• Кино-литературен куиз

  13 октомври 2021

  Потапяме се в необятната материя на киното и литературата и търсим отговори на серия въпроси за филми и книги на ЛГБТИ тематика. Организаторите от CineLibri ни приветстват в The Steps на 13 октомври от 20:00 часа.
 • Не, мерси!

  12 октомври 2021

  Вече веднъж ви запознахме с Георги Кючуков, а сега наостряме сетивата си за ударна доза смях с неговия stand-up comedy спешъл Не, мерси! Учтиво благодарим и приемаме поканата за шеги и смешки на 12 октомври от 20:00 в Sofia Live Club.
 • Базар за грамофонни плочи

  10 октомври 2021

  Неделният 10 октомври завърта купища грамофонни плочи, към които протягаме жадно ръце в безистена срещу Съдебната палата от 11:00 насетне.
 • Световен ден на мигриращите птици

  9 октомври 2021

  На 9 и 10 октомври софийското метро полита на крилете на египетския лешояд, червеногушата гъска и малкия креслив орел. В Световния ден на мигриращите птици екраните в подземната железница излъчват видео, посветено на феноменалния птичи полет чак до Субсахарска Африка, до нос Добра надежда или от Арктична Русия до нашите земи. Научаваме повече и за жестоките опасности, които грозят птиците в хода на миграцията им. Отровите, куршумите, електрическите стълбове и разрушените птичи местообитания са човешкото дело, което можем и трябва да ограничим. Събитието се организира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).
 • Италианска киновечер: "Книжарница в Париж"

  8 октомври 2021

  CineLibri и Италианският културен институт ни канят на фамозна комедия от Апенините. Серджо Кастелито е режисьор, сценарист и актьор в лентата Книжарница в Париж, която гледаме на 8 октомври от 19:00 в кино Люмиер.

 • Ексклузивна видео среща с Оливър Стоун и прожекция на The Doors

  29 октомври 2021

  Фестивалът CineLibri кулминира с ексклузивна видео среща, в която Оливър Стоун ще отговаря на въпросите на българската публика. Разговорът с легендарния режисьор предшества представянето на българското издание на мемоарната му книга В преследване на светлината и прожекцията на документалния филм The Doors. Очакваме ви в кино Люмиер на 29 октомври от 19:00 часа.
 • Trombobby x C-MO и Единствените им Приятели

  6 октомври 2021

  Тази сряда сме в Петък, където слушаме Trombobby x C-MO и Единствените им Приятели. Прекосяваме Софийското море и акостираме в бара, а фънк ритъма и меденият тембър на С-МО се грижат за доброто ни настроение.

  Датата е 6 октомври, а часът е 21:00. Тъй като билетите на цена 10 лева са налични само на място, сме там час по-рано.

 • Exe Club Official Opening

  7 октомври 2021

  Exe Club отново отваря врати на 7 октомври от 22:30 с WИNАМР парти и участието на Braganza, EXE BOT и Coztof. Резервираме мястото си на партито предварително тук.


 • Авторско и акустично със Стефан Вълдобрев

  5 октомври 2021

  На 5 октомври от 19:30 Стефан Вълдобрев ни посреща в The Steps с акустичен концерт и представяне на своята Книга за песните. Слушаме любимите си хитове в задушевна обстановка, като междувременно разбираме повече за процеса на създаването им. Историите от книгата на Вълдобрев ни показват творчеството на артиста от нов ъгъл и обещават да ни разсмеят и замислят, а в края на събитието имаме възможност да си вземем книга с автограф. Входът е свободен, но поради ограничените места, бързаме да си резервираме маса на телефон 0889 967 070.

 • Friends Quiz

  4 октомври 2021

  25 въпроса за Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос. Дузина отбори с по петима състезатели максимум. Една голяма награда за победителя. Много веселие, глъч и неповторима атмосфера в Teos Bar на 4 октомври от 20:00 часа.
 • Европейски дни на птиците в Южен парк

  2 октомври 2021

  На 2 октомври отбелязваме Европейските дни на птиците с разходка с бинокъл в ръка. Българско дружество за защита на птиците ни кани на обиколка в Южен парк, където на всеки час в периода 10:00 – 14:00 опитен орнитолог повежда групи птичи ентусиасти. Научаваме за местните видове, техните навици и интересни факти за миграцията.

  Необходимо е предварително записване тук, а сборният пункт е статуята на синигера в парка, която в момента е прибрана за реставрация. За децата са предвидени специални обиколки от 10:00 и 11:00, а в останалите часове са добре дошли всички любители на пернатите, независимо от възрастта.

 • Приказката P.I.F.

  1 октомври 2021

  Дългоочакваното представяне на биографичното издание Приказката P.I.F. се състои на 1 октомври от 19:00 в клуб Mixtape 5. Книгата проследява пълната история на любимата ни група и е базирана на интервюта на Димо Стоянов и разкази на повече от 25 души, докоснали се по един или друг начин до музиката на P.I.F.

  Непосредствено след представянето групата ни завърта в танц с акордите на любимите ни песни, а смехът, усмивките и дори сълзите са гарантирани.

  Билети купуваме тук.
 • Закрити полета

  29 септември 2021

  Изложбата Закрити полета на проф. Станислав Памукчиев сблъсква световете на съвременното и архаичното, на профанното и сакралното в галерия Credo Bonum. Експозицията се състои от три части, които отразяват различни състояния на един и същи конфликт, а проблематиката за синтетичното, задушаващо спонтанното, е свързващ елемент. Вернисажът се провежда на 29 септември от 18:00.
 • Активно вещество

  28 септември 2021

  На 28 септември от 19:30 сцена Дерида се превръща в пространство на толерантността и разбирането. Представлението Активно вещество комбинира средствата на театъра, киното, музиката и визуалните изкуства, разбивайки стигмата върху психичните разстройства с вътрешен поглед към една тема-табу – шизофренията. Режисьорът е Стефан Прохоров, а в образа на главната героиня се превъплъщава Диа Мантова. Билети откриваме тук.
 • Стъклената менажерия

  30 септември 2021

  Как третираме отритнати маргинали с тежки зависимости и трънлив житейски път? Склонни ли сме да толерираме, разбираме, а защо не и да обичаме ближните, независимо от слабостите им? Тенеси Уилямс отваря очите ни към доброто у всекиго в пиесата си Стъклената менажерия, адаптирана за сцената на Сфумато от Димитър Касабов и Йордан Славейков. В ролите влизат Албена Георгиева, Димитър Николов, Каталин Старейшинска и Петър Дочев, а ние ги гледаме на 30 септември от 19:00.
 • Кандахар

  27 септември 2021

  Жестокият режим на талибаните се оказва непоносим за млада жена, решила да сложи край на живота си. Прощално писмо до сестра ѝ в Канада е последната надежда за спасението ѝ. Години след като напуска Афганистан, Нафас се завръща в родината си, за да се пребори за живота на най-близкия си човек от миналото. Гледаме Кандахар на 27 септември от 20:30 в Дом на киното, както и на 29 септември от 18:15 в Одеон.
 • Африкански танци

  25 септември 2021

  снимка Тихомира Методиева - Тихич

  Времето най-сетне се усмихна на Реките на София и организаторите на фестивала ни увличат в африкански ритми с танцовия шаман Мария Косса и АфриКая на 25 септември от 16:30 край Лъвов мост.
 • Оратница

  24 септември 2021

  Поръчали сме от най-хубавото време и музика на 24 септември с Оратница и любимите ни Витоша, Църни очи и Мари, Марийко точно в 20:00 часа в Маймунарника.
 • Колектив

  21 септември 2021

  На 21 септември от 20:00 Дом на киното се присъединява към мрежа от кина в цяла Европа, които едновременно излъчват прожекция на Колектив. Филмът е носител на множество награди, сред които Наградата на публиката LUX. Лентата проследява историята на репортерите от румънския вестник Спортурилор, които разкриват мащабна измама в здравеопазването след инцидент в нощния клуб Колектив.

  След края на прожекцията се провежда Q&A с режисьора Александър Нанау. Входът е свободен, затова Дом на киното препоръчват да резервирате мястото си предварително на тяхната каса.

  Още филми от програмата на София филм фест вижте тук.

 • Летящ плъх

  22 септември 2021

  Летящ плъх на Даниел Салай е премиерната изложба с добавена реалност, които разглеждаме в новия скулптурен парк Площадка на галерия Галерия на 22 септември от 18:00. Мащабната виртуална скулптура с глава на плъх и тяло гълъб ще краси квартал Гео Милев през идните месеци, изследвайки ефекта на урбанизацията върху заобикалящия ни свят.