Инсталация на забравата


27 май 2022
Събираме фрагментите от избледняващите си спомени, докато се лутаме из лабиринта на забравата. Въпрос на избор ли е тя? Ако е така, какво избираме да забравим? На тези въпроси търсят отговор четирима талантливи артисти - Инна Павлова, Иво Недялков, Искра Йорданова и Мира Владимирова.

Колективът се вдъхновява за създаването на проекта по време на седмото издание на креативната инициатива Резиденция Баба. Младите творци забелязват контраста между възрастта на участниците и жителите на селото, където се провежда резиденцията.

Резултатът е интроспективно пътешествие по следите на паметта и нейната уязвимост. За да бъде преживяването възможно най-общочовешко, артистите разпространяват анкета с въпроси, свъразни с темата, и събират визуални материали от потенциалната публика. По този начин цялостният образ на забравата е съставен от индивидуалната интерпретация на десетки участници.

Достъпът до инсталацията е напълно свободен, а официалното откриване е на 27 май от 19:00. Изследваме забравата до 29 май в Bobbina Cultural Space (ул. Триадица 5А).


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.