• Театрални плакати

  28 юни 2013

  Текат последните дни от Sofia Design Week, а има толкова много още за разглеждане. За петъчната ни арт разходка си заплюхме изложбата на класически театрални плакати от 70‑те и 80-те (дело на великите Асен Старейшински, Димитър Тасев и Людмил Чехларов). Това е и чудесна възможност да разгледаме т.нар. Лаборатория за градски дизайн в УАСГ.
 • Трябва ти единствено любов

  27 юни 2013

  Ще си позволим да направим следния каламбур Mankind is not kind at all. Така е то в живота, но в романтичните комедии – напротив. Повдигнете духа си с оптимистичния датско-шведско-френско-италиански филм Трябва ти единствено любов. В Дом на киното от 13:15.
 • America on Film

  26 юни 2013

  Чернобели фотографии, пейзажи, заснети в естествена светлина и нулева цифрова обработка – така ирландският фотограф Марк Хайланд представя алтернативно, но изключително реалистично и отчасти романтично, духът на Америка. Ако сте заинтригувани да видите America on Film, изложбата е в галерия Алгара (ул. Цар Самуил 47) до края на месеца.
 • ШиЗиПро

  25 юни 2013

  ШиЗиПро ви канят на неконвенционален театър, в който няма ни режисура, ни сценарий, а само и единствено импровизации и доста смях. Професионалните актьори ви очакват на сцената на Славянска беседа (бул. Раковски, вляво от Сълза и смях), а вход ще платите на изхода – на който колкото му се е харесало.
 • Халед Хосейни

  24 юни 2013

  А планините ехтяха се нарича новият роман на Халед Хосейни, много по-амбициозен и много по-сложно повествователен от предишните. Ловецът на хвърчила и Хиляди сияйни слънца извикват сълзи в очите, това вероятно ще направи и А планините ехтяха. Търсете в книжарниците срещу 16лв.
 • Малката София

  23 юни 2013

  Неделя е ден почивен и “всеки себе си чете”, но от фондация SMART ни призовават да напишем и прочетем историята на София. Между 10:00 и 13:00 в Западен парк ще творим съобразно собствените си мечти, очаквания, представи и надежди за града и живота в него. Повече за фестивала Западен парк, под чиято шапка е събитието, вижте тук.
 • Миленита

  22 юни 2013

  Миленита и новата й банда Funky Miracle любезно ви канят да споделите най-кратката нощ в годината с тях. Ще има ска, реге, фънк и суинг версии на Вевеве, сеир, беге, Да ти го начули, Пия за Мария и въобще ще ви заухае на море. Вратите на Blender отварят в 19:30, входът е 10лв.
 • Дамата с камелиите

  21 юни 2013

  Щом с музика се храни любовта – свирете, е казал някога Шекспир. Точно това ще се случи в парка на Военната академия от 20 юни до 14 юли, когато вечерният мрак ще бъде огласяван от оперни арии. Ако сте там в 20:00 ще имате удоволствието да гледате Дамата с камелиите, за останалите дни проверете тук.
 • Рик Рос

  20 юни 2013

  За няколко дни Пловдив става център на хип хоп културата. Ако искате да зърнете специалния гост на 359 Hip Hop Festival Рик Рос планирайте пътуването си отрано. Вратите на Пловдивски панаир отварят в 16:00, до късно ще ви развличат Don Eddy, Spens, Dim4ou, Liter Jack, Slim, Honn Kong, Varna Sound и македонския рапър Toni Zen.
 • За съспенса...

  19 юни 2013

  В За съспенса или как се скрива бомба под масата (в галерия Васка Емануилова) една кураторка и десетима артисти се заемат да изследват ефекта на напрегнатото очакване, така както го е разбирал и прилагал в киното Алфред Хичкок. Каквито и емоции да ви връхлетят, разглеждайки изложбата, сигурно е че няма да останете безучастни. Продължава до 23 юни.
 • Дни на щастието

  18 юни 2013

  Програмата на тазгодишните Дни на щастието завършва с презентация на тема Щастието на децата, а водещ ще бъде обявената за "най-лоша майка в Америка" Ленор Скинази. В галерия Credo Bonum от 19:00 Ленор ще обясни как е най-добре да отглеждаме децата си и защо никой не е перфектен родител, но това е ОК.
 • ХаХаХа ИмПро

  17 юни 2013

  ХаХаХа Импро театър откриват сезона на представленията под звездите. Така приятният парк на Военната академия ще бъде оживен от случки, смях и гласове след 20:00. Вътрешният ред на парка обаче забранява употребата на цигари и биричка, затова молим ви, проявете разбиране.
 • Италия-Мексико

  16 юни 2013

  Съперникът на България в квалификациите за мондиала Италия стартира в Купата на конфедерациите с двубой срещу Мексико. Мачът е по-скоро приятелски, но това не означава, че приятелите на футбола ще останат равнодушни. Феновете на Хавиер Ернандес-Чичарито, Джовани дос Сантос, Марио Балотели или Стефан ел Шаарави пък ще се развълнуват дваж повече. Започва в 22:00 по БНТ1.
 • Една нощ в галерията

  15 юни 2013

  Синтпоп, ню уев и гласовете на Марий Росен и Андрония Попова (Help Me Jones) ще огласят галерия Райко Алексиев (до градинката на Кристал) във вечерния полумрак. Една нощ в галерията започва в 21:00, а входът от 6лв ще ви осигури и питие за добре дошли.
 • Скрито лице

  14 юни 2013

  В мистериозно напрежение би преминала петъчната ви вечер, ако посветите час и половина на Седмицата на испанското и ибероамериканско кино - трилърът Скрито лице започва от 20:00 в Люмиер. Понякога наличието на мъничко мистерия е далеч по-приятно от знанието на всички отговори, но в случая познаването на испански ще е жизненоважно, защото филмът е без субтитри.
 • Часът на вълците

  13 юни 2013

  Постановката по великия Бергман на Деси Шпатова – Часът на вълците, ще ни отведе в мрачния свят на всеобхватна безизходица, където трагичната взаимосвързаност между героите води до емоционални дефицити и алиенация. Интересно е, че публиката ще наблюдава състоянията на героите от самата сцена. Гледайте Койна Русева, Малин Кръстев и Станка Калчева в Голямата зала на Младежки театър, от 19:00.
 • Ергенският запой част III 

  12 юни 2013

  Съвсем в средата на седмицата бихте могли да наваксате с новите кинозаглавия, едно от които е Ергенският запой част III – последна от трилогията. И този път ще се забавлявате на гърба на четиримата препатили махмурлии Фил, Стю, Алън и Дъг, които ще се погрижат за нестихващата върволица от комични абсурди и перипетии.
 • Осем струни и пиано

  11 юни 2013

  Класическа музика ще гали ухото и душата под формата на Осем струни и пиано със солисти Деворина Гамалова (цигулка/виола) и Красимир Тасков (пиано). В програмата ще откриете Дебюси, Пуленк, Шостакович и самия Красимир Тасков. Бъдете в Зала 9 на НДК, 19:00.
 • Книга на мъртвите

  10 юни 2013

  За почитателите на по-специализираната литература ще е прелюбопитно амбициозното начинание на египтолога доц. д-р Теодор Леков, реализирал изцяло нов превод по основните йероглифни издания на заветната Книга на мъртвите, а издателството е Изток-Запад. Разберете повече какво се крие зад името на легендарния религиозно-магически сборник на древните египтяни.
 • Месец на фотографията

  9 юни 2013

  В неделния ден можете да заредите сетивата си с доза красота благодарение на традиционния Месец на фотографията. Програмата е пищна, а доста от фотоизложбите продължават чак до края на юли. Само до 16 юни обаче е ФотоЕвиденс в музея Софийски арсенал, така че не губете време. Вижте репортажната фотография, документираща човешки съдби, в часовете между 10:00 и 18:00.