• Вълче време

  4 септември 2013

  ФСБ – флагманите на прог рока у нас, трябваше да свирят на Античния театър в Пловдив на 4 септември вечерта... но в последния момент концертът бе изместен за ден по-късно, а ние бързаме да ви предупредим за промяната. Въпреки всичко, струва си да не пропускате – селекцията класически и по-нови парчета са опаковани в спектакъла Вълче време, чуден е.
 • Остава на 21

  3 септември 2013

  Как лети времето, а? Сякаш вчера слушахме за първи път дебютния сингъл на Остава Поля от слънчогледи, а днес групата вече празнува 21 години история. Ще отбележат събитието подобаващо – с голям концерт в Маймунарника, с хитове на живо, гости (Насо от Babyface Clan, Гурко от Анимационерите и Иво от Gravity Co.) и подгряващ диджей сет от Bel.
 • Олег Денисенко

  2 септември 2013

  Неслучайно изложбата на украинеца Олег Денисенко е подредена в Етнографския музей при БАН (на площад Александър I 1). В неговите чернобели графики се преплитат славянските митове, украинската (и общоевропейска) история и съвременното изкуство. Препоръчваме ви я горещо.
 • На планина

  1 септември 2013

  Неделя е идеалният ден за лека разходка до непозната дестинация. Скачайте зад волана и поемете пътя за Бистрица (или пък ползвайте автобус 70), подминете я, подминете и село Железница, спрете чак в малкото поселище Плана. Там започват и маршрутите из гористата Плана планина, най-лекият от които е от селото до космическата станция.
 • Великият Гетсби

  31 август 2013

  Както във всички киноинтепретации през годините, и в тазгодишния филм на Баз Лурман Гетсби е все така велик, а Лео ди Каприо и Кери Мълиган - блестящи. Все още можете да гледате един от филмите на годината - в Cinema City Paradise и Дом на киното.
 • The Wall Live

  30 август 2013

  Стената, за която говорим още от миналата зима, най-сетне ще се издигне над стадион Васил Левски. Ръководител на изграждането и разрушаването й ще бъде гениалният Роджър Уотърс, а ние ще бъдем само екзалтирани зрители – защото The Wall Live е последният ни шанс да се докоснем до магията на Pink Floyd на живо.
 • Like.Bulgaria

  29 август 2013

  На 31 август изтича и последният ден на Like.Bulgaria – изложбата от визии на едноименния и, както не веднъж сме ви уверявали – пресимпатичен и напълно независим проект. След заветния миг визиите остават на разположение онлайн, но чувството да зърнете красотите на България върху реална фотография е различно. Vivacom Art Hall работи всеки ден до 19:00.
 • S.A.R.S.

  28 август 2013

  Предвкусвайки края на седмицата екипът на Строежа и пространството на Маймунарника канят скъпи гости от съседна Сърбия. S.A.R.S. (съкратено от Satriani's Arm Recently Severed) смесват рок, хип хоп, реге, джаз и фолк. Вие пък бихте могли да смесите няколко различни питиета за повече настроение. Началото на забавата е 21:00, билетите – 8 (първите 200), 12 и 15лв.
 • Тенис на маса и джаги

  27 август 2013

  Добрите си умения по тенис на маса и джаги (стига да имате такива, разбира се) можете да демонстрирате на първия турнир по въпросните спортове, организиран от Betahaus (ул. Крум Попов 58). Състезанието започва в 18:00, таксата за участие е 5лв, необходими са ви само предварително записване и спортна злоба.
 • ПАРКирай се на зелено

  26 август 2013

  ПАРКирай се на зелено – това е покана от Пощенска банка да се отбиете в зелената й зона с меки мебели на поляната до входа на Южния парк откъм ул. Нишава. В понеделник елате да послушате приказки в детската читалня между 18:30 и 19:30. В четвъртък (29 август) от 18:30 има турнир по Катан, а през цялото време – библиотека на открито, безплатен WiFi, футбол, волейбол, федербал, слънце и приятна зеленина.
 • Буркан

  25 август 2013

  Развлекателните игри невинаги биват сложни и шарени. Скоро дочухме за играта Буркан (не бъркайте с шише), която представлява 50 прости житейски въпроса, на които няма грешен отговор и 50 желания, които трябва да сбъднете, ако се затрудните с отговора. Въпросите са от типа "Какво е дарба?" и "Остарява ли Слънцето?", печели най-смелият и красив ум, а бурканът може да направите сами или да купите от книжарниците за 29,90лв.
 • Smiske в Kanaal

  24 август 2013

  Алкохолът убива нервните клетки – остават само спокойните. Това, разбира се, е шега. Сигурни сме обаче, че няколко бирички в съботния протяжен следобед действително ще ви дойдат успокояващо. Пробвайте новите попълнения на Kanaal (бул. Мадрид 2) – блондинката и брюнетка Smiske, които идват от една от най-малките пивоварни в Белгия. Барът работи до късно, в случай, че ви се усладят.
 • Cage of Glory 5

  23 август 2013

  Боят изгражда, той не да разгражда, казва героят на Камен Донев от известния вече всекиму скеч. За състезателите по свободни боеве това съвсем не е шега. Стига да имате път към Златни пясъци, може да хвърлите едно око на петата надпревара Cage of Glory. Боевете са само между професионалисти, входът - 20лв, а мястото - хотел и казино Интернационал.
 • Контрадемокрацията

  22 август 2013

  В контекста на политическото недоволство и протестното ни, напоследък, битие, препоръчваме труда на световноизвестния политически мислител и професор, Пиер Розанвалон, който анализира състоянието на демокрациите и засилващата се тенденция към абстенционизъм (отказ от гласуване). Контрадемокрацията е на издателство Изток-Запад, а цената є е 15лв.
 • Свалки в облаците

  21 август 2013

  Нима още не сте гледали последното противоречиво творение на Алмодовар? Не търсете небивали дълбочини на хумора или заплетени сюжетни линии в Свалки в облаците. Просто се отдайте на лекия, кремообразен междуоблачен сюжет, който посяга към изпитаната амалгама от секс, ужас и смърт. По един смешен начин. Гледайте го в Дом на киното от 21:00.
 • В света на хората

  20 август 2013

  Ще си поиграем на въображение с книжката В света на хората. Ще разберем дали наистина креативността е спонтанна проява на глупост (според Едвин Ланд) пред Народен театър в дните между 12 и 26 август, където ще бъдат изложени страници от споменатата книжка върху постаменти. Задачата на минувачите ще е да посочат какъв човек е изобразен на постаментите (например шивач, учител и т.н.) или да асоциират фигурата със свои роднини, приятели или познати.
 • Стената на Роджър Уотърс

  19 август 2013

  Най-важното е невидимо за очите, казва Малкият принц, а ние добавяме – ето защо може да го пропуснете или неглижирате. Тогава идваме на помощ ние, за да ви напомним да побързате, ако все още не сте се снабдили с билет за космическото преживяване Стената на Роджър Уотърс. Ей, на, краят на август се мержелее на хоризонта.
 • София диша

  18 август 2013

  Лежерният неделен следобед ще се пооживи с предпоследното за тази година присъствие на мултижанровия фест София диша. Ветрове от цветове на Пиротска ще ви освежават, а последната неделя от август ще чакаме Песента на танца на Витоша. Улиците ще бъдат все така пешеходни, цветни и изпълнени с гълчава през това време.
 • Smugglers Swing Club – Vintage Garden Party

  17 август 2013

  Нека се пренесем в ерата на суинга и джаза за един съботен следобед с второто издание на Smugglers Swing Club – Vintage Garden Party. Освен най-доброто от музиката от 20-те години до наши дни, селектирана от The Smugglers Collective, пикникът обещава още изложение на ретро автомобили, будоар и игри. Мястото е красивата градина на Once Upon A Time...Biblioteka, а началният час е 15:00.
 • хижа Мусала

  16 август 2013

  Август е все така жежък след горещниците и спасение дебне само вдън горите тилилейски. Ако търсите хладина и тиха отмора, хващайте раниците и беж към Боровец. Яхвате лифта до хижа Ястребец и поемате пешком към недалечната хижа Мусала. Тук имате избор – да останете край езерото с пасторална гледка или пък да изкачите заветния връх Мусала. Не забравяйте добрата екипировка и капризното планинско време.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088