• Българ

  25 ноември 2014

  Анимационната поредица Българ първо ни учуди с появата си, после ни спечели с остроумието си, а накрая ни привърза към себе си повече от Семейство Симпсън и Семейният тип. Този вторник на рисуваните герои на Неделчо Богданов ще им се случи нещо, което никой не очакваше – в Cine Grand от 19:45 започва гала премиерата на първия български пълнометражен филм за последните 30+ години – Българ 3D. И Б.Б. ще е там, как!
 • Театрална вечер

  24 ноември 2014

  Ходете на театър. Чували сте го, но да си продължим мисълта – ако ви липсва типа съвременен, социален и документален, проверете театър Реплика още в понеделник. Сдружението (на Ованес Торосян и Сие), което трайно наруши сценичните традиции, открива сезона с Ние.бг в I AM Studio на Раковски 149 от 19:00. На 26 ноември следва Заполярная правда (Истината отвъд полярния кръг), мястото и часът остават същите.
 • MultiKulti

  23 ноември 2014

  Новата карта на MultiKulti с 10 нови локации току-що се разгърна в ръцете ни и потвърждаваме, че ще влезе в употреба дори на асовете в градското ориентиране. Да не забравяме, че има и игра – ако обиколите пет ресторанта или магазина от картата до края на януари и съберете по един печат оттам, може да спечелите вечеря за двама в някое от мултикултурните места.
 • Седмица на бащата

  22 ноември 2014

  Последно повикване за всички татковци да покажат, че тежат на мястото си – дните между 17 и 23 ноември са обявени за Седмица на бащата. Да не започваме спора кой колко дни в годината трябва да е баща, майка, жена, влюбен, а просто да се радваме. Националната кампания включва тренировки по таекуон-до, уроци по суинг и близки среща с професиите полицай и пожарникар, но вие си знаете.
 • Парти петък

  21 ноември 2014

  В София винаги има място за още един клуб. Особено ако е на 100 метра от жълтите павета, а качеството на хауса и питиетата вътре отговаря на претенцията му да има фейс контрол отвън. Е, качваме се на въртележката – Carrusel отваря официално в петък малко преди полунощ на Раковски 108А. Помните ли кино Център? Точно там.
 • Гладни за зрелище

  20 ноември 2014

  Голямото гладуване на Дженифър Лорънс продължава, а вече може да се види и на голям екран. Игрите на глада: Сойка Присмехулка 1 влиза предпремиерно в кината за играчите, които нямат нерви да чакат премиерата. Билетите са по-скъпи, но за някои си струва.
 • Преследване на щастието

  19 ноември 2014

  Конституционно право на щастие имат само американците. Останалите работим в тази посока, а в Soho, както винаги, имат с какво да допринесат. Следващият им Creative Talk е посветен на преследването на щастието и ни среща с Юби Екпо, автор и лектор на тема мотивация и постигане на целите. Лекцията е на английски, от 19:00.
 • Големанов

  18 ноември 2014

  Един хрисим човек попада “под заплаха” от министерска власт и добротата му се изражда в хитрост, лукавост, скъперничество и грандомания. Сега си представете Любо Нейков в тази роля и получавате спектакъла Големанов (НДК, зала 1, 20:00). Идва точно на време (следизборно), за да ни напомни поне две неща: че целта не оправдава средствата и че мълчанието е знак на съгласие.
 • Кралят е жив!

  17 ноември 2014

  От расизъм до унищожителна критика – нищо не може да го спре. Кралят е жив и е на 88! Документалният филм за живота на Би Би Кинг е най-доброто решение за понеделник вечер, за което успяхме да измислим. Редки архивни кадри и куп истории от живота му гледайте в Одеон от 21:00, музиката поръча Киномания.
 • Летящият уайнмейкър

  16 ноември 2014

  Летящият старт на изложението за българско вино DiVino Taste е още в петък, но неделята също е важна. Тогава гуруто на виното Мишел Ролан, наричан още “летящият уайнмейкър”, ще представи автобиографичната си книга (зала 3.2 в НДК от 15:00), а два часа по-късно ще изнесе майсторски клас в зала 8 (за специалистите).
 • Две в едно

  15 ноември 2014

  Театър или бокс – това е въпросът. Нощта на театрите атакува вниманието ни с безплатни постановки, открити лекции, огнено шоу и партита във всяка точка на града, докато Кубрат Пулев застава със стегнати ръкавици пред лицето на Кличко точно в 23:00 по Нова телевизия. Всъщност, един смартфон с 3G ви решава дилемата.
 • Сенки на мълчанието

  14 ноември 2014

  Гръцкият фотограф Джон Демос гостува в галерия Synthesis със Сенки на мълчанието – документални осемдесетраски фотоси на религиозни сцени от провинциални гръцки градчета. Казват, че във фотографиите му има подтекст като за двама – какво да четем под черта в тази серия ще подскаже самият Демос в петък от 19:00 в галерията.
 • Голямото завръщане

  13 ноември 2014

  Чухте ли за тайнственото откриване на Червило? Клубът, който промени музикалните и парти вкусове на поне две поколения градски персони се завръща на същото мястото – жълтите павета, до Военния клуб (бул. Цар Освободител 9). Датата е фатална – 13 ноември, началният час обичаен – след 8 вечерта, а какво точно ще се случи никой не знае.
 • Господин Кох!

  12 ноември 2014

  Разпад на средната класа и дори убийство са сюжетни линии в книгите на Херман Кох. Или поне в две от тях – Вечерята и Вила с басейн. На българската им премиера (книжарница Хеликон на бул. Цар Освободител 4 от 19:00) ще присъства самият Кох и сигурно ще е забавно. Холандският автор има пословично чувство за хумор и успешна кариера на комик зад гърба си.
 • Принцесата

  11 ноември 2014

  Каквото и да се случи в Кан, излиза винаги наяве. Принцесата на Монако с Никол Кидман откри тазгодишния фестивал и всички разбраха, че лентата има някои дефекти. Ако сте като нас и държите на личното си мнение, отидете на прожекцията в G-8 (поне киносалонът със сигурност си струва).
 • Балет за всички

  10 ноември 2014

  Ако искате поне веднъж да се почувствате като балерина (нямаме предвид героинята на Натали Портман в Черният лебед), да си оправите стойката или просто ви е любопитно какво стои зад френското “падедьо”, вземете курса по класически балет за начинаещи в Soho (ул. Искър 4). Цените са добри: 12лв за еднократно посещение и 40 за четири сеанса на месец.
 • Movember

  9 ноември 2014

  На бас, че напоследък фейсбук ви залива със снимки на приятели с мустаци. Не се дразнете. Не е спам. Прави се за добра кауза и ще е така само през ноември. Инициативата Movember приканва мъжете с мисъл за здравето – своето и чуждото, да алармират за риска от рак на простата. Правилата са прости – да си пуснат чисто нов мустак този месец. Брадите не играят.
 • Албена Баева

  8 ноември 2014

  Ако търсите съвременно изкуство в 3D вариант, новата изложба на Албена Баева (авторката, която преди време ни върна “телефона за приказки”) е в галерия Васка Емануилова (бул. Янко Сакъзов 15). Инсталациите са две – една с полуизгорени филмови ленти и друга, вдъхновена от пърформанс на Бас Ян Адер. Връзката между двете е личното отношение.
 • Ранно пиле

  7 ноември 2014

  Петъците са подходящи за кино. И за запознанства. Международният студентски фестивал Ранно пиле (6-11 ноември) дава повод и за двете. Започвате с филм, даже цяла серия от филми (безплатно в Дом на киното или срещу скромните 2лв в G-8), а после преминавате към запознанства – с авторите, критиците или просто със съседа ви по кресло.
 • Парти вечер

  6 ноември 2014

  Четвъртък отдавна е малкия петък, така че класовете по хард-денс-йога могат да започнат още тази вечер в :PM с двукратния шампион на Германия DJ Swed Lu. Любомир Петров се казва, всъщност, и е работил зад един пулт с хип хоп горилите Wu-Tang Clan, Lil Jon, Ice Cube и Redmаn – вероятно ще ни поизпоти.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081