• Credo Box: Даниела Янкова

  29 декември 2019

  Мини нишата на входа на галерия Credo Bonum порасна до самостоятелно изложбено пространство в началото на 2019, а сега посреща камерния проект на пореден художник – Даниела Янкова, позната в инстаграм като @shadowschaser. Ако я знаете, сте свикнали на мъничките ѝ неща с флумастер, но тук влиза с Отвън-Навътре: зин и врата с шпионка, през която търсим скрито послание, за да си зададем после някои въпроси за дистанцията.
 • Babyface Clan & Dead Man's Hat

  30 декември 2019

  Двете групи редуват връзването на китарите си към колоните на клуба, като първи са Dead Man's Hat, след което Насо Русков излиза, за да даде старт на сета на Babyface Clan в Terminal 1 от 22:00 срещу 15лв от eventim.bg.
 • Koncept Question Christmas

  28 декември 2019

  Question Authority са бранд за стрийт дрехи, които обичат да правят партита, така че има ли по-подходящо място за следващото им от Koncept – мястото, в което има и саунд система от бъдещето, и ъгъл за БГ мода. "Живи скулптури, покрити с текстил" ни обещават освен музиката и това може да звучи като странен начин да кажеш "облечени хора", но вярваме, че ще е по-специално от това – коледното парти започва с малко закъснение на 28 декември след 22:00.
 • Стендъп Комедия

  27 декември 2019

  Филип, Васил Ножаров и Иван Кирков ви разсмиват в продължение на час и половина с най-добрите си шеги от 2019 в Тhe Comedy Club Sofia от 21:00 за 10/12лв.
 • Concept 166 Christmas Pop-up

  24 декември 2019

  На Раковска 166 се нареждат предложения свързани с мода, козметика, интериор, изкуство, аксесоари, вино и гурме за всички, които пазаруват в последния момент. Чакат ви от 11:00 в Concept 166.
 • Not Another Christmas Bazaar #2

  22 декември 2019

  илюстрация Pllik

  Името му може да твърди иначе, но всъщност си е точно още един коледен базар – такъв обаче, на който ще ви се прииска да поразтворите пръсти, ако харесвате изкуството на деня. Подарете си го на 21 и 22 декември след 12:00 – адресът е К.Е.В.А., където ще ви изкушават принтове (например на Трендафила Трендафилова и на Александра Николова от календара в коледния ни брой) и улична мода (например на Noks, Square и Nelepa 2020).
 • 20:20

  31 декември 2019

  Следващите седем локации ви съблазняват да пропуснете речта на президента и да посрещнете новото десетилетие във вълнуващ парти кръг - кои са те, четете тук.
 • Коледа на бар

  25 декември 2019

  снимка elrowofficial

  Знаем, че след преяждане на човек не му е точно до купон, но все пак следващите пет места са идеални за горене на калории - вижте кои са те ето тук.
 • Песента на ветровете

  23 декември 2019

  Вдъхновен от метафората на вятъра, Петър Дундаков съчинява музиката и изобщо идеята зад мултимедийния концерт, с който се пъха в графика на Новогодишния музикален фестивал. Това е цикъл от пиеси за струнен оркестър, сопрано, флюгелхорн и фонограма, който омесва широк спектър музика – от класика до джаз – с видео материал от Иван Богданов-finfilm. Гледаме на 23 декември в 19:00 в Азарян с 20/25лв към tickets.ndk.bg.
 • Drag Soc

  26 декември 2019

  На 26 декември след 21:00 положението в EXE ще е светлини, музика, танц, екстравагантни тоалети, грим, липсинк или накратко "драг соц". Това е новата идея на фондация GLAS, която по-рано събра в изложбата Хомосоц какво е било да си гей през социализма, а сега обръща палачинката леко и изследва същия период през погледа на две драг кралици – Enigma и Katrin Bardak. Обещават да е забавно, а ще бъде и безплатно.
 • Клетниците

  9 януари 2020

  снимка Александър Богдан Томпсън

  Мюзикълът по романa на Виктор Юго е на световна сцена от над 30 години, но чак сега за първи път се поставя и при нас, а историята на тази премиера също е дълга. Всичко започва през 1987, когато Пламен Карталов получава правата, но липсата на специални микрофони спира работата по спектакъла. 32 години по-късно гледаме и слушаме как режисьорът пресъздава революционна Франция, заедно с познати имена в мюзикъла като Владимир Михайлов, Весела Делчева и Богомил Спиров. На 9 януари от 19:00 в Софийска опера и балет.
 • Късо кино с истории: Зимни спортове

  10 януари 2020

  Адреналинът на тези къси филми е като за пълнометражни, но не разчитат само на бърз пулс. Всъщност от Кинематограф са ги избрали да показват и по-философската страна на зимните спортове или историята, културата и изкуството в тях. Гледаме американци, които карат ски в Ирак, бобслей на странни места и пързаляне по тънък лед. За 7лв в Клуб на пътешественика на 10 януари от 19:00 с билет от travellersclub.bg.
 • Мальовица за начинаещи

  4 януари 2020

  снимка Ненко Лазаров

  Ето как се стига висока цел още в начало на годината: това изчакване на Мальовица е за начинаещи, така че челникът, експертният водач и котките за лед (за първите 20 записали се) са от тях. Ще ви организират и транспорт, планинска застраховка и даже снимки с екшън камера, а от вас чакат да сте с термобельо, слънцезащитен крем и още няколко неща по списъка във фейсбук @AdventureTeamBulgaria. На 4 януари за 80лв.
 • Най-бързият часовник във Вселената

  2 януари 2020

  снимка Иван Дончев

  Както в Портретът на Дориан Грей, и тук героят иска да остане вечно млад. Кугър празнува 19-ия си рожден ден за пореден път (иначе е на 30), но плановете за партито са пред провал, когато гостите започват да пристигат. Страхът да живееш или да си отидеш се просмуква и към нас от сцената на Театър 199, където спектакълът на Стайко Мурджев дръпва завесите в 19:30 на 2 януари.
 • Беж за зелев сок

  1 януари 2020

  Не е нужно и този ви 1 януари да остане проспан и незапомнен. Вместо това от клуб Бегач предлагат да отворите bit.ly/36KnbAx, да се впишете в листа им още днес и в 12:00 на обяд след Нова година да сте по маратонки пред офиса им (Евлоги и Христо Георгиеви 85) за първото тичане на 2020 през Борисовата. Няма да е състезателно, а безплатно и просто забавно. И да, щяло да има зелев сок – ако друго се чудите, питайте help@begach.com.
 • Черната кутия + Absolut + Open Art Files

  21 декември 2019

  4 добри събития на 21 декември:

  ЧЕРНАТА КУТИЯ
  "Портретът е най-точната мерна единица за времето, което си отива", припомня фотографката Фелия Барух. Припомняме и ние, не защото искаме да сме фатални, а за да ви светнем за новото отваряне на черната ѝ кутия – проект, с който гостува на разни места с по- каната да запазим слот (на 0888 980 199) за 40-минутна солова или дуетна портретна фотосесия с нея. До 22 декември е в КО-ОП и, между другото, е топ идея за ранен подарък.

  ABSOLUT CULTURE SHOCK VOL.2
  Този път ни беше идея по-трудно да познаем кой се крие зад пикселите на подгряващия плакат за това парти, но ето, тайна вече няма: в 22:30 на 21 декември в Петък с шут от токче влиза Деси Слава. Добре знаем, че от струните ѝ може да се лее не само попфолк, но какво ще завърти от пулта в бара? Да видим. Ако още се чудите какво по дяволите става, новата парти серия на Absolut сблъсква култури, за да ни направи по-свързани.

  OPEN ART FILES: ЗАПИСКИ И БЕЛЕЖКИ ПОД ЛИНИЯ
  "Опит за прочит на историята на българското съвременно изкуство" се крие в тези 224 страници, които взимаме безплатно на разтваря- нето им в Генератор на 21 декември в 16:00. Става дума за изложбен каталог, който идва 3 месеца след като експозицията с това име ни отвя главите в Пловдив с работи около тялото, наследството ни от обществени скулптури и още важни теми за 55-имата участници – от Недко Солаков до Лубри.
 • Illustration Pop-Up Vol.2

  20 декември 2019

  Vol.1 на този поп-ъп ни показа жестоки работи на Shadowschaser, PXRN, Pllik и още страшни артисти в изложба за гледане и купуване. На същото място - в КО-ОП, имаме още само днес, 20 декември, да видим Vol.2 с илюстрациите на нова порция топ художници: от Розалина Буркова през Ива Димитрова до Жожо Георгиев. Носим си и левчетата, в случай, че ни се прииска да увеличим личната си арт колекция.
 • Копенхаген

  16 декември 2019

  Пиесата на британеца Майкъл Фрейн (взела Тони за драматургия) сочи към срещата между двама ядрени физици в момент, когато целият свят е бомба със закъснител. Рандевуто започва точно в 19:30 на 16 декември в Сити Марк Арт Център, където гледаме взривоопасните превъплъщения на Руси Чанев, Стефка Янорова и Валентин Ганев.
 • Картини за хотели и музика за асансьори

  19 декември 2019

  В предишната си изложба Иван Мудов рисуваше точки с тънък маркер, докато не запълни цяло платно, а и сега продължава с темата за ролята на художника и изкуството. Проектът Картини за хотели и музика за асансьори вкарва и друга посока – за избора на изкуство за публични места, които вместо да възпитават вкус, "най-често са развъдници на лошо качество". Мудов предлага на хотелите бели картини, които едва забележимо издават каква е wi-fi паролата там, а изложбата показва и някои стари работи на художника. Откриването е на 19 декември в 19:00 в галерия Структура.
 • Квартална Коледа

  15 декември 2019

  През лятото в зоната между Дондуков, Мария Луиза, Левски и Сливница под знаменцата нa феста КвАРТал сигурно сме се засекли и с вас на някой концерт или в разходка по улиците. Сега се връщаме за коледно издание, което планира да е топло и мило – с изложби, греяни напитки, лампички, базари и вкусотии. Още кътат програмата си, но знаем, че са там между 13 и 15 декември, а детайли ще пускат във фейсбук събитието.