• Червило vol. 2

  16 януари 2015

  Червило не започна по най-добрия начин новия си живот, но ще му дадем още един шанс. Е, откровено казано, преписваме от Ясен Петров – човекът-метрополис ще се завърти зад пулта в петък вечер и поне от него изненади не очакваме (в най-хубавия смисъл).
 • DamNation Day

  15 януари 2015

  В четвъртък от 20:00 в кино Люмиер ще дават филм с цели 11 награди – образователен и еко. DamNation e чиста документалистика за чистите реки – тези без бентове и стени. Добър повод да се включите и в кампанията на WWF Bulgaria за опазване на естествените реки у нас. Ако ви пука, естествено.
 • Реге вечер

  14 януари 2015

  Строежа смени адреса си, но не и навика да кани млади изпълнители с репертоар, който пълни бара. В сряда слушаме българката от палестински произход Raja и очакваме реге, рага и малко Ейми Уайнхаус между двете.
 • Време за четене

  13 януари 2015

  От тази седмица Синята брада вече е по книжарниците. Не сме се объркали. Французойката Амели Нотомб, за която автоцензурата е срам, този път е написала книга със заглавието на Шарл Перо, но с реабилитиран главен герой. Защото Перо създава чудовище напълно неоснователно – така казва Нотомб, ние чакаме да прочетем.
 • 100 годишнина

  12 януари 2015

  Вече знаете, че тази година българското кино става на 100 и през следващите 12 месеца ще изгледаме безброй наши заглавия в Одеон. Официално започваме в понеделник – датата, на която излиза първия български филм Българан е галант през 1915. Него няма да го видим сега (от лентата се пазят само два кадъра), но в 19:00 започва Любовта е лудост от 1917. Преди това (от 17:30) сме в зала Средец – фотографиите от снимачните площадки на 100 български филма си заслужават разкарването.
 • Във вихъра на балета

  11 януари 2015

  В националната опера още им е празнично. В неделя от 16:00 на голямата сцена балетът Лешникотрошачката по музика на Чайковски ще ни подари втора Коледа – с лека па де дьо стъпка.
 • Night of the Jumps

  10 януари 2015

  В събота в зала Арена Армеец ще замирише на мръсна газ. В тази серия на Night of the Jumps Вин Дизел няма да минава на две гуми между четирите на друго возило, но Масимо Бианкончини ще скача на високо – поне 8 метра и половина, рекордът му за миналата година. Стартовият пистолет гръмва в 18:00.
 • Завръщане в миналото

  9 януари 2015

  Започваме уикенда с Mamma Mia, Dancing Queen, Take a Chance on Me. В 20:00 в Hacienda Club Георги Тошев ще разопакова книгата си ABBA. Любов, триумф, раздели, след което се завъртат осемте албума на шведската банда – не знаем в какъв ред, но дрескодът е ясен – 70-те!
 • Свалячи

  8 януари 2015

  Елин Рахнев продължава темата за изпадналите от А и Б групите на живота хора с новата си постановка Свалячи. На 8 януари от 19:00 в Театър Открита сцена Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро ще спорят с червения картон, който им е вдигнал животът и ще се мъчат да се върнат в играта.
 • Иванов ден!

  7 януари 2015

  Иво, Иван, Ивайло, Иванка, Ивана, Ивелина, Яна, та даже и Жана да почерпят. Останалите да им честитят лично (социалната мрежа има друго предназначение). (На)здраве и от нас!
 • Енигматичният Тюринг

  6 януари 2015

  Бенедикт Къмбърбач продължава да ни хвърля в размисъл с високото IQ на филмовите си превъплъщения. От 2 януари в нашите кина той е Алън Тюринг – брилянтният математик, разбил кода на нацистите за предаване на секретни съобщения и съкратил Втората световна война с поне две години. В Игра на кодове.
 • Графика малък формат

  3 януари 2015

  В галерия Сезони зимата присъства само в няколко щриха. Останалите картини са цветни и топли. 160 графични произведения на 35 български автора са включени в експозицията Графика малък формат – няма слаба работа, дори и сред дебютантите.
 • Новогодишна треска

  31 декември 2014

  Нова година с Metropolis. Няма да е като едно време, по-добре ще бъде. В 22:00 в зала Христо Ботов зад пулта застават Ev, Mikkah, Miss Lidiya & DJ Smurf, Sono, Stein, ValEx, Steven. После смяна застъпват италианският диджей Markantonio (свежо присъствие в европейското техно) и героят от Future Heroes, Joop Junior.
 • Остава

  29 декември 2014

  В Терминал 1 от 22:00 слушаме познатите ни парчета на Остава в нов акустичен аранжимент. За брилянтния звук помагат Мишо Шишков-син и струнен квартет Сапаев.
 • Приказки за пораснали

  28 декември 2014

  След преживяването на личната ни коледна приказка, влизаме Вдън горите с Мерил Стрийп и Джони Деп. Кино-мюзикълът тръгва премиерно по кината от 26 януари – точното време да обсъждаме кофти магиите на проклети вещици (Стрийп) и големия апетит на един Вълк (Деп).
 • Екстремно кино

  26 декември 2014

  Планините на Антарктика, скалите на Шотландия, пещерите на Мексико и фрийрайдингът на Кавказ се събират в София на екран. G8 ни прожектира селекция от най-доброто през годините от Банско Филм Фест. Екстремното кино е в три поредни дни (26-28 декември) на без-адреналинова цена от 4/6лв.
 • Бъдни вечер

  24 декември 2014

  Днес си останете вкъщи при семейството и помогнете за празничната вечеря – седем или девет постни ястия, ако сте забравили. И не бързайте да ставате от масата, споделената храна и разговорите с най-близките пречистват.
 • Театрални подаръци

  23 декември 2014

  Ден преди семейното уединение на Бъдни вечер, останете на тъмно и в голяма компания – Народният театър празнува с постановката на Явор Гърдев Козата или коя е Силвия (19:00, Голяма сцена). Преди това се отбийте през касите на Армията – до 5 януари ползваме голямо намаление от 7лв за постановка по желание.
 • Неочакван маратон

  19 декември 2014

  Всички заклети фенове знаят, че драконът Смог ще бълва огън и жупел от петък в кината. Ако обаче имате пропуски в своите знания за Средната земя, съветваме ви да ги запълните с маратона, посветен на трилогията за Хобит. Мястото е кината от веригата Cinema City, датата е 19 декември, филмите са 3, а билета - един (на скромната цена от 23лв за трите прожекции).
 • 100 години българско кино

  5 януари 2015

  Българското кино стана на 100. Сега ще можем да видим и как са минали тези години кадър по кадър – от 5 януари до края на 2015 в Одеон ще извадят от архивите стотици български филми и ще ни ги покажат в хронологичен ред. Всеки месец ще зареждат ленти от определено десетилетие. Жалко е само, че първият български филм – Българан е галант с премиера на 13 януари 1915, не е запазен във филмотеката.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081