• Go Taste Experience организират онлайн среща и всички сме поканени

  29 януари 2021

  Излизането по заведения е отложено с много минути, затова от Go Guide ни канят да си направим гурме от къщи с жива връзка от YouTube канала им и профила им във Facebook. На 29 януари в 19:30 светват прожекторите към храната, уискито и коктейлите, за които ви чака и специална кутия с всичко нужно. Грабваме я от тук и чакаме Jim Beam с разказ за алкохолните миксове и перфектните му вкусни партньори. След това ни забъркват коктейлите Jim Beam Fashioned и Beam Winter Sour, а ние следваме инструкциите и при последната съставка оставяме за малко настрана, защото идва ред на горещо за небцето. Barbecue Brothers ни показват тайната на доброто барбекю и ни предизвикват да загреем котлона заедно с тях. По време на лайфстрийма и двете страни отговарят на въпроси, затова приготвяйте кухнята, защото вече нямат търпение за срещата си с вас.
 • Място до прозореца

  22 януари 2021

  100 човека рисуват по прозорците на своите автомобили, като ни казват какво искат да допълнят или променят в гледката, която виждат. По този начин споделят идеите и надеждите си за развитие на средата и за подобряване на условията на живот и инфраструктурата в софийския квартал Манастирски ливади. Изложбата е във Васка Емануилова до 31 януари.
 • Ден на отворените врати в библиотека Фотосинтезис

  21 януари 2021

  Галерия Синтезис ни кани на втория ден на отворените врати на библиотека Фотосинтезис. На 21 януари между 14:00 и 18:00 разглеждаме фотокниги от колекцията им, а фокусът е върху фотографските издания, публикувани от галерия Синтезис. От 18:30 Надежда Павлова и Никола Михов ги разлистват в онлайн събитие, което се излъчва във Facebook страницата на галерията.
 • Ева Тенева-Зайкоф и Блок №5

  20 януари 2021

  Изложбата Блок №5 на Ева Тенева-Зайкоф има ретроспективен характер и разказва историята на авторката от 5-годишна до днес. Включва рисунки, фотография, графика и живопис, видео архив и експерименти, както и мили спомени, предмети на големи художници и сантиментални кътове, посветени на учителите и менторите, близките и учениците на художничката. Откриването е на 20 февруари и продължава точно месец в Галерия-книжарница София Прес.
 • Dürer vs. Döner

  19 януари 2021

  Дюрер срещу дюнер е най-новият проект на Кокимото, специално създаден за пространството на КО-ОП. 42-та самостоятелна изложба на автора съдържа серия дигитално обработени репродукции на знакови произведения на Дюрер - графики, рисунки и живопис, в които Кокимото съчетава класическата с популярната култура. Откриването на 19 януари от 17:00, а изложбата продължава до 19 февруари.
 • Дон Кихот

  18 януари 2021

  Преди повече от четири века в едно испанско село бедният идалго Алонсо Кехана Добрия решава да излезе от корубата на сивия си животец и под името Дон Кихот заедно със своя оръженосец Санчо Панса прекрачва като последния на света рицар в големите странстващи сюжети за Злото и Доброто, Любовта и Смъртта, Страданието и Възмездието, Вечното и Временното. Гледаме в Театър София на 18 януари от 19:00.
 • Natu.rae / DOLOMITI

  17 януари 2021

  Изложбата с фотографии на Густав Вилайт се състои от 20 фотографии, разположени върху пана с размери 120х170 см, които украсяват външните стени на института и Посолството на Италия в София. "В моята работа няма никакво пророческо намерение. Природата е една непрекъсната последователност на разцвет и изсъхване и дори човек никога да не включва себе си, ние сме потопени в нея, ние сме част от природата". Гледаме в Италиански институт София.
 • Мич Брезунек - Как да станеш най-добрия художник на света

  16 януари 2021

  Игра на отражения, двойници и миражи са фокусът в изложбата, която между насмешката и абсурда, се опитва да задава болезнени въпроси за системата на функциониране на изкуството в условията на глобалния пазар на афекта и жестока конкуренция за видимост. Гледаме в ИСИ-София до 26 февруари.
 • Stroeja Classic Live Stream

  15 януари 2021

  Петък вечер слушаме музика, подбрана от Мартин Михайлов и Антон Христов, а фона зад тях е клуб Строежа. Завъртат плейлист с наредени артисти от Тодор Колев до Beastie Boys на 15 януари от 20:00. Линкът към онлайн стрийма е а страницата на събитието във Facebook, окъдето и разбираме как да подкрепим клуба.
 • Тайният живот на Вера

  14 януари 2021

  Млада жена, наричана В и бореща се с травма от детството си, се опитва да стане по-независима чрез ролевите игри. Водейки себе си и своя брат, който има умствени увреждания, из света на различните роли и идентичности, вещиците и магьосниците, тя най-накрая се осмелява да се изправи срещу демоните на миналото си, а именно нейния агресивен баща. Гледаме Тайният живот на Вера на kinedok.net на 14 януари от 20:00.
 • Никола Танев с изложбата На път

  13 януари 2021

  Изложбата е по случай 130 години от рождението на известния класик и любим автор на колекционерите Никола Танев (1890 – 1962). Никола Танев е пътувал много, това е бил негов начин на живот и основен източник на вдъхновение. Пътешествията са осъществявани винаги в кръга на европейското, но и завръщания - към родното, домашното: добре познатото и винаги различното. Част от маслените творби и от рисунките са представени в авторския дизайн на куратора Иво Милев, експонирането на другите намеква за пощенски картички, толкова популярни за времето на художника. Експозицията е съпроводена от албумно издание, в което илюстративният материал е допълнен с цитати от спомените на Никола Танев и снимки от архива на Националната галерия. Гледаме в Национална галерия Двореца до 28 март.
 • Синтетики

  12 януари 2021

  Дипломантите от програмата Dance Port Derida се потапят в звуковата среда на Иван Шопов под хореографията на Живко Желязков, за да дадат с танца си живот на "пластмасовия" човек, чиято анатомия неизбежно ни е така добре позната. Гледаме на 12 януари от 19:30 на сцената на Derida срещу 12/15лв от тук.

  снимки Мериан Николова, Фото-Корпус
 • Бели нощи

  11 януари 2021

  По Ф.М. Достоевски · Драматургична версия: Надежда Колева и Румен Драганов · Участват: Надежда Колева, Румен Драганов, Стефан Саръиванов · Музика: Христо Намлиев · Костюми: Десислава Иванова. Гледаме в Театрална работилница Сфумато на 11 януари от 19:00.
 • Бомбардирана София - Виртуална обиколка

  10 януари 2021

  В рамките на 60 минути Бохемска София ни води към един от най-трагичните периоди от историята на София, сред които: кога се провежда най-голямата бомбардировка над града; къде са били евакуирани гражданите и царското семейство;кои са сградите, останали завинаги в историята след пораженията; какви са спомените на свидетелите на бомбардировките; къде се намира паметникът на загиналите жители на София. По време на събитието следим редица архивни фотографии и филми от събитията през 1943 и 1944. Влизаме срещу 10 лв от https://bit.ly/2JM3Pdc, а за записвания и линк следим страницата на събитието във Facebook.
 • Online tour - Beksiński paintings (Religion)

  9 януари 2021

  Полякът Зджѝслав Бекшѝнски започва да рисува своите дистопични картини, след като през 50-те решава, че не иска да е охранител до края на живота си. Увлича се по фотомонтажа, скултурирането и рисуването. Отиваме на онлайн тур, където разбираме повече за живота и картините му на 9 януари от 22:15. За достъпен линк и подробности отиваме на страницата на събититето във Facebook.
 • Записки на един луд

  8 януари 2021

  "Ще се смея през сълзи", казал Гогол на смъртния си одър. И макар историите за предсмъртните реплики да предизвикват по-скоро иронична усмивка (да не би някой да е присъствал и да е записвал?), те служат на голямата задача да завещаят една "празна тайна", която да ражда нарастващо любопитство около личността на умрелия. Такава една типично руска "тоска" – безпокойство, съчетано с вяра в света – броди и из режисьорския дебют на Ованес Торосян по Дневникът на един луд от Гогол. Накрая болната от нормалност публика пада в капана да се смее най-много на най-крайните и безнадеждни форми на лудост. Наблюдаваме ги на 8 януари в Театър Възраждане с билети от тук.
 • BILOS

  7 януари 2021

  Роден е в Гърция и разнася спрейове, които насочва към градските стени от 2001. Артистът оставя отпечатък в много страни със своето изкуство, което идва в Gifted Sofia от 7 до 31 януари.
 • На тятър съм!

  6 януари 2021

  Авторският спектакъл (с номинация от Малък сезон) на Никола Стоянов разказва за пречещите обстоятелства, които застават срещу него в театралната зала. Забърква ни в Театрална работилница Сфумато на 6 януари от 19:00. За билети отиваме тук.
 • Сувенири от бъдещето

  5 януари 2021

  Kоледната изложба на ИСИ-София ни дърпа към "изненадата" и е замислена изцяло в духа на 2020. Всеки посетител може да получи произведение от един от участниците в изложбата, но без да знае какво има под капака. Избирате между идентични подаръчни кутии, в които се намират пъзели с формат 29,7х21 см., съставени от 120 парчета, в тираж от 3 броя. Всеки артист е предоставил изображението, с което иска да участва, но те самите също няма да знаят кои са пъзелите им.

  Във връзка с удължените противоепидемични мерки в страната, събитието ще се проведе по следния начин: На място в работното време на галерията или след направена уговорка онлайн, всеки ще има възможността да дойде и да изтегли на място номер - от 1 до 123, слeд което ще получи пъзела си. Всеки, който няма възможност физически да дойде до галерията, може да заяви пъзел като напише коментар във фейсбук събитието на изложбата. Цената на един пъзел е 25 лева.
 • Колекция Малки рисунки

  2 януари 2021

  Галерия Лабиринт събира Колекция от малки рисунки на различни автори, повече и още по-разнообразни от миналогодишните. Всичко от изложбата е в страницата на галерията, а най-любопитните имат възможност да я посетят на живо с предварително уговорен час (на 0899 965 620 или със съобщение в страницата на галерията). Влизат не повече от двама наведнъж, поради мерките.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088