• Иво Владимиров - Заедно в безкрая

  23 юни 2021

  Преди седем месеца изгубихме Иво. Иво бе млад мъж в самото начало на третото си десетилетие, верен на думите, приятелите и любовта си към България.

  Иво бе от онези хора, с които при случайна засечка на улицата няма просто да се подминете с вял поздрав, а ще се улисате в поне петминутен разговор за любимите отбори, съучениците зад граница и последния изкачен планински връх. Иво бе от онази рядка порода бохеми, с които всяко събиране се превръща в запомнящ се празник.

  Иво бе и талантлив писател, автор на редица исторически проучвания, есета, интервюта и разнообразни текстове. Родителите и приятелите му ги събират в сборника Заедно в безкрая, чието представяне е на 23 юни от 18:45 в Перото.

  Не сме изгубили Иво напълно, щом можем да четем, разказваме и растем с написаното от него.
 • Отвор

  22 юни 2021

  Музикално-поетичният спектакъл по едноименната стихосбирка на Румен Павлов ни въвлича в природни пейзажи и палитра от китарни хармонии. Стиховият рецитал на живо се преплита със звукови ефекти насред тъмата на уютния киносалон. Отвор ни притегля в Дома на киното утре от 21:00 срещу пропуск на стойност 10 лева,
 • Game of Thrones Quiz

  21 юни 2021

  Чудим се идва ли зимата или изобщо не си е тръгвала с тия пусти дъждове. Ако няма какво друго да напишем, освен клишета за времето, значи привличаме вниманието ви с Game of Thrones куиз в Teos Bar. Очакват ви двадесет въпроса за сагата, конкурентна отборна борба и безплатна консумация за победителите.

  Идвайте до пет човека в отбор, а ако вземете, че спечелите, грабвайте наградата ни – 50 лева безплатна консумация на бара. Куизмастър отново ще е неотразимата Ралица Диканска.
 • Сътвори утре за децата

  20 юни 2021

  Гигантски сапунени балони, уъркшоп по рисуване на текстил, танци с балерини, беседи за астрономията и нулевия отпадък. Добротворците от Диня и фондация Сътвори утре ни притеглят на благотворително събитие в Маймунарника на 20 юни от 13:00. Каузата им е в подкрепа на скритите таланти на България, а ние нямаме търпение да разкрием повече за тях.
 • Базар на изкуствата

  19 юни 2021

  Най-старият парк в София открехва разнообразието си за двудневен базар на изкуствата. Посрещаме феновете на всякакви джунджурии на 19 и 20 юни от 11:00 до 21:00 току до площадката на бившия мавзолей.
 • ГОЛЯМ ЮС

  18 юни 2021

  Явката ДЛГ, MADMATIC и Боро Първи сформират волтрон и супер група за един ГОЛЯМ ЮС в Маймунарника на 18 юни от 20:00.
 • София срещу провинцията

  17 юни 2021

  снимка Велико Балабанов

  Вечната вражда между софиянци и всички останали разпалва и най-сухите смешки в бар ПЕТЪК на 17 юни от 20:00. Хилим се в безтегловност с лафовете в дуела между столичния тандем Тео Чепилов-Дими Деянски и провинциалните им опоненти PlayBoyko-Георги Кючуков.
 • Пътят към Ада

  16 юни 2021

  Класът на професор Ивайло Христов извървя своя мечтан път в Академията и ви кани на абсолвентските си спектакли. Проследяваме ги по Пътят към Ада на 16 юни от 19:00 на сцената на НАТФИЗ.
 • В тишината - театър на звука

  15 юни 2021

  Вплитаме нишките на кларинет, цигулка и пиано и зареждаме музика от тишината. Светлина и звук се наслагват на сцената, потапяйки публиката в многостранно сетивно изживяване. В тишината е съвместен музикален спектакъл на композитора Асен Аврамов, режисьора Борис Радев и музикантите от ансамбъл MYX’D.
 • Суинг за начинаещи

  14 юни 2021

  Овъртолваме се в танци и емоции с новата начинаеща група на Swinging Sofia в Dance Station НДК. Първото завъртане е на 14 юни от 19:30, а ритъмът ще ни увлича цяло лято всеки понеделник и сряда.
 • Откриване на Европейското

  11 юни 2021

  Mood for Food вече е и Mood for Football! Летният фестивал в парка пред стадион Академик тътне в очакване на дъжд от голове, бира и вкусотии за всеки футболен фен. Петък вечер ни предлага битка между Ботуша и Анадола с начален час точно в 22:00, а от събота влизаме в цикъл с по три мача на ден.

  Ако коженото кълбо не ви е страст, тичайте към рап маратона с Wosh MC и Feel от 21:00. Оставаме без други планове за събота вечер, за да слушаме любимата ни банда Остава от 21:00.

  Грабваме шанса да похапнем гозби и манджи от 15-те food truck-ове и ресторанти с интернационална кухня до 20 юни, когато ще чуем последния съдийски сигнал на Mood for Food.
 • Базар с български брандове

  12 юни 2021

  Надникваме в Oborishte 5 Gallery and Hall и грабим с пълни шепи разнообразни вълшебства. Захласваме се по подбрани български брандове за мода, аксесоари, бижута, козметика, детски игращи и какви ли не съкровища. Откриваме базара на 12 юни от 11:00 и продължаваме през целия уикенд.
 • Vintage Summer Party

  11 юни 2021

  Превъртаме плочата със суинг музика сред винтидж атмосферата и свежите коктейли в Кино Кабана на 11 юни от 18:30.
 • Жлъч, Григовор, Гена

  10 юни 2021

  Редим рима след рима и всяко безморско лято проклинаме. Чакаме Яки хора, добри времена и се побъркваме с танци и молитви да ни размине дъждът. Жлъч, Григовор и Гена разцепват на сцената на Кино Cabana на 10 юни от 19:00.
 • По стъпките на Радой Ралин

  9 юни 2021

  "Как ме мъчи всеки ден тоз въпрос трагичен - хем да бъда откровен, хем да бъда симпатичен!"

  Поемаме по пътя на смеха и паметта за Радой Ралин с третия Литературен маршрут на фондация Прочети София. Разходката, посветена на репресирания поет, ще води младият му колега и преводач Калоян Праматаров на 9 юни от 18:30. Началната точка е кръстеният на Радой площад в квартал Изток, а завършекът в Къща за литература и превод ни среща с потомците на поета. Те споделят лични спомени, оригинални ръкописи и снимки на Димитър Стоянов, познат със звучния си творчески псевдоним до края на дните си и много отвъд тях.

  От тежкото детство на осиновеното от собствения му вуйчо момче през засаждането на Люти чушки в плевясалата от цензура творческа градина до бурните години на преход към вечността. Самият Георги Марков коронясва Радой Ралин като "единствения човек у нас, когото цял народ разбира".

  "Ако загина от хрема, чумата хич да я нема!"

 • Fuckup Nights Sofia

  8 юни 2021

  Черпим лични уроци от чужди провали за 25 юбилеен път в Kino Cabana. На 8 юни от 18:30 човъркаме в несполуките на Камен Алипиев - Кедъра, Хари Хараламбиев и Ангелина Джаджева. Сдобийте се предварително с ценната хартийка за пропуск тук.
 • Куиз за Хари Потър

  7 юни 2021

  Ако не знаете какво е Уингардиум Левиоса, можем да ви омагьосаме само с бирени шейкове и коктейли. Яхвайте метли, полирайте пръчките и подгответе проклятията си за този вълшебен куиз в на 7 юни от 20:00 Teos Bar. Допускат се до пет човека в отбор, а победителите получават 50 лева безплатна консумация на бара.
 • Breakfast at Tifanny's под небето

  6 юни 2021

  Лентата се завърта и омотава неделната ни вечер в класиката Закуска в "Тифани". Гледаме я на 6 юни от 21:00 сред щурци и таралежи в парк Военна академия.
 • Нощта на игуаната

  5 юни 2021

  Нощта на игуаната настъпва на сцената на театър Възраждане на 5 юни от 19:00. Сюжетът от мексиканската джунгла режисира Весела Василева, а в актьорския състав се открояват Георги Златарев, Жана Рашева, Саня Борисова, Донка Аврамова-Бочева, Свежен Младенов и Мариана Жикич.
 • Представяне на P.I.F. 6

  4 юни 2021

  Последният албум на P.I.F. с гласа на Димо Стоянов оживява в Joy Station на 4 юни от 20:00. Дълбаем си спомен с Мартин Профиров, Иван Велков, Христо Михалков и любимата на покойния музикант Люба Пиперова.Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098