• София от старите карти

  13 януари 2020

  На кои карти от миналото присъства Сердика и с какво е била известна? А накъде е набъбнал градът през 20 век? Ето такива неща ще знаете след 13 януари, ако се запишете тук и в 19:00 сте на бара в Cosmos Coworking Camp да си вземете питие и да си платите входа от 10лв. Домакин са хората от обучителната програма Дигитална география, които ще ни запалят и по въпроса защо е важно да се дигитализират исторически архиви.
 • The happiness machine

  12 януари 2020

  Ирина Иванов-IrrA хваща фотоапарата преди 10 години, за да снима хора, а днес е оператор в Ел Ей с множество реклами, музикални клипове и модни сесии в портфолиото си. В първата си изложба тук обаче реди снимките си от Burning Man – фестивал, който събира в прашната пустиня Блек рок в Невада свободолюбиви (и често разголени) ексцентрици и техните арт изобретения. Съпреживяваме до 12 януари в КО-ОП.
 • Българско кино + Дегустация на мед

  11 януари 2020

  Две събития на 11 януари:

  ДЕН НА БЪЛГАРСКОТО КИНО
  13 януари 1915 е датата на първата българска кинопрожекция, но не смятайте, че ще я отбелязваме с филми на възрастта на Българан е галант. В арт кината има цяла тридневна програма от 11 януари, в която се виждат възможности да наваксате с няколко скорошни заглавия като Да ходиш по вода, Снимка с Юки и Дворците на народа. Може да видите и какво става с новата БГ анимация, като сте тръгнали – вижте кога тук.

  ДЕГУСТАЦИЯ НА МЕД
  Преди месеци на Цар Симеон 64 нов наемател изми прозорците на отдавна празно място, за да привлича с витрина със сладки и с рецепти за обяд. Казват се При Ирина и често канят за събития като тази дегустация на мед: срещу 25лв ще ви проточат 20 вида върху специално избрани по вкусов профил хапки и ще ви научат на още комбинации с храна и напитки. На 11 януари от 18:30 е, местата се пазят предварително на 0878 735 196.
 • All ages party: Secta

  3 януари 2020

  Клуб Gramophone стартира десетилетието ударно - с нова парти серия, достъпна за всички възрасти. На 3 януари микрофонът в клуба е за рапа на Secta, а вие бъдете на място към 19:00. Първите 50 влизат за 10лв, а ако не сте сред тях, гответе си по 12 точки и не си забравяйте парти енергията - вечерта ще продължи до първи петли с музика от Tyrbo.
 • Хималаите са за всички

  8 януари 2020

  Хималаите наистина са достъпни за всеки, кълнат се Силвия Атанасова и Евлоги Бирбочуков, прекарали 10 дни в Непал, поделени между културната разходка между Катманду и Покхара и трекинга по склонове, където гледаш как изгрева облизва множество осемхилядници. На 8 януари слушаме истории и гледаме кадри от пътешествието им в Клуб на пътешественика от 19:00 срещу 7.50лв.
 • Среща с арх. Павел Янчев

  7 януари 2020

  Павел е архитект и урбанист с домашен адрес в Белгия, но и силна ангажираност в проекти, свързани с градското развитие на София. Лаборатория ЗА градско развитие, Съюз на урбанистите в България и Генератор пък спретват серия срещи с хора като него с цел запознаване на местната среда с опита на други страни и дискусия за прилагането му у нас. На 7 януари Павел  говори за системата на градско планиране в Брюксел, а в ролята на модератор влиза Нурхан Реджеб от студио place.make. Входът е свободен, началото - в 18:30 в Генератор.
 • Quiz night

  6 януари 2020

  Ако имате още трима приятели с бърз и точен ум, отборът ви за следващия куиз в бар Тънка червена линия е готов. Водете ги натам на 6 януари в 20:00, след като внимателно сте прочели правилата на играта тук. Най-добрите си тръгват с бутилка уиски, шотове, 50лв консумация в бара и задължението да съчинят и водят следващия куиз там.
 • Лъжи ме, Обичам те

  5 януари 2020

  Комедията на британеца Алън Ейкбън (режисирана от Малин Кръстев) ниже ситуации от живота на няколко двойки, които постепенно се оплитат в телефонните си афери. Гледаме това на сцената на Сълза и смях на 5 януари от 19:00 с билети от theatre.art.bg.
 • Credo Box: Даниела Янкова

  29 декември 2019

  Мини нишата на входа на галерия Credo Bonum порасна до самостоятелно изложбено пространство в началото на 2019, а сега посреща камерния проект на пореден художник – Даниела Янкова, позната в инстаграм като @shadowschaser. Ако я знаете, сте свикнали на мъничките ѝ неща с флумастер, но тук влиза с Отвън-Навътре: зин и врата с шпионка, през която търсим скрито послание, за да си зададем после някои въпроси за дистанцията.
 • Babyface Clan & Dead Man's Hat

  30 декември 2019

  Двете групи редуват връзването на китарите си към колоните на клуба, като първи са Dead Man's Hat, след което Насо Русков излиза, за да даде старт на сета на Babyface Clan в Terminal 1 от 22:00 срещу 15лв от eventim.bg.
 • Koncept Question Christmas

  28 декември 2019

  Question Authority са бранд за стрийт дрехи, които обичат да правят партита, така че има ли по-подходящо място за следващото им от Koncept – мястото, в което има и саунд система от бъдещето, и ъгъл за БГ мода. "Живи скулптури, покрити с текстил" ни обещават освен музиката и това може да звучи като странен начин да кажеш "облечени хора", но вярваме, че ще е по-специално от това – коледното парти започва с малко закъснение на 28 декември след 22:00.
 • Стендъп Комедия

  27 декември 2019

  Филип, Васил Ножаров и Иван Кирков ви разсмиват в продължение на час и половина с най-добрите си шеги от 2019 в Тhe Comedy Club Sofia от 21:00 за 10/12лв.
 • Concept 166 Christmas Pop-up

  24 декември 2019

  На Раковска 166 се нареждат предложения свързани с мода, козметика, интериор, изкуство, аксесоари, вино и гурме за всички, които пазаруват в последния момент. Чакат ви от 11:00 в Concept 166.
 • Not Another Christmas Bazaar #2

  22 декември 2019

  илюстрация Pllik

  Името му може да твърди иначе, но всъщност си е точно още един коледен базар – такъв обаче, на който ще ви се прииска да поразтворите пръсти, ако харесвате изкуството на деня. Подарете си го на 21 и 22 декември след 12:00 – адресът е К.Е.В.А., където ще ви изкушават принтове (например на Трендафила Трендафилова и на Александра Николова от календара в коледния ни брой) и улична мода (например на Noks, Square и Nelepa 2020).
 • 20:20

  31 декември 2019

  Следващите седем локации ви съблазняват да пропуснете речта на президента и да посрещнете новото десетилетие във вълнуващ парти кръг - кои са те, четете тук.
 • Коледа на бар

  25 декември 2019

  снимка elrowofficial

  Знаем, че след преяждане на човек не му е точно до купон, но все пак следващите пет места са идеални за горене на калории - вижте кои са те ето тук.
 • Песента на ветровете

  23 декември 2019

  Вдъхновен от метафората на вятъра, Петър Дундаков съчинява музиката и изобщо идеята зад мултимедийния концерт, с който се пъха в графика на Новогодишния музикален фестивал. Това е цикъл от пиеси за струнен оркестър, сопрано, флюгелхорн и фонограма, който омесва широк спектър музика – от класика до джаз – с видео материал от Иван Богданов-finfilm. Гледаме на 23 декември в 19:00 в Азарян с 20/25лв към tickets.ndk.bg.
 • Drag Soc

  26 декември 2019

  На 26 декември след 21:00 положението в EXE ще е светлини, музика, танц, екстравагантни тоалети, грим, липсинк или накратко "драг соц". Това е новата идея на фондация GLAS, която по-рано събра в изложбата Хомосоц какво е било да си гей през социализма, а сега обръща палачинката леко и изследва същия период през погледа на две драг кралици – Enigma и Katrin Bardak. Обещават да е забавно, а ще бъде и безплатно.
 • Клетниците

  9 януари 2020

  снимка Александър Богдан Томпсън

  Мюзикълът по романa на Виктор Юго е на световна сцена от над 30 години, но чак сега за първи път се поставя и при нас, а историята на тази премиера също е дълга. Всичко започва през 1987, когато Пламен Карталов получава правата, но липсата на специални микрофони спира работата по спектакъла. 32 години по-късно гледаме и слушаме как режисьорът пресъздава революционна Франция, заедно с познати имена в мюзикъла като Владимир Михайлов, Весела Делчева и Богомил Спиров. На 9 януари от 19:00 в Софийска опера и балет.
 • Късо кино с истории: Зимни спортове

  10 януари 2020

  Адреналинът на тези къси филми е като за пълнометражни, но не разчитат само на бърз пулс. Всъщност от Кинематограф са ги избрали да показват и по-философската страна на зимните спортове или историята, културата и изкуството в тях. Гледаме американци, които карат ски в Ирак, бобслей на странни места и пързаляне по тънък лед. За 7лв в Клуб на пътешественика на 10 януари от 19:00 с билет от travellersclub.bg.