• Оскари 2014

  2 март 2014

  В нощта на 2 срещу 3 март светът ще впери поглед към Лос Анджелис, където малките златни статуетки Оскар ще бъдат раздавани за 86-и път в историята на киното. Пищната церемония в Dolby Theatre, която тази година се позабави заради Олимпиадата в Сочи, може да гледате пряко по bTV Cinema от полунощ нататък, като същинската надпревара започва в 03:30.
 • Отстъпка

  1 март 2014

  Само до 2 март може да се възползвате от предложението на театър Българска армия и да си закупите билети за всички мартенски представления от репертоара на половин цена. Празничната отстъпка е по повод Международния ден на театъра, който отбелязваме всяка година на 27 март.
 • Angerfist

  28 февруари 2014

  Казваме сбогом на февруари с ударно габба парти в Mixtape 5 (Голяма зала, 23:00, 30/50лв). Бъдете нащрек, защото звукът ще е близо до границата на търпимост, а и няма как да бъде иначе, когато зад пулта е страхотният холандски диджей и продуцент Angerfist.
 • Фолтин

  27 февруари 2014

  Македонска етно/джаз/боса нова/авангардна банда Фолтин гастролира в Sofia Live Club за пореден път (28 февруари, 23:00, 10лв) но няма да е зле да си набавите билет поне ден по‑рано. Ще е пъстро, весело и шумно, сигурни сме!
 • Изложба колажи

  26 февруари 2014

  Изрезки от вестникарски заглавия, списания, репродукции на снимки и стари картички – това откриваме в изложбата на Вислава Шимборска в Полския институт (до 14 март). Поставени извън контекста, колажите от тези (на пръв поглед) хаотично събрани материали създават собствени вълшебни светове.
 • Оберхаузен

  25 февруари 2014

  По традиция част от заглавията от фестивала за късометражно кино Оберхаузен тръгват на турне. В Червената къща от 19:30 ще видим най-доброто от миналогодишната конкурсна програма със субтитри на английски, обща продължителност 84 минути и вход 4/6лв.
 • Разплата

  24 февруари 2014

  Романът Разплата (Колибри, 15лв) се явява третата и последна (поради това и най-дългоочакваната) книга от поредицата на Кели Армстронг Най-тъмните сили, описваща премеждията на група генно модифицирани подрастващи със свърхсили. Гответе се за нашествие на магьосници, върколаци и некроманти.
 • Брас концерт

  23 февруари 2014

  Медните духови инструменти са главните герои в поредния концерт на възглавници, който ще разтърси зала 2 на Съюза на архитектите (Кракра 11) – от 11:00 и 17:00. Ще звучат творби на Бизе, Верди, Офенбах и Вебер, а малките зрители са свободни да се включат в надсвирването. Билетите са по 5 и 20лв, а записването става на tickets@modo.bg.
 • BAFTA 2014

  22 февруари 2014

  Победителите и губещите в тазгодишната надпревара за филмовите награди BAFTA вече са известни. Ако обаче сте пропуснали церемонията или не сте разбрали колко от 11-те си номинации спечели Гравитация, гледайте запис на събитието от 19:00 по НВО.
 • Живи легенди

  21 февруари 2014

  Българската романтична комедия не е често срещано явление в киносалоните, затова силно препоръчваме новия филм на Ники Илиев – Живи легенди, който вече шества из големите столични салони. Настройте се за час и половина забавление без претенции и среща с легендарния италиански актьор Микеле Плачидо.
 • Wonderland

  20 февруари 2014

  На адрес бул. Васил Левски 134 в ап. 3 е скрита галерия ИСИ, където пък редовно се случват разни нестандартни арт събития. Точно такава е и видеоинсталацията на турчина Халил Алтъндере – Wonderland, в която виждаме разни млади момчета от Сулукуле – малко познат цигански квартал на Истанбул. Гответе се за странен хип хоп и брейк, интересно е.
 • Парсифал

  19 февруари 2014

  През годините Вагнеровата опера Парсифал е поставяна във всякакви варианти, но версията на британската Royal Opera House е особено смела и дори предизвикателна за пуританите. В главната роля е големият новозенландски тенор Саймън О’Нийл, а вие можете да гледате грандиозното представление само в Арена Младост и Арена Запад на 19 и 23 февруари.
 • Тракийска религия

  18 февруари 2014

  Ако се интересувате от тракийските древности и мистерии, е просто задължително да си набавите книгата на видния траколог Димитър Попов – Тракийска религия (издание на страхотните Изток-Запад). В изследването са разгледани същността на доктрината на безсмъртието, вездесъщите фигури на Великата богиня-майка и на нейния син – Слънце и царя-жрец. Звучи вълнуващо!
 • От местопрестъплението

  17 февруари 2014

  Сезон 12 на От местопрестъплението продължава по Нова! Криминалните загадки от Лас Вегас ще бъдат разплитани всеки делничен ден от 22:00, чудесно забавление и гимнастика за ума точно преди лягане.
 • Музикално вълшебство

  16 февруари 2014

  Билетите за Музикалното вълшебство на Disney (събитието е в зала България на 21 февруари) съвсем свършиха, но ако побързате, можете да си купите пасове за генералната репетиция на концерта, която ще се състои от 16:00 (същата зала, същия ден). Успех!
 • Академия за вампири

  15 февруари 2014

  Академия за вампири е още една кино разработка по кръвопийската тема – стилово стои някъде между комедията, екшъна и хоръра. Ние пък гледахме филма главно заради симпатичните актириси в главните роли – вижте ги и вие, във всички големи кина.
 • Приказки за китара

  14 февруари 2014

  Приказки за песента на Фортисимо Фамилия се случва тази събота и неделя, но билети отдавна няма! Има обаче дата за следващата част от музикалните празнества за малки (и големи!) – Приказки за китара. Те ще се случат в зала България на 15 март от 11:00 (в идни седмици може да бъдат добавени и още часове), като диригент ще е Найден Тодоров, солист – Цветан Недялков, а гост-актьор – Стефания Колева. Билетите ви чакат на ticketplus.bg.
 • Две

  13 февруари 2014

  снимка Атанас Кънчев

  Този месец ви остават още две възможности да видите постановката Две на Таня Шахова – на 19 и 28 февруари. Бързо проверете на касите на Народния дали са останали билети за тази отчасти измислена, отчасти истинска история на две от великите жени в българския живот и култура – Дора Габе и Елисавета Багряна.
 • Quarto Quartet

  12 февруари 2014

  Не знаехме, че в MOTTO има музика на живо, но ето, тази сряда в това отлично за хапване и пийване място се случва точно това! Quarto Quartet ще представят своят програма, наречена Чувства и страсти, базирана изцяло върху необикновени аранжименти на танго пиеси. Пробвайте след 20:00.
 • Kylesa

  11 февруари 2014

  Ясно е, че тук се случват твърде малко авантюристични (или ако щете – бутикови) концерти, но гостуването на американските странници Kylesa е точно такова. Слъдж героите забиват в малката зала на Mixtape 5, подгряват ги три от най-интересните български ъндърграунд банди, изобщо – спомените от тази вечер ще са отлични, знаем си.