Пук! + кино х3 + Акция 20/2020


29 февруари 2020
5 добри събития на високосния 29 февруари:

ПУК!: МАРТИН ПАР
Какво не знаехме за... Мартин Пар обяснява защо се вълнуваме от този документален фотограф с членство в Магнум и особено отношение към туризма, което личи в изложбата му в Синтезис в момента. Платформата за фотокниги ПУК! я допълва, като на 29 февруари от 14:00 до 20:00 дава да разлистим (или оцветим) над 30 от фотоизданията на Пар за всичко от причудливи предмети до "скучни" картички.

ЖОКЕР: ПСИХОАНАЛИТИЧНА ДИСКУСИЯ
Бурята след премиерата му мина, речите на Хоакин Финикс с награди в ръцете също затихнаха, но филмът на Тод Филипс още цепи публика и критика на полюси от "Жесток!" до "Пфф". Затова и аналитиците зад Психоанализа и кино разравят пак въглените около историята и психиката на Жокера – ако и на вас ви се говори по темата, прожекцията на 29 февруари в 17:00 в Дом на киното върви с бонус дискусия.

KLANGKINO VOL.1
Тази нова поредица на Гьоте-институт ще ни показва неми немски филми отпреди век с жива музика за фон, както се е правело тогава. Пилотното събитие на 29 февруари от 20:00 е във Влайкова с билет за 10лв от касата или urboapp.com, а звезди на вечерта са джазът на Антони Дончев 3UP Трио и красивият Берлин – симфония на големия град, с който Валтер Рутман ни въвежда в пулса на Берлин от 20-те, преди Втората световна да го промени.

КИНОТОЧКА: ТАНЦУВАЙ
Екипът на Блок Кино стои и зад тази серия безплатни прожекции – този път на американски документалки с фокус върху глобални въпроси, които гледаме някъде на закрито. Първото издание за годината е в Студентски дом – на 29 февруари в 19:30 след запис на eventbrite.com поемаме До последен дъх: Уенди Уейлън или разказ за класическия и модерен балет, болезнените стъпки към и по сцената и танцът като начин на живот.

АКЦИЯ 20/2020
Щом така е тръгнало още от заглавието, нека си говорим в цифри: 20 дизайнери, учили Мода в НХА (сред които Александър Гергинов и Антония Пашова) празнуват 20-годишнината на специалността си с моден пърформанс в Чешкия център на 29 февруари от 18:00. За купона са приготвили 20 авторски силуета, които отразяват динамиката в бранша – отразяваме ги и ние в такт с музиката на Julieta Intergalactica.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098