• три3ависим

  9 април 2014

  Фестивалът за съвременен танц и пърформанс Антистатик започва още на 7 април, но ето го и нашето предложение за тази сряда. В Червената къща от 21:00 ще се случва три3ависим – три отделни, но някак свързани представления, в които се сливат народните танци, принципите на древногръцката трагедия и демонстрация на социално и финансово положение.
 • Пирин планина

  8 април 2014

  Фотографът Александър Иванов ни представя любимата си Пирин планина в серия нереално красиви фотографии, снимани от земята и въздуха. 147 от тях са събрани в луксозния фотоалбум Пирин, вълшебната планина, който вече можете да намерите в по-добрите книжарници за 49лв - без съмнение ще са добре похарчени.
 • ppIANISSIMO

  6 април 2014

  Тематичният фестивал ppIANISSIMO бе съвсем кратък, затова пък съвсем безплатен и доста интересен. Последното събитие от него се случва в неделя вечер (след 19:30) в студио 1 на БНР, където солови рецители ще имат малката словенка Зала Кравос и ексцентричният младок Франческо Тристано.
 • Пин арт

  5 април 2014

  Пин арт е инсталация от хиляди игли, разположени нагъсто, така че да оформят плътна повърхност. Чрез избутване на иглите от eдната страна на инсталацията към другата, се постига реалистично триизмерно отпечатване на всяка форма. Обикновеният пин арт има малки размери и може да бъде поставен на бюро или да се използва като забавна игра за семейството. А къде в София можете да видите голям пин арт? Заповядайте в Сердика Център от 4 до 6 април, за да придадете форма на своите желания на истинска пин арт стена и да се запознаете с новата промоция на потребителските кредити на Райфайзенбанк.
 • На половин цена

  4 април 2014

  Хората от театър Българска армия вече са заредени с великденски емоции, затова предлагат на половин цена билети за подбрани представления (сред които Секс, наркотици, рокендрол, Ножица-трепач и Швейк). Празничната промоция важи единствено за билети, закупени от касите в периода 1-6 април – не му мислете.
 • Николай Райнов

  3 април 2014

  Галерия Нюанс (Денкоглу 42) чества 125 години от рождението на Николай Райнов с изложба от 30 негови знакови творби, по-голяма част от които непоказвани до този момент. Експозицията съдържа етюди, натюрморти, илюстрации, проекти за корици и декоративни композиции, които може да разгледате до 13 април.
 • 6.66 евро

  2 април 2014

  Издателство Colibri преиздава един от най-четените френски автори – Фредерик Бегбеде и неговия прочут роман 9.99лв. Актуалното заглавие е 6.66 евро, а сюжетът, осмиващ измамния свят на рекламната индустрия, ще препрочетем в превод на Красимир Петров.
 • Светлин Русев

  1 април 2014

  В първия ден на април съвсем не на шега ви приканваме да се насладите на великолепната Симфония №7 от Бетовен в изпълнение на виртуоза Светлин Русев. Концертът е в рамките на Европейския музикален фестивал, а в програмата ви очакват и творби за цигулка на великия Николо Паганини. В зала България, от 19:30, 10/15/20/25/30/35лв.
 • Tricky

  31 март 2014

  Ако все още не сте разбрали, Tricky и бандата му ще посетят София за втори път (зала 3 на НДК, 9 април, 19:00). Вълнуваме се не само заради възможността да чуем на живо най-новият му албум False Idols, но и защото знаем, че британският музикант ще направи поне няколко убийствени кавъра. Промоционалните билети от 35лв са на привършване, но има предостатъчно от 40 и 45лв.
 • Книжен клуб

  30 март 2014

  Неделният книжен клуб на Момичетата от града се събира за втори път и е пълен с изненади. За начало Георги Господинов ще говори по темата Литература и емпатия, след което е ред на традиционната размяна на книги, която ви дава шанс за се сдобиете с някой харесван автор, в замяна на ваше издание, което смятате за непотребно. Почерпката и питиетата ще са на ниво, а за децата е предвиден отделен кът с игри. Мястото е Раковски 127, часът – 18:00, а цената – 20лв за възрастен.
 • Летище

  29 март 2014

  И тази година церемонията по връчването на наградите Икар предвизвикваше приливи на трепетно очакване у номинираните, но един от големите призьори бе известен още преди месеци. Актьорът Стефан Мавродиев получи статуетката за изключителен творчески принос – напълно заслужено. Имате възможност да го гледате в няколко от актуалните постановки на Младежкия театър, но ние избрахме за вас Летище – на 9 април от 19:00.
 • Жизел

  28 март 2014

  Още една от перлите на Royal Opera House в Лондон вече е достъпна за българските почитатели на класическата музика и балет, благодарение на магията на киното. Романтичният танцов спектакъл Жизел (в постановка на на сър Питър Райт ) дефилира на екраните на Арена Запад и Арена Младост на 30 март в 16:00, но не чакайте до последно за билети, а ги потърсете още сега в касите и на kinoarena.com.
 • Късмет

  27 март 2014

  Оказва се, че турските сериали са явление не само в България, а в целия свят. Филмът Късмет на Нина Мария Паскалиду изследва вдъхновението, което тези сериали носят на обикновени хора и начинът, по който променят съдбите им.
  Само в Дом на киното от 16:30.
 • Лига на разказвачите

  26 март 2014

  След половин година прекъсване литературното събитие Лига на разказвачите се завръща – този път в Opera Cafe (в сградата на Операта, разбира се). Новото издание е тази сряда в 19:30, темата е Смяна на местата, а точните правила за участие ви чакат във facebook профила на Лигата.
 • Кaрл Дженкинс

  25 март 2014

  снимка John Downing

  Съвременната британска класическа музика е сравнително непозната, затова е много приятно, че в рамките на Европейския музикален фестивал ще прозвучи голямото произведение Въоръженият човек – Меса за мир на уeлсеца Кaрл Дженкинс. Чуйте го в зала България, от 19:30.
 • Любомир Розенщайн

  24 март 2014

  Познаваме величието на Рила, но във фотографиите на Любомир Розенщайн планината добива още по-магически цветове и внушителност. Можете да разгледате изложбата му Рила. Живата планина в SOHO (Искър 4) до 25 април. Откриването е в 19:30.
 • Хиляда пъти лека нощ

  23 март 2014

  София филм фест продължава, а нашето неделно предложение е северната драма Хиляда пъти лека нощ – филм за войната, неизлечимите рани и семейството. В Euro Cinema от 21:00.
 • Белослава

  22 март 2014

  Обичаме да слушаме Белослава и през зимата, но на музиката й повече подхождат топлите сезони. Затова и се радваме много на нейния съботен Spring Edition лайв в Sofia Live Club, на който соул дивата ще изпълни класики плюс няколко съвсем нови песни.
 • Пенко Гелев

  21 март 2014

  Миналата година приказката за вълшебната флейта и тематичната музика на Моцарт бяха събрани в едно великолепно книжно издание, допълнено с изключителните илюстрации на Пенко Гелев. Дори да нямате книгата, до 22 април можете да разгледате всички приказни илюстрации, рисунки и ескизи на Гелев в Националната художествена галерия. Ура!
 • Великата красота

  20 март 2014

  Един от несъмнените акценти на тазгодишния София филм фест е изтънченият Великата красота на Паоло Сорентино – разказ за Рим, любовта към жените и интелигентната циничност. В кино Одеон от 21:00.