• Fusion Art Fest

  6 февруари 2015

  Връщаме се в индустриалните зони около Сточна гара за още един фестивал между 6 и 8 февруари – този път на алтернативно изкуство (всъщност тук "обикновеното" е рядкост). Миксът от инсталации, изобразително и пластично изкуство е на Владайска река 204 – вижте го на картата, близо е до центъра, но ориентирането е сложно.
 • Nite Fields

  5 февруари 2015

  Ден след 4-та си годишнина, Mixtape 5 ще срещнат австралийците Nite Fields с българската публика. Музикалните спецове описват стила им като пост-пънк, а дебютният им албум Depersonalisation - като кръстоска между Joy Division и The Cure. За да е още по-интересно, първи на сцената ще се качат българите от инди рок групата Bears and Hunters. Четвъртък вечер започва точно в 20:00, вход 10лв.

 • Бирен понеделник

  2 февруари 2015

  Понеделник е тежък ден, но след отбиване в Kanaal след работа седмицата вече ще тръгне по вода (пардон, по бира). Към 18:30 в бара пристига Бранимир Малентйевич – главният "готвач" на сръбското крафт пиво Kabinet. Естествено, срещата няма да е на сухо – ще се опитват десетина от бирите на пивоварната, включително общите разработки с датските гурута Mikkeller.
 • Стиви Уондър

  31 януари 2015

  Без съмнение трибютът на Стиви Уондър в Sofia Live Club вече се е превърнал в традиция, без която почитателите на легендарния музикант не могат. Трибют бандата начело с Александър Славчев и Елена Кокорска ще изпълни най-големите хитове на музиканта, сред които Superstition, Isn’t She Lovely и Overjoyed. Били сме преди, затова няма да го изпуснем и този път – концертите, които си заслужават са рядкост. Начало - 22:00.
 • ЧРД, Mixtape 5!

  4 февруари 2015

  Докато се обърнем, минаха четири добри парти години в София. Логично е да изредим всички, които ще се качат на сцената на рожденика, но нямаме толкова място. Важното е, че ще има за всекиго по нещо – от Kottarashky & The Rain Dogs през Jeremy? до Wosh MC. Вратите отварят в 20:00 на 4 февруари, входът е 10лв.
 • Future Shorts

  3 февруари 2015

  Може ли веднага да се запознаем с поне няколко човека, които в свободното си време сърфират влакове? Ще ни се случи като по поръчка, благодарение на селекцията късометражни филми в зимния сезон на Future Shorts. Заемаме мястото пред екрана в Дом на киното в 20:00 на 3 февруари.
 • Балет Тодес

  1 февруари 2015

  Танцьорите от балета още помнят хореографиите си заедно с Майкъл Джексън. Дано и ние запомним така ярко новия им спектакъл с леко странното име Танцуваме любов. Дали е свръхромантичен, както звучи, ще видим на 1 февруари – от 20:00 в НДК, билетите са между 40 и 60лв от eventim.bg.
 • Забранено за изпускане

  30 януари 2015

  Поредното издание на различния Sofia MENAR Film Fest е към края си. Ако все още не те успели да видите забавния Забранено за мъже, ви съветваме да поправите бързо този пропуск - Euro Cinema, 20:00.

 • Музикална премиера

  29 януари 2015

  Гледахте ли видеото към секси парчето Shoot Me Again на групата с огненокос женски вокал ЛаТекст? Няма как да сте, пускат го пред публика точно сега в Mixtape 5. Ще дойдат много гости (с разнообразни функции, описани с 50 нюанса еротика в поканата), началото е в 20:30, а входът – свободен.
 • Последно повикване

  28 януари 2015

  Остават точно два дни до закриването на фото изложбата на Раян МакГинли във Vivacom Art Hall. Напомняме, защото още се говори за нея, рекламата є е по улиците, а постоянно срещаме хора, които постоянно се заканват да отидат и постоянно забравят. Дано не ги видим пак след 30 януари.
 • Мода и разгул

  27 януари 2015

  Иконите на френската мода са много, но Ив Сен Лоран е от тези с ореол. През седмицата в кината влиза премиерно по-добрият от двата нови филма за него – Истинският Сен Лоран. Сюжетът е скроен добре около живота на моделиера между 1967 и 1976, когато кариерата му е в своя пик, но от това десетилетие на свобода на дизайнерите, никой не излиза невредим.
 • Театрален полет

  26 януари 2015

  В понеделник вече започваме да полудяваме и ставаме по-сериозни – темата е бунтът на индивида срещу обществото. Кен Киси пише Полет над кукувиче гнездо, докато работи като нощен пазач в психиатрична клиника, Александър Морфов я поставя в Народния театър, а Деян Донков изпълва Голямата сцена – от 19:00.
 • В облаците

  25 януари 2015

  Неделя е. Какво друго имате за правене, освен да седнете да изпишете едни три страници на тема В облаците. Новата Пощенска кутия за приказки ги очаква до 30 януари на kutiazaprikazki@abv.bg. Не виждаме защо да не се вдъхновите – небето е безкраен източник на добри и лоши истории.
 • Музика за промяна

  24 януари 2015

  Кoнцерт на живо или по телевизията? Зависи от каузата. УНИЦЕФ и bTV събират в ефира (от 20:00) близо 60 музиканти и популярни лица, които ще се раздадат в името на ЗонаЗаКрила – нов Център за застъпничество и закрила на деца и жени, преживели насилие. Същата вечер от 21:00 до 06:00 групите P.I.F. и Paraplanner ще се изтощят в три концертни сета един след друг в Terminal 1 – в името на музиката.
 • Съботна треска

  23 януари 2015

  Казваме ви го в петък, за да си направите графика за събота, Пловдив не е на едно щракване с пръсти. Заминаваме, за да опитаме любимите коктейли на колеги от София – Велислава Попова и Дани Рашев от Икономедия ще бъдат зад бара на Artnewscafe на 24 януари след 3 следобед. Защо да не отидем, културни столичани сме.
 • Приказки за алпинизма

  22 януари 2015

  В четвъртък в Boulderland (бул. Черни връх 100) Боян Петров, алпинистът отметнал три осемхилядника за сто дни, ще обясни пред публика какви трябва да са първите стъпки в алпинизма. За да не отидете съвсем боси, подсказваме, че се започва от здравината на котките, мускулите и нервите.
 • Лудостта на Ованес

  21 януари 2015

  Ованес Торосян прави смел ход, като режисира представление по повест на тежък писател. Записките на един луд по Гогол е моноспектакъл за психози, които ни звучат познато. Лудостта се отприщва в 19:00 на сцената на театър Възраждане, а ние гледаме и пазим здравия си разум.
 • И наградата отива при..

  20 януари 2015

  Последнен ден за гласуване за архитектурните WhATA Awards, за които си говорихме миналата седмица. Малко е стряскащо, че в категорията Бъг на годината бихме гласували за всички изброени, но да не бъдем черногледи – героите ни от интервюто Златна превъзходна са светъл лъч в тунела с номинация за Нормалност на годината.
 • Горката Франция

  19 януари 2015

  Започнете седмицата с театър. Горката Франция звучи притеснително, но всъщност разсмива до сълзи с обърканата си история за любов, изневери и челен сблъсък между поколения и сексуални ориентации. Краят е щастлив, а началото – точно в 19:00 в театър Открита сцена (бившата Сълза и смях, ако още не се ориентирате).
 • Голям сечко

  18 януари 2015

  Бягане в планинска местност в най-студените дни – правилно са нарекли състезанието Golyam Sechko Run. Локацията е село Железница (горе-долу на 20 км от НДК), има различни дистанции, включително и за деца, а стартът е в 11:00. Ако имате вяра в краката и сърцето си, запишете се предварително на runbg.net.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081