• Untraditional Duet Vol.4

  18 февруари 2021

  Христина Белева (гъдулка) и Димитър Горчаков (пиано) са двама търсачи на състояния. Тяхната музика е авторска в областта на джаза и в нея се преплитат фоклорни мотиви от народни песни и музика на момента. На 18 февруари от 19:30 ги слушаме онлайн тук, а записът ще бъде качен в YouTube.
 • Love is in the air: Анди Уорхол, Пикасо и Хубен Черкелов влизат в Оборище 5

  17 февруари 2021

  Това е изложба за любовта в изкуството и красивото в живота. Тя приютява творби на едни от любимите по цял свят модернисти като Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Анди Уорхол, актуалните имена от Америка и Великобритания – Стивън Уилсън, Хънт Слонъм и The Conner Brothers, както и част от най-обичаните съвременни български творци – професор Греди Асса, Хубен Черкелов, Борче Ристовски. Последният използва стените във фоайето на галерията за направата на арт инсталация със световния символ на любовта – сърцето. Изложбата е в Оборище 5 до 6 март.
 • Недоразбраната цивилизация

  16 февруари 2021

  Използвани са текстове от Захарий Стоянов, Стоян Михайловски, Елин Пелин и Найден Шейтанов. Но не мислете, че действието се развива някъде много далеч във времето, или пък, че няма да откриете прилики с героите. Гледаме на 16 февруари от 19:00 в Малък градски театър Зад Канала.
 • Виртуално пътешествие: Антарктика - Да стигнеш до края на света

  15 февруари 2021

  Как се стига до най-студеното, ветровито и опасно място на планетата? Какви тайни крие Ледения континент? Как се живее в тези сурови условия? Има ли растения и вулкани в Антарктика? Разбираме на 15 февруари от 19:00 без вход през страницата на събитието във Facebook.
 • Творците - влюбени и вдъхновени - Виртуална обиколка

  14 февруари 2021

  В рамките на 60 минути на 14 февруари от 15:00 от Бохемска София разказват за четири семейства, които живеят и творят заедно. Герои на разказа са поетите Пенчо Славейков и Мара Белчева, фотографите Димитър и Райна Карастоянови, артистите Васил и Жана Гендови и писателите Чавдар и Фани Попова Мутафови. Билети взимаме от тук, а за подробности следм страницата на Бохемска София.
 • Излъчване на спектакъл "Звук и светлина"

  13 февруари 2021

  Ако на 13 февруари ви се пътува Велико Търново е идеалната дестинация, особено когато посреща своите гости с впечатляващо светлинно шоу. Най-добрата гледка се открива ор залата за наблюдение с панорамна тераса, намираща се зад Катедрален храм Рождество Богородично. Билетите са 15лв за възрастни и 7лв за деца под 7 години, като запазваме един след разговор на телефон +359 885 080865.
 • Клавирен рецитал на Мария-Десислава Стойчева

  12 февруари 2021

  Мария-Десислава Стойчева е родена в гр. Пловдив. Участва в майсторски класове и семинари на множество изтъкнати български и чуждестранни пианисти, сред които: Паул Бадура-Скода, Дмитри Башкиров, Мишел Бероф, Жан-Бернар Помие, Дмитри Рацер, Клаудио Мартинес и др. Концертира в рамките на фестивалите Софийски музикални седмици в зала България, Мартенски музикални дни-Русе, Варненско лято, Великденски музикален фестивал-Варна, Моцартови празници-Правец. Слушаме я на 13 февруари от 19:00 в Сити Марк Арт Център с билети от ticketscmart.info.
 • #МЪЖЪТМИЕВИНОВЕН

  11 февруари 2021

  "Случвало ли ви се е да се опитвате да разберете разговора на жените от съседната маса?", пита Лиза Шопова. "Той подскача от тема на тема като полудяло дистанционно, което бързо сменя каналите на телевизора и май сте в Китай и не сте полиглот. Ако не намирате нито логика, нито смисъл, то по всяка вероятност сте мъж.", продължава тя, за да загатне, че ще гледаме моноспектакъл за онези женски мисли, които за другия пол са като чужд език в Сатиричен театър от 19:30 на 11 февруари.
 • Любен Домозетски: BLOOM

  10 февруари 2021

  Познаваме Любен и неговите 6 момента от рубриката ни за артисти, а сега се задава с изложбата BLOOM в Little Bird Place, която следва същата онази жанрово-идейна линия от първата самостоятелна му самостоятелна изложба там - научни илюстрации и експерименти с научната илюстрация. Тук обаче се прокрадва нещо ново, а именно човешкото присъствие. Авторът представя части от себе си, включвайки в работата си реално съществуващи растителни видове, които носят различни послания. Главната линия е връзката човек – природа. Връзка, която е неизбежна, вечна, сигурна и здрава, но не винаги осъзната. Човекът е част от природата, той е природа и тя излиза от него. Започва на 10 февруари от 17:00 и е в галерията до 6 март.
 • Солта на земята

  9 февруари 2021

  Документалният портрет на фотографа Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист. През последните 40 години Салгадо обикаля континентите, следвайки непрестанно променящото се човечество. Той става свидетел на някои от най-важните събития от близката ни история: международни конфликти, глад и изселване. Покъртителните му снимки на човешки трагедии са представени из целия свят, но има и обвинения, че фотографът експлоатира жертвите за собствената си облага. Животът и работата на Себастиао Салгадо са представени от сина му Жулиано, който го придружава при последните му пътувания, и от Вим Вендерс, който също е фотограф и любител на черно-белите снимки. Отиваме в Дом на киното на 9 февруари от 19:00.
 • Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта

  8 февруари 2021

  Откакто с екипа си създава компанията Паник Бутон, Василена Радева (взела Аскеер за дебют през 2010 и Икар за Нордост – приказка за разрушението) се фиксира върху това "да говори за болките на деня със средствата на театъра". Ето защо през изминалите две години тя излезе с пърформанса за домашното насилие Синята брада – брак без приказка и интерактивното представление около екологичната криза Общество за предпазване от боклучени чудовища. Новият ѝ проект сега пораства от реалните истории на четири жени, чули думите "имате рак", които разказва на сцена под формата на авторски интерпретации. Слушаме ги внимателно – точно както има нужда да бъде изслушан човекът, споделил с нас емоциите си от такъв тъмен житейски епизод. Гледаме в театър Азарян на 8 февруари от 19:00.
 • Виртуално пътешествие: Япония - сбъдната източна мечна

  7 февруари 2021

  Пътуването на Ани до Япония е необичайно. На пръв поглед звучи като истинска сбъдната мечта – поканена е да снимат филм за нея и рязаните японски картини, които прави. Приключението, в което се впуска е много необичайно, с интересни срещи и потайни кътчета на различни градове, мили хора и странни случки. Всички нейни срещи и преживявания и помагат да достигне до много по-дълбоко разбиране за бита и мисленето на японците. Заедно с нея минаваме през Фукушима, Шига, Токио, Киото на 7 февруари от 19:00 на живо във Facebook страницата Виртуални пътешествия по света.
 • Музейни турове в Квадрат 500

  6 февруари 2021

  Постоянната експозиция на Националната галерия представя най-значимите образци на българското изобразително изкуство, произведения на европейски майстори, изкуство от Азия, Африка и Латинска Америка. В поредица от музейни турове научаваме историята на част от над 1 600 творби, разположени в 28 зали на Квадрат 500. Отиваме дотам на 6 февруари от 16:00.
 • Пенчо Георгиев

  5 февруари 2021

  За краткия период, в който рисува, Пенчо Георгиев оставя значително художествено наследство. Всекидневният живот присъства в картините му чрез многобройни образи на семейства и майки, погребални ритуали, бездомни скитници, улични музиканти, шумни кабарета и хармонисти. В основата на неговия творчески интерес обаче остава театърът. В него художникът вижда пълноценната възможност да съчетае уменията от графиката и живописта с магията на сцената, участващи активно в техническото изпълнение на декора. Изложбата е придружена от документалния филм на Петко Константинов Пенчо Георгиев (1981). Картините му са в Софийска градска художествена галерия до 7 март.
 • Когато неоновите светлини спират за 12 секунди

  4 февруари 2021

  12 seconds in Tokyo или 12 фрагмента от живота в Токио е заглавието на първата самостоятелна фотографска изложба на пътешественика Боян Симеонов. Той документира с обектива си над 35 държави по света, но е впечатлен от енигматичността на Япония, която вдъхновява изложбата. Токио е един от най-забележителните мегаполиси на новото време. Един невъобразим гигант, чиято сянка обаче скрива обикновения индивид. 12-те фрагмента от живота в Токио са посветени на лицата, които рядко виждаме. Разходка из черно-белите коридори на града, където неоновите светлини спират да мигат за 12 секунди. В Gifted е от 4 до 28 февруари.
 • A Virtual Tour: Capitals of Scandinavia

  3 февруари 2021

  Скандинавия е не само географски регион, но и начин на живот, пищна природа, безкрайна красота, замечтани пейзажи и елегантен вкус към дизайна. Локациите, които се побират в нея се класират сред най-щастливите места в света. Опознаваме тази загадъчна част на Европа с виртуална обиколка на столиците Осло, Копенхаген и Стокхолм. Разбираме повече за корабите на викингите, за хюга и още много. Присъединяваме се към събитието в Zoom и Facebook на 3 февруари от 16:45.
 • Белият плъх

  2 февруари 2021

  Мария Айрийн Форнес е движеща сила на авангардния театър от 60-те години в САЩ, познат и като оф-оф Бродуей – постановките се играят в зали с по-малко от 100 места, а основната им цел е не печалбата, а свободният експеримент. Ето защо и лабораторията на Сфумато е точното място да чуем текст на Форнес за пръв път – Белият плъх е камерна пиеса за съжителството на двама абсурдни герои, които се стремят към надмощие над другия. Нещо повече – всеки от актьорите има свобода да интерпретира ролята си, като влиза в кожата и на двамата персонажи. Гледаме на 2 февруари от 19:00.
 • Принцесата на цирка

  31 януари 2021

  Историятa, която гледаме в Музикалния театър на 31 януари е за мистериозния цирков артист Мистър Хикс, който се крие зад маска, и гордата принцеса Федора. В тази оперета Калман съчетава фокстрота с интонациите на унгарския чардаш и виенските валсове. Започват в 19:00.
 • Най-доброто българско късо кино във Влайкова

  1 февруари 2021

  Брак, На червено, Живи отражения и Тя, която маха от влака са късите български филми, подбрани от Кинематограф, които гледаме в кино Влайкова на 1 февруари от 20:00.
 • Out With the Old in With the New

  30 януари 2021

  От КО-ОП ни канят да се заредим с нова музика в поп-ъп винил базар. Освен с плочи (втора ръка и нови) се оглеждаме за касети, дискове, зинове и най-вече приятни емоции на 30 януари от 12:00.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088