• Sofia Rocks

  26 юли 2013

  Тази година Sofia Rocks е само еднодневно събитие, но отново ще бъде възможно най-шумният летен купон в София. За това ще се погрижат огнедишащите немски машини Rammstein, особено модерните напоследък Bullet for My Valentine и норвежките прогресив/блек легенди Enslaved. Вратите на Васил Левски отварят още в 14:00.
 • Бал с маски

  25 юли 2013

  Не е необходимо да сте в столицата, за да отидете на опера, тъкмо обратното. Бихте могли да чуете Бал с маски от великия Джузепе Верди и на хълма Царевец във Велико Търново, където летният оперен фестивал Сцена на вековете е в разгара си. Защо пък не, датите са 27 и 28 юли, а началният час е 21:00. Билетите варират между 20 и 50лв, приканваме ви да побързате.
 • Приказка без край?

  24 юли 2013

  Наболели политически катарзиси (модерна дума!) и духовни брожения, разгледани през призмата на визуалното изкуство, ще ни покажат младите автори Велислава Гечева, Велико Маринчевски, Зоран Георгиев, Кристина Иробалиева, Свилена Колева и Явора Петрова. Приказка без край? е техният въпросителен поглед към състоянието на държавата ни напоследък, а експозицията е в галерия Ракурси до края на юли.
 • В къщата

  23 юли 2013

  Вечерта е обречена на великолепие и драма по европейски, ако се доверите на френското кинозаглавие В къщата. Бихте могли да проследите опасно тънката граница между въображение и реален живот, когато размиването им размества пластовете на щастието, а любовта е многолика и хищна. Човъркането в човешката душа, гарнирано с присъствието на блестящата Кристин Скот Томас, се състои в Euro Cinema, 20:00.
 • Springsteen & I

  22 юли 2013

  Ексклузивна прожекция на Springsteen & I. Що е то? Филм, чудна колаборация между изключителен американски рок, документални елементи и кинематографично майсторство. Феновете знаят защо, затова ще избегнем многословието и направо ви насочваме към Арена Запад и Арена Младост в 19:30.
 • Приумиците на смъртта

  21 юли 2013

  Какво би станало, ако смъртта реши да си почине и хората внезапно престанат да умират? А какво би станало, ако на смъртта є хрумне да се върне към обичайните си задължения, като изпраща до клиентите си писмени известия? Тези и други мортални въпроси измъчват португалския майстор на повествованието и Нобелов лауреат Жозе Сарамаго в Приумиците на смъртта. Издателството е Колибри, а цената – 14лв.
 • Възгледите на един учител

  20 юли 2013

  Буркан с белени домати бели картофи, девствена младоженка се чуди защо е бременна, медуза играе шах с вендуза и още, и още от Възгледите на един учител за народната просвета и необятната вселена Камен Донев ще си доставите с последния спектакъл от фестивала София моно, който се случва в парка на Военната академия от 21:00. Препоръчваме горещо и безусловно
 • Crazy P

  19 юли 2013

  Диско хаус магьосниците Crazy P се завръщат тук в саундсистем формат за две последователни вечери на родното Черноморие. Първо са във варненския бар Cubo, а на следния ден можете да им се насладите, и то съвсем безплатно, в къмпинг Градина, а мястото е Баш Бар.
 • Vola Open Air

  18 юли 2013

  Хармонично съчетание на природни красоти с музикална фиеста? Напълно възможно занятие на 19 и 20 юли с четвъртото издание на феста Vola Open Air. Локацията е великолепният природен парк Врачански Балкан, а освен силна музикална селекция (ще чакаме Бalkansky и Mo Horizons), организаторите вещаят спортни активности, уъркшопове и забавления. Детайли тук.
 • Клеопатра

  17 юли 2013

  В сряда не се сяда, но никой няма да ви укори, ако поседнете с книжка на някоя сенчеста пейка, например. От издателство Сиела ни предлагат Клеопатра – гледната точка на Пулицър носителката и биограф, Стейси Шиф, към една от най-известните исторически личности, досега скривана от александрийската мараня, шекспировата драма и виолетовите очи на Елизабет Тейлър. Търсете в книжарниците срещу 15лв.
 • Глас

  16 юли 2013

  Напук на отпочиващия театрален живот, фестивалът София моно предлага няколко интригуващи заглавия на открита сцена. Глас е моноспектакъл на Ивана Папазова под вещата режисура на Калин Ангелов, а текстът е на Елена Алексиева. Виктория Глас или Мария Калас – това ще се питаме на 16 юли, 21:00, парк на Военна академия.
 • Фашон

  15 юли 2013

  Ако не ви свърта в първия работен ден на новата седмица, можете да се отбиете в кафе-галерия ФотоСинтезис, за да разгледате Фашон – само­ироничното заглавие съдържа селекция на 60 голямоформатни фотографии, които дават отчет за развитието на модната фотография у нас. Имате време до края на юли.
 • Козелът Сърдитко

  14 юли 2013

  Чисто новата опера за деца по народната приказка Клан-клан, недоклан – Козелът Сърдитко, се случва в безобразно красивия парк на Военна академия като част от фестивала Опера в парка, който пък е към своя край. Чудесна идея за смислено и поучително прекарано време в неделната омая. Началото е от 11:00, не закъснявайте, защото рискувате да не ви пуснат.
 • Спектрофония

  13 юли 2013

  Безвремието, настанило се удобно в полите на съботния следобед, ласкаво приканва да опознаем града и неговите потайности. Същото ще направи и Спектрофрения – изложба живопис на пет млади авторки, които ни срещат с необятния спектър на френетичността – всяка по свой собствен начин. Възползвайте се от поканата до края на юли, а мястото е галерия-книжарница София Прес.
 • 7 дни в Хавана

  12 юли 2013

  7 дни в Хавана е ни повече, ни по-малко от седем късометражки (някои весели, а други протяжни), представящи седем различни, но преплитащи се етюда. На нас любим ни стана сюжетът, в който Емир Костурица търси себе си сред алкохолни изпарения и повтаря като мантра ”ни сам пиян, женска главо!”. Вижте го в Дом на киното от 20:45.
 • Внукът на Хемингуей

  11 юли 2013

  ”Вятърът допуши фаса ми и се скри зад ъгъла, в Япония”. Това съвсем не е автентично хайку, а фрагмент от Как се пише хайку на Деян Енев, чийто нов сборник с къси разкази под името Внукът на Хемингуей е вече на пазара. От издателство Сиела ни предлагат чудните 85 страници само за 10лв.
 • Desire

  10 юли 2013

  Desire – стремеж към красота, неспирно търсене на съвършенство, удивление от женското начало. Такова е името на първата самостоятелна изложба на вече познатото име в областта на графичния дизайн и дигиталните изкуства, Калоян Тошев. Vivacom Art Hall приютява провокативните, ярки портрети на младия автор в дните между 10 и 16 юли.
 • Спортен празник

  9 юли 2013

  Спортен празник за цялото семейство, и то съвсем безплатно? Всъщност е възможно, защото Съюз на пивоварите в България приканва всички желаещи да се включат в лятната вълна на кампанията им. Ето защо през юли и август всеки вторник между 19:00 и 21:00 малки и големи могат да се включат в занимания по кунгфу и капоейра в спортния салон на 47-мо училище, кв. Иван Вазов. Пълна информация ще получите на pivovari.com
 • Snoop Dogg

  8 юли 2013

  Тези дни Snoop Dogg предпочита да му викат Snoop Lion. За новия си псевдоним казва, че е от “по-висок ранг” и същевременно навлиза в нов стил от музикалната си кариера – регето. Една от целите е да стане по-известен дори от бащицата на стила Боб Марли. Първият реге концерт на snoop е този понеделник в Арена Армеец.
 • Евгений Онегин

  7 юли 2013

  Чудните оперни вечери в парка на Военна академия продължават с Евгений Онегин – опера, създадена от сливането на два шедьовъра – поезията на Пушкин и музиката на Чайковски, а режисьорът Йон Карамитру обещава, че два шедьовъра вкупом няма да ни дойдат в повече. Датите са 12, 13 и 14 юли, а билетите бързо се изчерпват, затова побързайте.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098