• Музика за промяна

  24 януари 2015

  Кoнцерт на живо или по телевизията? Зависи от каузата. УНИЦЕФ и bTV събират в ефира (от 20:00) близо 60 музиканти и популярни лица, които ще се раздадат в името на ЗонаЗаКрила – нов Център за застъпничество и закрила на деца и жени, преживели насилие. Същата вечер от 21:00 до 06:00 групите P.I.F. и Paraplanner ще се изтощят в три концертни сета един след друг в Terminal 1 – в името на музиката.
 • Съботна треска

  23 януари 2015

  Казваме ви го в петък, за да си направите графика за събота, Пловдив не е на едно щракване с пръсти. Заминаваме, за да опитаме любимите коктейли на колеги от София – Велислава Попова и Дани Рашев от Икономедия ще бъдат зад бара на Artnewscafe на 24 януари след 3 следобед. Защо да не отидем, културни столичани сме.
 • Приказки за алпинизма

  22 януари 2015

  В четвъртък в Boulderland (бул. Черни връх 100) Боян Петров, алпинистът отметнал три осемхилядника за сто дни, ще обясни пред публика какви трябва да са първите стъпки в алпинизма. За да не отидете съвсем боси, подсказваме, че се започва от здравината на котките, мускулите и нервите.
 • Лудостта на Ованес

  21 януари 2015

  Ованес Торосян прави смел ход, като режисира представление по повест на тежък писател. Записките на един луд по Гогол е моноспектакъл за психози, които ни звучат познато. Лудостта се отприщва в 19:00 на сцената на театър Възраждане, а ние гледаме и пазим здравия си разум.
 • И наградата отива при..

  20 януари 2015

  Последнен ден за гласуване за архитектурните WhATA Awards, за които си говорихме миналата седмица. Малко е стряскащо, че в категорията Бъг на годината бихме гласували за всички изброени, но да не бъдем черногледи – героите ни от интервюто Златна превъзходна са светъл лъч в тунела с номинация за Нормалност на годината.
 • Горката Франция

  19 януари 2015

  Започнете седмицата с театър. Горката Франция звучи притеснително, но всъщност разсмива до сълзи с обърканата си история за любов, изневери и челен сблъсък между поколения и сексуални ориентации. Краят е щастлив, а началото – точно в 19:00 в театър Открита сцена (бившата Сълза и смях, ако още не се ориентирате).
 • Голям сечко

  18 януари 2015

  Бягане в планинска местност в най-студените дни – правилно са нарекли състезанието Golyam Sechko Run. Локацията е село Железница (горе-долу на 20 км от НДК), има различни дистанции, включително и за деца, а стартът е в 11:00. Ако имате вяра в краката и сърцето си, запишете се предварително на runbg.net.
 • Заедно за Земята

  17 януари 2015

  Земята не е за еднократна употреба, казват от сдружение За Земята и дават тон за творчество с отпадъци. От 17 до 24 януари в Лаборатория за градски дизайн може да занесете един куп боклуци, от които да създадете нещо по-добро – скулптури, бижута или битова техника. Трябва да попълните формуляр (има го на страницата на събитието във фейсбук) и да сте до 30 години – последното не го разбираме.
 • Червило vol. 2

  16 януари 2015

  Червило не започна по най-добрия начин новия си живот, но ще му дадем още един шанс. Е, откровено казано, преписваме от Ясен Петров – човекът-метрополис ще се завърти зад пулта в петък вечер и поне от него изненади не очакваме (в най-хубавия смисъл).
 • DamNation Day

  15 януари 2015

  В четвъртък от 20:00 в кино Люмиер ще дават филм с цели 11 награди – образователен и еко. DamNation e чиста документалистика за чистите реки – тези без бентове и стени. Добър повод да се включите и в кампанията на WWF Bulgaria за опазване на естествените реки у нас. Ако ви пука, естествено.
 • Реге вечер

  14 януари 2015

  Строежа смени адреса си, но не и навика да кани млади изпълнители с репертоар, който пълни бара. В сряда слушаме българката от палестински произход Raja и очакваме реге, рага и малко Ейми Уайнхаус между двете.
 • Време за четене

  13 януари 2015

  От тази седмица Синята брада вече е по книжарниците. Не сме се объркали. Французойката Амели Нотомб, за която автоцензурата е срам, този път е написала книга със заглавието на Шарл Перо, но с реабилитиран главен герой. Защото Перо създава чудовище напълно неоснователно – така казва Нотомб, ние чакаме да прочетем.
 • 100 годишнина

  12 януари 2015

  Вече знаете, че тази година българското кино става на 100 и през следващите 12 месеца ще изгледаме безброй наши заглавия в Одеон. Официално започваме в понеделник – датата, на която излиза първия български филм Българан е галант през 1915. Него няма да го видим сега (от лентата се пазят само два кадъра), но в 19:00 започва Любовта е лудост от 1917. Преди това (от 17:30) сме в зала Средец – фотографиите от снимачните площадки на 100 български филма си заслужават разкарването.
 • Във вихъра на балета

  11 януари 2015

  В националната опера още им е празнично. В неделя от 16:00 на голямата сцена балетът Лешникотрошачката по музика на Чайковски ще ни подари втора Коледа – с лека па де дьо стъпка.
 • Night of the Jumps

  10 януари 2015

  В събота в зала Арена Армеец ще замирише на мръсна газ. В тази серия на Night of the Jumps Вин Дизел няма да минава на две гуми между четирите на друго возило, но Масимо Бианкончини ще скача на високо – поне 8 метра и половина, рекордът му за миналата година. Стартовият пистолет гръмва в 18:00.
 • Завръщане в миналото

  9 януари 2015

  Започваме уикенда с Mamma Mia, Dancing Queen, Take a Chance on Me. В 20:00 в Hacienda Club Георги Тошев ще разопакова книгата си ABBA. Любов, триумф, раздели, след което се завъртат осемте албума на шведската банда – не знаем в какъв ред, но дрескодът е ясен – 70-те!
 • Свалячи

  8 януари 2015

  Елин Рахнев продължава темата за изпадналите от А и Б групите на живота хора с новата си постановка Свалячи. На 8 януари от 19:00 в Театър Открита сцена Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро ще спорят с червения картон, който им е вдигнал животът и ще се мъчат да се върнат в играта.
 • Иванов ден!

  7 януари 2015

  Иво, Иван, Ивайло, Иванка, Ивана, Ивелина, Яна, та даже и Жана да почерпят. Останалите да им честитят лично (социалната мрежа има друго предназначение). (На)здраве и от нас!
 • Енигматичният Тюринг

  6 януари 2015

  Бенедикт Къмбърбач продължава да ни хвърля в размисъл с високото IQ на филмовите си превъплъщения. От 2 януари в нашите кина той е Алън Тюринг – брилянтният математик, разбил кода на нацистите за предаване на секретни съобщения и съкратил Втората световна война с поне две години. В Игра на кодове.
 • Графика малък формат

  3 януари 2015

  В галерия Сезони зимата присъства само в няколко щриха. Останалите картини са цветни и топли. 160 графични произведения на 35 български автора са включени в експозицията Графика малък формат – няма слаба работа, дори и сред дебютантите.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081