• Ревю

  22 май 2014

  Харизматичният Васо Гюров и останалите от Ревю забиват тази вечер в Терминал 1. Бъдете там около 21:00 и пригответе 8лв за вход.
 • Непознатият Телеман

  21 май 2014

  Майсторът на мандолината Алон Сариел и камерен колегиум Tutti Soli представят непознатият бароков композитор и мултиинструменталист Георг Телеман с концерт в рамките на Европейския музикален фестивал. Концертен комплекс България, 19:30, 8/12/16/20лв.
 • Доминик Милър

  20 май 2014

  Доминик Милър, един от най-добрите китаристи в света, пристига в България за бутиков концерт, който не бива да пропускате – Sofia Live Club, от 21:00. Билетите са в диапазона от 25 до 40лв.
 • Остани

  19 май 2014

  От днес в книжарниците излиза още един роман от поредицата съвременни трилъри на Colibri. Напрегната кримка Остани (превод Мария Донева, 16лв) ще ви отведе на мрачно пътуване из дебрите на ужаса, показвайки тъмната страна на американската мечта.
 • Рома Истанбул

  18 май 2014

  Ако по някаква причина сте се разминали с прекрасния документално-музикален Рома Истанбул, прожекцията в Dada Cultural Bar ви дава възможност да наваксате. Бъдете там точно в 18:30, входът е 5лв.
 • Находки от българските земи

  17 май 2014

  Задължително се разходете до галерия Credo Bonum (ул. Славянска 2), за да разгледате новооткритата изложба със знакови археологически открития от българските земи, принадлежащи на най-старата човешка цивилизация. Експозицията ще остане там до 15 юни.
 • Паваж

  16 май 2014

  На едно от най-приятните местенца в центъра на София – градинката на ъгъла между улиците Ангел Кънчев и Солунска – се открива нов коктейл бар с интересното име Паваж. Ние лично нямаме търпение да опитаме коктейлите, а вие може да проверите останалата част от менюто след 20:00.
 • За Симона

  15 май 2014

  Малката Симона се нуждае от спешно лечение в Израел. Тъй като държавата отново е абдикирала от функциите си, родители, приятели и съмишленици се събират на голям благотворителен концерт. Събитието е тази вечер в клуб Mixtape 5 срещу вход от 10лв, а на сцената ще се изявят редица български музиканти и диджеи – Миленита & Funky Miracle, Павел Терзийски, Маги Джанаварова, Raja and The Band и много други. Повече за концерта и неговата благородна цел може да научите тук.
 • През пустинята

  14 май 2014

  Изложбите с творби на Греди Асса винаги са събитие, такава е и През пустинята, която вече можете да разгледате в СГХГ. В тези платна ще откриете портрети на хора на изкуството, ирония, тъга, детски наивитет и фантастични краски.
  Същият ден е и откриването на ретроспективната изложба в памет на великия Кольо Карамфилов.
 • Ричард III

  13 май 2014

  Ричард III на Теди Москов е свободна интерпретация по шекспировия текст, спектакъл-комикс, който вече бе възхваляван и критикуван доста. Отлична причина да искаме да го видим – играят го на голямата сцена в Народния на 13 май, като това е единственият ни шанс този месец.
 • Виолета

  12 май 2014

  Виолета (главната героиня в Disney сериала Виолета) пристига на голям екран със запис на големия концерт на аржентинката в Милано през 2013. В него освен младата грация, участват и много нейни колеги от академия Studio 21 в Буенос Айрес. Прожекциите са само в кина Арена, само в продължение на две седмици, така че – бързайте.
 • Георги Кателиев

  11 май 2014

  Ние вече се разходихме до галерия SOHO (Искър 4), за да разгледаме фантастичната чернобяла изложба на Георги Кателиев – Два цвята за един свят. Бързаме да ви препоръчваме да я разгледате и вие, за да споделите света на Кателиев, който прилича повече на сън или халюцинация, отколкото на сива реалност.
 • Работен ден

  10 май 2014

  Дългата почивка свърши и е време за съботно отработване. По дяволите!
 • Награди на БГ Радио

  9 май 2014

  Церемонията по връчването на музикалните награди на БГ Радио ще се шири на благоевградския площад Георги Измирлиев. Големите победители в осемте категории ще станат ясни след 21:00, а ние си знаем че ще има и доста музика на живо, затова следете всичко в прякото предаване по БГ Радио или пък по City TV.
 • Мамините синчета

  8 май 2014

  Мамините синчета несъмнено е сред шедьоврите на Фелини. В този филм великият режисьор улавя безметежния делник на петима приятели в Римини, същински дневник на безделниците, които не искат да пораснат. Достатъчно добра причина филмът да бъде включен в панорамата Италиански неореализъм в Дом на киното. Началото е в 18:30, входът е свободен.
 • Жизел

  7 май 2014

  Това лято Софийската опера отново ще излезе на открито – този път с класическия балетен спектакъл Жизел от Адолф Адам. Представленията в парка на Военната академия са само три – на 5, 12 и 19 юли от 20:00, затова ви съветваме да си подсигурите място под звездите още сега.
 • Гергьовден

  6 май 2014

  Поздравете Георги, а той да не забравя да почерпи. И другият – също!
 • Dog Eat Dog

  5 май 2014

  Хип хоп легендите Dog Eat Dog пристигат тук на 14 май за пореден концерт в Mixtape 5 (Голяма зала, 20:00). Пригответе се за хардкор, пънк, ска и фънк в едно – преживяване, което си струва 25-те лева вход, откъдето й да го погледнете.
 • Ян Карски

  4 май 2014

  В дългите почивни дни се разходете до Полския институт на Веслец 12, където в момента тече документалната изложба Ян Карски – човек на свободата, посветена на 100-годишнината от рождението на поляка с една от най-паметните мисии по време на Втората световна война.
 • Песен за земята

  3 май 2014

  Чудесният фестивал Австрийски музикални седмици започва на 8 май с Песен за земята от Густав Малер. Концертът в Софийска филхармония (Голяма зала, 19:00) с диригент Мартин Пантелеев е от тези, които не трябва да пропускате, така че побързайте със закупуването на билетите.