• Нови форми на бунта

  26 септември 2014

  Дългоочакваното за академичните среди (и не само) гостуване на Юлия Кръстева – теоретик, писател, психоаналитик, почетен професор в Университета Париж 7 –Дидро и пълноправен член на Парижкото психоаналитично общество, ще се случи в Аулата на Ректората в петъчния предиобед от 11:00.

 • Руки'в Брюки

  25 септември 2014

  Тази есен порталът за винтидж култура Rockabilly.bg празнува своя трети рожден ден с шумно парти, чиято главна атракция се очертават киевските веселяци Руки'в Брюки. Ретро бандата ще свири за първи път у нас, така че нямате извинение да пропуснете концерта им в голямата зала на Mixtape 5 на 18 октомври от 21:00.
 • Фотографска среща

  24 септември 2014

  Майсторите на фотографията Кристина Гарсия Родеро и Чема Мадос ще се запознаят от първо лице с българските си почитатели в Националния музей на българското изобразително изкуство (иначе казано – Царския дворец) тази вечер от 18:30. Срещата е в рамките на фестивала ФотоФабрика със свободен достъп за всички.
 • 110 години Народен театър

  23 септември 2014

  Народният театър празнува своя 110-и рожден ден с мащабна архивна изложба в СГХГ. Костюми, скици, снимки и живописни произведения съживяват духа на сценичното изкуство от първата половина на миналия век, запознавайки широката публика с творчеството на десетки талантливи артисти.
 • Честит празник!

  22 септември 2014

  снимка lostbulgaria.com

  Точно 106 години след провъзгласяването на Независима България, отново празнуваме тържествено!
 • Западен парк

  21 септември 2014

  Тазгодишният фестивал за изкуство в публично пространство Западен парк приключва в неделя, но все още има време да посетите детските работилници, танцовия пърформанс Анти-Gone – Това съм аз и останалите събития, обединени от идеята да приобщят региона към културната карта на града. Входът е свободен, а програмата ви очаква тук.
 • Животът на другите

  20 септември 2014

  Страхотната немска драма Животът на другите можем да гледаме тази вечер от 20:00 в откритото пространство на мястото на бившия Мавзолей. Прожекцията е организирана от фондация Софийска платформа като част от инициативата 25 години свободна България и е с вход свободен.
 • Виктория

  19 септември 2014

  Дочакахме! Българският филм Виктория, за който се заговори усилено покрай селекцията му на фестивала в Сънданс и във връзка със скорошните кандидатури за българското участие на Оскари-те, най-сетне излиза на екран с няколко ексклузивни прожекции в Дом на киното. Не ги пропускайте!
 • Западен парк

  18 септември 2014

  Третото издание на Фестивала за изкуство в публичното пространство Западен парк започва на 19 и продължава до 21 септември. Тази година организаторите са подготвили поредица културни събития, представящи най-интересното от визуалните изкуства, музиката, театъра и съвременния танц.
 • The Reverend Beat-Man

  17 септември 2014

  Примитивен рокенрол, госпел, блус, забъркани в лудешки ритми! Музиката на Reverend Beat-Man e повече от разпознаваема и затова концертът на швейцареца в София (MAZE) е повече от задължителен. Датата е точно след месец – 17 октомври, а билетите до края на месеца са само по 12лв.
 • Alcobendas

  16 септември 2014

  Официалното откриване на изложбата Човекът и неговите състояния в рамките на първото издание на фестивала ФотоФабрика - в НМБИИ (някогашния Дворец) гостува фотографската колекция Alcobendas, която ще представи 47 автори и техните творби.
 • НЕ фест

  15 септември 2014

  Започва второто издание на, който ще продължи до 21 септември и ще представи работи на творци от над 30 страни. На първия учебен ден ще бъде открита именно международната изложба, част от фестивала, на която ще бъдат представени и три интригуващи сценографски експеримента.
 • Изкуството на фадо

  14 септември 2014

  Като подгрявка за концерта на Крищина Бранко в Пловдив (Античен театър, 17 септември) и благодарение на Центъра за португалски език и кулутура – Камойнш, в столичния KANAAL можем да видим изложба, посветена на магнетичната музика, наричана фадо.
 • Роалд Дал

  13 септември 2014

  Световният ден на писателя Роалд Дал! По повода от издателство Ентусиаст организират събитие, което да насърчи четенето сред децата, под формата на детски празник. В Paradise Center (1 етаж) от 16:00 до 20:00 ще има различни инициативи: конкурс за рисунка на тема Любимият герой на Роалд Дал, интерактивен детски спектакъл и представяне на новата книга на Роалд Дал, преведена за първи път на български – Огромният крокодил.
 • Mascara парти

  12 септември 2014

  Столичният клуб Mascara ще затвори врати за цялостен ремонт, но преди да го стори, ще изпрати гостите си с музикални включвания от Vasquez и Ясен Петров (12 септември), Kaiski и Vasquez (13 септември). Клубът ще отвори врати отново навръх 31 октомври.
 • The Serial Killers

  11 септември 2014

  Xzibit! B-Real! Demrick! Или просто – хип хоп психопатите The Serial Killers в Mixtape 5 този четвъртък. Началото е в 21:00, другите думи са излишни.
 • 9 септември

  9 септември 2014

  снимка © lostbulgaria.com

  Празник? Черна дата? Или пък добър момент за равносметка? Едно е сигурно, на този ден ще се говори зе история, а защо не – и за бъдещето на България.
 • Престъпления без граници

  8 септември 2014

  Дойде точният момент за завръщането на криминалния сериал Престъпления без граници. Главни роли във вторият сезон отново имат Уилям Фикнър, Марк Лавоин и Доналд Съдърланд, но сега към тях добавяме Кари-Ан Мос и Рей Стивънсън. Напрежението, очаквано, е голямо, а стартът е в понеделник, по АХN от 21:00.
 • #НаЖивоОтСофия

  7 септември 2014

  Третата книга на Александър Шпатов се казва #НаЖивоОтСофия и корицата й е оформена като етикет на бутилка бира. Неслучайно. Кратките разкази в този сборник са като свежи, бързи глътки в летен следобед – парчета младежки истории, парчета от историята и идентичността на нашия град. В книжарниците от Colibri, 12лв.
 • Sin City 2

  6 септември 2014

  Кълнем се, че Sin City: Жена, за която да убиеш е най-добрият холивудски филм това лято. Заради Джесика Алба. И Ева Грийн. И Мики Рурк. Или пък заради чернобялата и кърваво красива визия. Нямате извинение да го пропуснете – дават го във всички големи кина, няколко пъти на ден.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081