• Ръкомахане в Спокан

  31 октомври 2013

  В духа на хaлоуинската чернилка ви предлагаме черна комедия. В Ръкомахане в Спокан (Народен театър, 19:00), двойка обилно полети с бензин измамници шикалкавят за някакъв отдавна изгубен крайник. Ще добавим и няколко имена като Мартин Макдона, Явор Гърдев и Леонид Йовчев. Ще ви обещаем и смях, и страх… и след това ще замълчим.
 • Богът на дребните неща

  30 октомври 2013

  Сравняват Богът на дребните неща (от индийската писателка Арундати Рой) с мощта на Салман Рушди и Габриел Гарсия Маркес. Наглед семейната сага е всъщност цяла енциклопедия за морални дилеми, нежна циничност и нескончаемо въображение, а атмосферата на романа безусилно се загнездва в съзнанието на читателя. Четиво за огромните размери на дребните неща. Цената е 14,90лв (Жанет 45, 2009).
 • Шампионките по тенис

  29 октомври 2013

  Осем пъргави тенисистки, разделени на две групи, а победителката грабва лъвски пай от апетитния награден фонд на катарските авиолинии, що е то? Точно така, ръкавицата е хвърлена и ще се насладим на напрегната и красива игра по кортовете на Арена Армеец в петото издание на Турнир на шампионките по тенис (29 октомври – 3 ноември). Билети по 10/20/30/200лв от eventim.bg.
 • Сънят на Вагнер

  28 октомври 2013

  Ако се чудите за кого бие камбаната на американското независимо кино, So Independent са подготвили опровержение на песимистите под формата на 40-ина прелестни заглавия. Сънят на Вагнер, интерпретация на монументалната му творба – Пръстенът на Нибелунга, е плод на 6-годишни общи усилия на Робер Льопаж и Метрополитън Опера в Ню Йорк. Гледайте в Euro Cinema от 20:00.
 • Книги спасяват живот

  27 октомври 2013

  Спасяват ли книгите живот и как се съчетава забавата с правене на добрини? Отговори ще откриете със своите мъници, които ще майсторят лакомства в Къщата за четящи хлапета, като част от благотворителна кампания в помощ на тежко болни дечица. Можете да закупите книга на символична стойност в книжарницата на Къщата за четящи хлапета до 1 ноември. Повече подробности на mail@prikazkabezkrai.com.
 • Цветна есен

  26 октомври 2013

  Есента, освен мека и топла, може да се окаже и флорална, особено ако обичате кратки съботни бягства от столицата и шумни панаири... Веднага ще ви упътим – Цветна есен е заглавието на специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари, която се случва в пространството на Международен пловдивски панаир между 23 и 27 октомври.
 • Фестивал на ракията

  25 октомври 2013

  Отпуснете душата си балканска съвсем петъчно, както си му е редът, дегустирайки отбраните напитки на Балкански фестивал на ракията. Навярно почти ще се загубите сред 150 класни ракии, все още непознати марки, както и няколко специални предложения (розова ракия и български орехов ликьор, например). Мястото е мраморното фоайе на НДК, а времето ви изтича на 26 октомври.
 • Небраска

  24 октомври 2013

  Независимото американско кино само по себе си е събитие, а So Independent го превръщат в празник за душата с все по-пищни програми и задълбочени заглавия. Небраска ще ни въвлече в драмата на беден старец със засилваща се деменция, твърдо убеден, че някъде в родното му място го чака печалба от лотарията. Вижте в Cinema City Paradise, 19:45.
 • Bunny Yeager

  23 октомври 2013

  Във Vivacom Art Hall можете да видите поразсъблечени американски секссимволи като Урсула Андрес и Бети Пейдж... уви, не на живо, но съхранени с вечна красота в снимките на емблематичната Бъни Йегър. Ще бъдат там само до 25 октомври, така че побързайте да ги навестите.
 • Лодка в гората

  22 октомври 2013

  Дарбата да запечатва нашето минало като драматург, е на Николай Хайтов. Дарбата да го преоткрива и да ни влюбва отново, принадлежи на Мариус Куркински като режисьор. Така се ражда Лодка в гората, триптих на самостоятелните, но обединени пиеси Пътеки, Лодка в гората, Кучета. Мястото е Малък градски театър Зад канала, 31 октомври, 19:00, а билетите свършват бързо.
 • Камен Донев в Пловдив

  21 октомври 2013

  Изпепелената до основи сцена на Драматичния театър Пловдив се нуждае от голямо сърце. Като това на Камен Донев, който инициира концерт с благотворителна цел. В благородството му партнират Оркестърчи, които ще засвирят в клуб Библиотеката от 23:00, а в 19:00 самият Донев ще изиграе Възгледите на един учител за всеобщата просвета (Дом на културата). Билети на касата на Драматичния и на място.
 • Filmini Short Film Fest

  20 октомври 2013

  Неделният ден е предпоследният, в който можете да видите късометражните предложения на Filmini фест. За да не изпуснете и последния влак, предлагаме ви да се настаните удобно в червените кресла на Дом на киното, защото в 15:00 стартира селекцията Нова българска анимация, а заглавията са Rew Day, Баща, Кръпка, Последна есен, Заради мама, Кръвта и Джунгла под прозореца.
 • Клик

  19 октомври 2013

  Ще  запомним Клик (Click) като първия професионален танцов спектакъл от деца за деца, и то не на коя да е сцена, а в рамките на Sofia Dance Week. Емоцията, облечена в танц, разказва историята на човечеството през призмата на танцовото изкуство от древността, та чак до наши дни. Едночасовият спектакъл е в зала 1 на НДК, от 17:00, а цената на билетите е 10/15/20лв.
 • Freestylers

  18 октомври 2013

  След 15-годишно музикално партньорство, множество издадени ремикси и сингли, неуморимите електронни агенти от Freestylers, Астън и Мат, са на прага на чисто новия си, пети албум. The Coming Storm сe оказва акцент и в петъчната вечер в Mixtape 5, a в допълнение ще се порадваме и на емсито Deman Rockers от Ragga Twins, славата на чиито лайвове се носи надлъж и нашир.
 • Фотосмагории

  17 октомври 2013

  Разочарован от клишета и отвратен от ”простотията в отношенията” (както казва самият той) фотографът Любомир Арабаджиев започва да снима не каквото вижда, а каквото би искал да види. Фотосмагории е наречен готовият продукт. Изложбата ви чака във Photosynthesis до края на месеца.
 • Pink Martini

  16 октомври 2013

  Pink Martini е същинско олицетворение на романтиката. Красиви старовремски мелодии, които звучат така, че да намират път към сърцата на всяко поколение. Ако сте сред феновете им навярно знаете, че пеят на различни езици, а българските си почитатели призовават да умуват над подходяща за репертоара им песен. Интервюто ни с тях вижте тук, а концертът им е в зала 1 на НДК от 20:00.
 • A Place To Bury Strangers

  15 октомври 2013

  Остро инди рок става положението в сами началото на седмицата. Нюйоркската банда A Place To Bury Strangers идва в Mixtape 5, подгрявана от Bambara, за които, ако не сте чували, ще ви кажем следното – те ще прецакат слънчевия ви ден, убедени са Pitchfork и ще ви напомнят много стария Ник Кейв, твърдят от Vice. Шумотевицата започва в 20:00, билетите са 25/30лв.
 • Това не е любовна история

  14 октомври 2013

  Това не е любовна история действително не е любовна история, а танцувален разказ за пътуването на двама души към себе си и другите, ръководено от шведския хореограф Гунила Хейлборн – любител на road movie жанра, но и типичен скандинавски човек-остров. Представлението е в Младежки театър от 19:00, а повече за останалите спектакли от Sofia Dance Week вижте тук.
 • Приказен град

  13 октомври 2013

  Вторият сезон на Приказен град тече по HBO. Разказва за времето в края на 50-те, когато, за да построи парченце рай и да сбъдне най-смелите си мечти, притежателят на луксозен хотел е прибягнал до хитроумна сделка с Дявола (в облика на несимпатично смахнат мафиот). Намесени са още ЦРУ, Фидел Кастро, тайни дела и красиви като кукли Барби девойки. Епизод има всяка неделя от 22:40.
 • Настолни игри

  12 октомври 2013

  Стига времето да бъде така любезно и да се задържи приятно слънчево и оптимистично топло, то тогава първият фестивал на настолните игри в Южния парк е тъкмо онова, което ви трябва в съботния следобед. Малки човеци, пораснали деца и непораснали родители – на всички ще им е забавно да хвърлят зарове и да местят пионки чак до мрак. Точното място е поляната с гълъбите, участието, разбира се – безплатно.