• Dogue Party

  16 ноември 2013

  Animal Rescue Sofia и Paradise Garage Boutique (ще го намерите на ъгъла на Кърниградска и Цар Асен) обединяват сили в името на всички четирикраки приятелчета по света. Или поне онези, които живеят в приюта за бездомни кучета в Горни Богров. В благотворителното парти базар рамо ще ударят и талантливи български дизайнери и студиа като Райна Косовска, Калина Чанкова, VЯRA, Mbg FashionStudio, MODO, Vyara Tzeneva Jewellery, Сабина Петракиева и берлинският лейбъл 46pinkBerlin.
 • Movember

  15 ноември 2013

  Благотворителната кампания Movember (онази, в която пускате мустак, за да алармирате обществеността за коварно дебнещия рак на простатата) отдава чест на един от най-емблематичните мъже с мустак в историята – порно иконата Рон Джереми. A Night With Ron Jeremy е в бар Backyard от 21:00, музиката е осемдесетарска, а облеклото – фриволно!
 • Киномания

  14 ноември 2013

  Миналогодишната Киномания ще остане в историята с онези пресимпатични Камен Доневи етюди, в които Мерилин Монро е ”онзи с мустаците”, а Жулиет Бинош е ”братовчедка по съребрена линия, на брата на жена ми от Панагюрище”. Започващата на този ден Киномания пък ще остане в спомените с редица дългоочаквани заглавия. Стартът дава Иконом на седем президента (зала 1 на НДК, 19:00), подробности вижте тук
 • Козата или коя е Силвия

  13 ноември 2013

  Женен архитект на средна възраст се влюбва в Силвия. Въпросната Силвия обаче няма ни красиво лице, ни остър ум, нито пък най-обикновени човешки характеристики. Защото е коза. Така в две изречение се разказва сюжета на Козата или коя е Силвия (камерна сцена на Народен театър, 19:00), а при по-дълбок прочит прозира и умението ни да понасяме различията в заобикалящия ни свят.
 • Efterklang

  12 ноември 2013

  Скандинавците, скандинавците, те да са живи! От тях идва солидно количество страхотна музика и ако не вярвате на нас, проверете сами. Датската инди рок банда Efterklang излиза на сцената на Sofia Live Club след 22:00, а билетите са нищожно евтини, имайки предвид музикалната хубост, която ще ви залее (15/20лв). Интервюто ни с тях вижте тук.
 • Престъпна империя

  11 ноември 2013

  Изтърколи се и четвъртият сезон на Престъпна империя, където Нъки Томпсън, за собствена радост, удържа да бъде все тъй цар и господар на положението. Последната, 10-та серия, на сезона бихте могли да гледате онлайн на hbogo.bg, а ако се чудите за какво по дяволите ви говорим, явно ще се наложи да наваксате с по-предни епизоди. Всичко е добре, когато започва отначало.
 • Настолна игра

  10 ноември 2013

  Чували ли сте за смрадливото градче Анкх-Морпорк, пред чийто могъщ управник не едни колене откровено треперят? В настолната игра от Света на диска въпросният управник Лорд Ветинари е временно отстранен и на вас се пада честта да се преборите, с хитрост и нюх, за контрола над града. За да играете не е нужно да сте фенове на Пратчет, макар да помага. Търсете в книжарниците срещу 90лв.
 • Чумони

  9 ноември 2013

  Традиционните корейски копринени торбички, наричани по корейскому ”чумони”, биват изработени от сръчни дами, обричащи бъдещия им притежател на късмет, дълголетие и прочее хубавини. Ако ви е любопитно да ги зърнете (имайте наум, че те са част от нематериалните културни ценности на Корея), можете да го направите в Арт Център Форум (ул. Георг Вашингтон 24) до 28 ноември.
 • Майк Патън vs Пери Фарел

  8 ноември 2013

  Остър сблъсък между двама титани ви очаква в Тънка червена линия след 21:00. Майк Патън застава в единия ъгъл на ринга, Пери Фарел окупира другия. Физически, интересите на първия ще представлява Emergenza!, а на втория – Краси Москов. Това, за което говорим е чисто и просто музика – ни повече, ни по-малко. Освен може би няколко питиета – напоеният мозък, знаете, все ще измисли да каже нещо умно. А и входът е свободен.
 • South Park

  7 ноември 2013

  Особено е предложението ни за днешния ден и засяга по-скоро безсъниците в града. South Park: По-голям, по-дълъг и необрязан върви от 05:40 по HBO. Уроците, които ще научите от анимацията, са два – комуникацията между родители и деца е важна, а светът вероятно е по-добро място без Садам Хюсеин.
 • Пощенска кутия

  6 ноември 2013

  Популярни градски герои отново ще четат художествените хрумки на знайни и незнайни автори (защото Гери Турийска и нейната Пощенска кутия за приказки ви позволяват да останете анонимни, ако така ви е по-приятно). Мястото, където историите ще оживеят отново е Sofia Live Club, темата този път е Игра на думи, а подробностите вижте тук.
 • История на комикса

  5 ноември 2013

  Българският комикс вече има своя собствена, официално написана история, пък била тя и кратка. Ако ви интригува зараждането, хронологията и развитието на деветото изкуство в България, то бъдете в галерия Алтроникс Лайт (ул. 6-ти септември) в 18:00. В този ден книгата ще се продава на специална цена, а бъдещите й притежатели ще участват в томбола, на която имат шанса да спечелят една от дузината оригинални рисунки на художниците. Стискаме палец!
 • Илюзии

  4 ноември 2013

  Над няколко трагикомични разказа за истинската любов и иронията на живота ни предлагат да поумуваме от Сфумато. В Илюзии Елена Димитрова, Ирмена Чичикова, Васил Читанов и Стефан А. Щерев разказват съдби. На моменти е шегаджийско, друг път е тъжно, а пък финалът – смъртоносен. Спектакълът започва в 19:00, бъдете точни и не забравяйте учтиво да изключете звука на мобилните си телефони.
 • Кланица 5

  3 ноември 2013

  В неделя всеки себе си чете, е казал поетът, но зарежете тая работа. Далеч по-любопитно е да се информирате за сгоди или неволи на някой добре описан литературен герой и ние веднага ще ви препоръчаме такъв. Били Пилигрим е главното действащо лице в Къртвонегътовската Кланица 5, която издателство Колибри съживява в ново издание. Потърсете го в книжарниците, но помнете – нищо интелигентно не може да се каже за едно клане.
 • I Am An Arctic Monkey

  2 ноември 2013

  Музиката в BackStage ще ви казва цяла вечер I Am An Arctic Monkey. Ще звучат петте албума, бисайдове, кавъри, акустични версии, проектът Last Shadow Puppets и прочее и прочее… Ако сте от онези, които величаят Arctic Monkeys като ”епичната четворка от Шефийлд, която завладя(ва) света!”, значи мястото ви е там след 22:30.
 • Джобен фестивал

  1 ноември 2013

  Когато бяхме деца, заплахи от типа на ”Ще те сложа в малкия си джоб!” бяха все още вървежни. Сега ателие Пластилин се връщат към стария лаф, изтърбушвайки го с главата надолу. Джобен фестивал (1-3 ноември) събира цял куп кратки форми на изкуство, акцентирайки върху изложбите. Наминете през ателието, за да зърнете авторски бижута, 100 малки рисунки, изработени от мастило за пушки или картини, вдъхновени от Кения.
 • Ръкомахане в Спокан

  31 октомври 2013

  В духа на хaлоуинската чернилка ви предлагаме черна комедия. В Ръкомахане в Спокан (Народен театър, 19:00), двойка обилно полети с бензин измамници шикалкавят за някакъв отдавна изгубен крайник. Ще добавим и няколко имена като Мартин Макдона, Явор Гърдев и Леонид Йовчев. Ще ви обещаем и смях, и страх… и след това ще замълчим.
 • Богът на дребните неща

  30 октомври 2013

  Сравняват Богът на дребните неща (от индийската писателка Арундати Рой) с мощта на Салман Рушди и Габриел Гарсия Маркес. Наглед семейната сага е всъщност цяла енциклопедия за морални дилеми, нежна циничност и нескончаемо въображение, а атмосферата на романа безусилно се загнездва в съзнанието на читателя. Четиво за огромните размери на дребните неща. Цената е 14,90лв (Жанет 45, 2009).
 • Шампионките по тенис

  29 октомври 2013

  Осем пъргави тенисистки, разделени на две групи, а победителката грабва лъвски пай от апетитния награден фонд на катарските авиолинии, що е то? Точно така, ръкавицата е хвърлена и ще се насладим на напрегната и красива игра по кортовете на Арена Армеец в петото издание на Турнир на шампионките по тенис (29 октомври – 3 ноември). Билети по 10/20/30/200лв от eventim.bg.
 • Сънят на Вагнер

  28 октомври 2013

  Ако се чудите за кого бие камбаната на американското независимо кино, So Independent са подготвили опровержение на песимистите под формата на 40-ина прелестни заглавия. Сънят на Вагнер, интерпретация на монументалната му творба – Пръстенът на Нибелунга, е плод на 6-годишни общи усилия на Робер Льопаж и Метрополитън Опера в Ню Йорк. Гледайте в Euro Cinema от 20:00.