чакат премиерата. Билетите са по-скъпи, но за някои си струва.
 • Преследване на щастието

  19 ноември 2014

  Конституционно право на щастие имат само американците. Останалите работим в тази посока, а в Soho, както винаги, имат с какво да допринесат. Следващият им Creative Talk е посветен на преследването на щастието и ни среща с Юби Екпо, автор и лектор на тема мотивация и постигане на целите. Лекцията е на английски, от 19:00.
 • Големанов

  18 ноември 2014

  Един хрисим човек попада “под заплаха” от министерска власт и добротата му се изражда в хитрост, лукавост, скъперничество и грандомания. Сега си представете Любо Нейков в тази роля и получавате спектакъла Големанов (НДК, зала 1, 20:00). Идва точно на време (следизборно), за да ни напомни поне две неща: че целта не оправдава средствата и че мълчанието е знак на съгласие.
 • Кралят е жив!

  17 ноември 2014

  От расизъм до унищожителна критика – нищо не може да го спре. Кралят е жив и е на 88! Документалният филм за живота на Би Би Кинг е най-доброто решение за понеделник вечер, за което успяхме да измислим. Редки архивни кадри и куп истории от живота му гледайте в Одеон от 21:00, музиката поръча Киномания.