• Online tour - Beksiński paintings (Religion)

  9 януари 2021

  Полякът Зджѝслав Бекшѝнски започва да рисува своите дистопични картини, след като през 50-те решава, че не иска да е охранител до края на живота си. Увлича се по фотомонтажа, скултурирането и рисуването. Отиваме на онлайн тур, където разбираме повече за живота и картините му на 9 януари от 22:15. За достъпен линк и подробности отиваме на страницата на събититето във Facebook.
 • Записки на един луд

  8 януари 2021

  "Ще се смея през сълзи", казал Гогол на смъртния си одър. И макар историите за предсмъртните реплики да предизвикват по-скоро иронична усмивка (да не би някой да е присъствал и да е записвал?), те служат на голямата задача да завещаят една "празна тайна", която да ражда нарастващо любопитство около личността на умрелия. Такава една типично руска "тоска" – безпокойство, съчетано с вяра в света – броди и из режисьорския дебют на Ованес Торосян по Дневникът на един луд от Гогол. Накрая болната от нормалност публика пада в капана да се смее най-много на най-крайните и безнадеждни форми на лудост. Наблюдаваме ги на 8 януари в Театър Възраждане с билети от тук.
 • BILOS

  7 януари 2021

  Роден е в Гърция и разнася спрейове, които насочва към градските стени от 2001. Артистът оставя отпечатък в много страни със своето изкуство, което идва в Gifted Sofia от 7 до 31 януари.
 • На тятър съм!

  6 януари 2021

  Авторският спектакъл (с номинация от Малък сезон) на Никола Стоянов разказва за пречещите обстоятелства, които застават срещу него в театралната зала. Забърква ни в Театрална работилница Сфумато на 6 януари от 19:00. За билети отиваме тук.
 • Сувенири от бъдещето

  5 януари 2021

  Kоледната изложба на ИСИ-София ни дърпа към "изненадата" и е замислена изцяло в духа на 2020. Всеки посетител може да получи произведение от един от участниците в изложбата, но без да знае какво има под капака. Избирате между идентични подаръчни кутии, в които се намират пъзели с формат 29,7х21 см., съставени от 120 парчета, в тираж от 3 броя. Всеки артист е предоставил изображението, с което иска да участва, но те самите също няма да знаят кои са пъзелите им.

  Във връзка с удължените противоепидемични мерки в страната, събитието ще се проведе по следния начин: На място в работното време на галерията или след направена уговорка онлайн, всеки ще има възможността да дойде и да изтегли на място номер - от 1 до 123, слeд което ще получи пъзела си. Всеки, който няма възможност физически да дойде до галерията, може да заяви пъзел като напише коментар във фейсбук събитието на изложбата. Цената на един пъзел е 25 лева.
 • Колекция Малки рисунки

  2 януари 2021

  Галерия Лабиринт събира Колекция от малки рисунки на различни автори, повече и още по-разнообразни от миналогодишните. Всичко от изложбата е в страницата на галерията, а най-любопитните имат възможност да я посетят на живо с предварително уговорен час (на 0899 965 620 или със съобщение в страницата на галерията). Влизат не повече от двама наведнъж, поради мерките.
 • Tomorrowland

  31 декември 2020

  25 артисти от цял свят застават зад дигитални пултове и ни отвличат в музикалните си сетове от 20:00. Следим Facebook за подробности.
 • Балет Арабеск

  30 декември 2020

  Фрагменти от най-добрите спектакли на балет Арабеск гледаме на 30 декември от 19:00. Следим страницата на събитието за подробности.
 • Приятно ми е, Ива!

  29 декември 2020

  Какво да кажете на шефа, когато не ви се ходи на работа? Ето няколко изобретателни оправдания, с които да се измъкнете по телефона. Сами в къщи може да се заемете с приятни занимания. Да потанцувате пред огледалото, да зяпате в небето през прозореца. На хубав спомен да се отдадете, да мечтаете или да размишлявате на най-различни теми… Като Ива, която пита – колко личности живеят в един човек? Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и – каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка? Гледаме на 29 декември от 19:30 в Театър 199.
 • Късометражно женско кино - oнлайн кинопоредица

  28 декември 2020

  Институт Сервантес София ни показва онлайн кинопоредицата Късометражно женско кино с избрани заглавия, от които два научно-популярни филма, един документален и един филм за монтаж. Пълната програма е на vimeo.com/showcase/cortosenfemenino. Всички видеа, ще бъдат достъпни на канала Вимео на Институт Сервантес за 48 часа, считано от 21:00 часа на посочените дати.
 • Духът на Коледа – онлайн издание на НМФ

  27 декември 2020

  БНТ вади от архивите си новогодишно концерти от годините 1986 – 2020, дирижирани от Емил Чакъров, Найден Тодоров и Емил Табаков, като на 27 декември се завърта концертът Имена от бъдещето с диригент Найден Тодоров и Софийска филхармония (от 1 януари, 2006). Следим Facebook страницата на събитието.
 • Van Gogh Museum - Amsterdam: Livestream Art Tour

  26 декември 2020

  На 26 декември отиваме на виртуална обиколка в Музея Ван Гог в Амстердам, Холандия. Той съхранява най-голямата колекция в света с картини и рисунки на художника, както и произведения на много други, включително Моне, Гоген и Тулуза-Лотрек. Започва в 19:00, като следим Facebook страницата на събитието за онлайн локация.
 • TABA In-store Livestream

  25 декември 2020

  Владислав Рашков захапва пура и смесва електронни стилове на 25 декември от магазина на TABA, а сета му гледаме на живо в YouTube от 19:00. 
 • По следите на дядо Коледа

  24 декември 2020

  В навечерието на Коледа всички горски обитатели са се събрали да украсят елхата и да посрещнат Дядо Коледа. Зайчето, Мечето, Прасенцето и Патенцето нямат търпение да дойде добрият старец с големия чувал пълен с подаръци. Те са толкова нетърпеливи, че в стремежа си да настъпи по-скоро дългоочакваният миг взимат една от мъничките играчки за елхата за истинският Дядо Коледа. И така започват щури приключения. Ще дойде ли истинският Дядо Коледа и какви подаръци ще получат нашите герои, а и вие?! Елате в Столичен Куклен Театър – Салон Гурко на 24 декември от 11:00 и ще разберете.
 • Приключенията на И. К.

  23 декември 2020

  Иванка Курвоазие е провинциална черодейка от 20 век. Пет села спорят за честта да бъдат нейно родно място. Има приятелки в сливенския затвор. Има фалшива диплома за готвачка. Рейки сертификат. Незавършен фризьорски курс. От няколко години мечтае да изкара курс за футболна съдийка. Иванка е българка. Българска жена, наша съвременничка. Жена, в която можеш да се блъснеш на улицата. Да ти удари шамар погрешка. Българска поетеса, моделиерка, кулинарка, ревюлиционерка, неуспяла фризьорка и виртуален естествоизпитател. Иванка Курвоазие никога не е била стюардеса. Там е на 23 декември от 19:00 в Театрална работилница Сфумато.
 • Отело - гибелта на идеалиста

  22 декември 2020

  Пърформансът по едноименната пиеса на Уилям Шекспир в превод на Валери Петров ни води по стъпките на двама различни мъже, които са еднакво непримирими. Те се изправят един срещу друг в психеделична психологическа битка, в която залогът е техният живот и животът на всички около тях. Гледаме на 22 декември в театър Азарян от 19:00.
 • Поетите Live Stream

  21 декември 2020

  На 21 декември точно в 21:00 най-красивите български стихотворения ще зазвучат в Sofia Live Club с гласовете на Бойко Кръстанов, Весела Бабинова, Владо Пенев, Иван Бърнев, Захари Бахаров, Луиза Григорова-Макариев, Теодора Духовникова, Юлиан Вергов и музиката на маестро Антони Дончев. Говорим, разбира се, за празничното събитие от поредицата Поетите Live Stream, което може да гледате от домовете си на живо в деня на излъчване и още седем дни след това с билет на стойност 14 лв. от poetite.bg.live.

  © Мариана Петрова

 • Коледен Винил Базар

  20 декември 2020

  На 20 декември Vintage Stereo (бул. Витоша 1, в Търговския дом) ни кани да потърсим музикални винили, с които подобаващо да посрещнем 2021. Вратите им са отворени от 11:00 до 17:00.
 • Лебедова песен

  19 декември 2020

  Актьорът на празната сцена, на която цял живот е играл, оголена от всички бутафорни декори, създаващи илюзорен уют, застава пред Страшния съд на "бездушната, черна яма". Като жесток, но справедлив съдия, ямата предоставя пред погледа му не само изиграните – тези, които са били, но и мечтаните – тези, които биха могли да бъдат, за да може той сам да провъзгласи присъдата си след "края на играта".Премиерата на Лебедова песен е на 19 декември в Театрална работилница Сфумато от 19:00.
 • Коледен базар на изкуствата

  18 декември 2020

  От 18 декември започва базара, който в 3 дни ни предлага подаръци за нашите близки. Ръчно изработени бижута, дрехи, аксесоари, коледна украса, шапки, чанти, кожени и дървени изделия, а също и вино и сладко от киви, коледни, рисувани сладки, българска козметика и още ви чакат от 11:00 до 18:00 пред Халите.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088