Пук! + Rescue Dog + Бургери и абсент


26 октомври 2019
5 добри събития на 26 октомври:

ПУК! #10
За she dances on Jackson Ванеса Уиншип кръстосва САЩ в търсене на американската мечта, докато Джордж Джорджиу снима тълпи зяпачи на различни паради и карнавали за Americans Parade и компилира Last Stop, щракайки през прозореца на лондонски двуетажни автобуси. Тези и още техни фотокниги са в SeeMeOn 29 за изложба на 26 и 27 октомври, а в 16:00 на 26-и срещаме и авторите в разговор (на английски) за работата им.

ПО СТЪПКИТЕ НА СПОРТНАТА СЛАВА
Минете през фейсбук събитието, за да запазите място в групата, която Петър Будинов и Виктор Топалов повеждат на разходка на 26 октомври. Двамата водят списък с тематични градски обиколки, които ни хранят с факти като за цяла викторина, а този път на фокус е спортната ни история. Ако ви е чудно например какъв е бил "мачът на агнетата", бъдете при паметната плоча на Борис III в Борисовата в 10:45. Турът струва колкото решите.

ФЕСТИВАЛ НОВИ КОРЕНИ
"Лесно ли е човек да пусне нови корени в град като София?", пита фестът, вече правен в Италия, преди да стигне и до градината на Мулти Култи. Адресът е Черномен 5, а поканата е да се съберем там с мигранти и бежанци за един следобед с музика, коктейли, храна от света, дискусии за климата и работилници за устойчиви неща като компостирането, хранилките за птици и градското земеделие. На 26 октомври от 12:00 до по тъмно.

RESCUE DOG
Какво може да направи съботното хапване на хотдози (от Rolling Dogs) под звуците на хип-хоп, чил бийтс и фънк (от Marble Souls) още по-хубаво? Ако с целия този кеф всъщност правиш света по-добър. На 26 октомври след 13:00 ситуацията на Шишман 34 е точно такава, защото 2лв от всеки взет хотдог отиват в касичка за кучетата и котетата на Animal Rescue. За да е още по-мило, някои от въпросните четириноги също са ✓Going. 

БУРГЕРИ И АБСЕНТ
Сигурно знаете Мариян (Ранков) и Сашо (Паисиев) като бармани в Петък (бивши). Е, ясно е, че освен да наливат питиета, правят и други неща – примерно жестоки пържоли. Убедете апетита си сами на 26 октомври от обяд до към 20:00 край хижа Септември на Витоша, където двамата опъват поп-ъп барбекю и започват серийно производство на чийзбургери, опушени ребра и разядки, които ще преглъщаме с абсент и музика.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.