• Мъртвешки танц

  4 декември 2013

  Всяка омраза, насочена остро навън, задължително крие омраза към самия себе си. Това се опитва да втълпи Сриндберг в Мъртвешки танц (Сфумато, 19:00). Ще видите любовта, която е съблечена, оглозгана, снижена до омразата. Не може да се разбираш добре с околните, ако не си в хармония със самия себе си, вероятно са ви повтаряли вашите баби, и са били напълно прави.
 • Дебат

  3 декември 2013

  Да окупираш в България и да окупираш Уолстрийт. По какво си приличат и по какво се различават протестните окупации? Какво става с набъбналата гражданска енергия след успеха или провала на протеста? Лесно ли се вземат колективни решения и така нататък и така нататък… Заинтригувани ли сте от тематиката, бъдете в Червената къща от 18:30, за да поумувате, входът е свободен.
 • Phantasmagoria

  2 декември 2013

  Светът и реалността са променливи, податливи изцяло на човешкото съзнание, възприятие, поглед и емоционалност. Това автоматично прави общоприети истини масови заблуди, а подредената в Suspacious Gallery инсталация Phantasmagoria – преинтересна. Официалното й откриване бе на 1 декември, а престоят й в галерията - мимолетен (до 3-ти декември).
 • Благотворителен базар

  1 декември 2013

  Сторете някоя добрина в неделя, като едновременно с това осигурите чудесно развлечение за себе си и подопечните. Поредният благотворителен базар на дамите от Международния женски клуб започва в 10:30 в Интер Експо Център, входът е 3лв (за деца до 12 години - свободен), а храните, напитките и сувенирните предмети – от цял свят.
 • Кулинарна карта

  30 ноември 2013

  Мулти култи колектив (неправителствена и изключително активна организация) разработи карта на мултикултурна кулинарна София. Тя показва не просто обекти, а хората, които стоят зад тях – българи, бежанци, чужденци от ЕС или трети страни, същински компот от съдби и националности. Всеки от тях разкрива рецепти от детството си, а ако ви е любопитно да дегустирате някоя от техните манжди (а защо не – да споделите своя) бъдете във Vivacom Art Hall след 16:00.
 • Vintage Fest

  29 ноември 2013

  Да сте запалени фенове на винтидж културата не е задължително, но помага. Особено ако ви се иска да прекарате уикенда в 40-тарски одежди, pin-up грим и страхотно разположение на духа. За това ще се грижи двудневният Vintage Fest Sofia Live Club и Mixtape 5), а пък Програмата осигурява забавен уоркшоп по танци за дребосъци, лишени от родителска грижа (бул. Ал. Стамболийски 50, 30 ноември, 14:00).
 • Страст

  28 ноември 2013

  Режисьорът Брайън де Палма е навлязъл трайно в умовете и сърцата ни с това – малко Хичкок, повечко секс, по мъничко вманиачаване и раздвояване на личността, и особен фетиш към игрите на манипулиране. В Страст (римейк на стария френски Crime D’Amour) има от всичко, но уви, не така добре артикулирано, както Де Палма е умеел някога. Преценете сами в Euro Cinema от 18:30.
 • Дебат

  27 ноември 2013

  ”Лудите, лудите, те да са живи!”. Живи и здрави, разбира се, но дали и живеещи насред останалите, съвсем нормални членове на обществото? Ако имате мнение по въпроса дали чудатостите са част от уникалността на личността или са чисто и просто състояния, нуждаещи се от нов вид лечение, сте добре дошли да го изкажете в Червената къща от 19:00.
 • Норвежка архитектура

  26 ноември 2013

  Изложбата Съвременна норвежка архитектура вече бе подредена и любезно открита от един от специалните гости на Sofia Architecture Week – Ева Мадсхюс. До 15 декември в САМСИ ви очакват спретнати малки къщи, обществени сгради, та дори и инфраструктурни проекти и градоустройство. Повече за Sofia Architecture Week вижте тук.
 • Вълните

  25 ноември 2013

  Горещо приветстваме постановки, в които действието се свежда до нахвърляни една след друга умнотии. Досущ като пиесата на защитилата докторска дисертация в областта на клиничната психология французойка Артлет Ричи. Вълните се играе на камерна сцена на Народен театър от 19:00 и действително подтиква към размисли. 
 • Kitsch & Egg

  24 ноември 2013

  Мързелувайте в неделя, това е най-добре, никой няма да ви гледа и така нататък, ако ни позволите да перифразираме. Само дето предлагаме допълнителна към мързелуването екстра, наречена Kitsch & Egg (брънч в Betahaus на ул. Крум Попов 56-58). Стартът му е в 11:00, цената на човек – 20лв, а изборът от вкусни манджи – доста голям.
 • Apples To Apples

  23 ноември 2013

  Apples To Apples се нарича новото попълнение в арсенала на Каркасон (клубът за социални игри на бул. Цар Освободител 1000). Правилата на играта са особено сложни на първо четене, но напълно разбираеми – на второ. От вас се изисква само остър ум и мъничко въображение. Хъс за победа също няма да ви е излишен, както и наличието на повечко свободно време.
 • Thin Red Californication

  22 ноември 2013

  Музикалната хрумка, наречена Thin Red Californication Thin Red Bar на ул. Партений Нишавски и ул. Българска Морава) достига своето финале гранде. Бандите, пред които ще сведем глава и заради които ще наострим уши, този път са Tool и Deftones. Краси Москов обещава под клетва, че не ще пропусне A Perfect Circle, Puscifer и Team Sleep, ние пък ще влезем спокойно и безплатно след 21:00.
 • Tosca

  21 ноември 2013

  Виенското дуо Tosca (за онези, които за пръв път се сблъскват с това име – не, не става въпрос за класическа музика) гостуват на Sofia Live Club - с любезната покана на ReelFeel и приятелската подкрепа на Bushmills. Обещават 90-минутно пътешествие из своята електронна вселена, началото е 23:00, билетите – 20/30лв, а интервюто ни с Рихард Дорфмайтер вижте тук.
 • Дон Кихот

  20 ноември 2013

  Красотата на постановките от Royal Opera House в Лондон е ненадмината. Не е нужно да напускате пределите на страната обаче, за да ги зърнете. Кина Арена ви осигуряват тази възможност – с първокласно HD качество, чудесен съраунд саунд, чаша вино и парче шоколад. Убедихме се с Турандот на Пучини, сега идва ред и на приключенията на испанския идалго Дон Кихот. Прожекцията на балета е от 19:00, билетите са 25лв.
 • Задкулисие и политика

  19 ноември 2013

  Напоследък думата оставка се използва далеч по-често от която и да било средностатистическа дума – при това и от двете страни на барикадата. Какво в действителност се случва с политическия живот на страната, какво става, когато той се сведе до правене на номера с кворума в парламента, когато интерпретациите взаимно се обезсилват, и когато процедурите изяждат смисъла на демокрацията? По тези въпроси ви канят да разисквате от Червената къща. Входът е 1/2лв, а възможността да изкажете мнението си – безценна.
 • Ананасов компот

  18 ноември 2013

  Слезте в Ада, качете се в Рая, разходете се надлъж и нашир с „абсурдната постмодерна смесица от остроумие, фантастика, злободневна наблюдателност и дълбоко философски и религиозни разсъждения, която прави Виктор Пелевин любим автор на много поколения” – особено пък на нас! Новоиздаденият му сборник разкази Ананасов компот за прекрасната дама потърсете в книжарниците. Цената е 14лв.
 • Смъртта на момичето

  17 ноември 2013

  Театърът няма нужда от просторни зали, меки кресла и кристални абажури. Той преспокойно може да се случва и в най-обикновена жилищна сграда. Бъдете пред Съдебната палата в 19:30, за да се окажете въвлечени в същинско театрално приключение. Пиесата, играеща се в апартамент наблизо, се нарича Смъртта и момичето, неин режисьор е Марий Росен, а с билети можете да се снабдите на място или от книжарницата в Дом на киното.
 • Dogue Party

  16 ноември 2013

  Animal Rescue Sofia и Paradise Garage Boutique (ще го намерите на ъгъла на Кърниградска и Цар Асен) обединяват сили в името на всички четирикраки приятелчета по света. Или поне онези, които живеят в приюта за бездомни кучета в Горни Богров. В благотворителното парти базар рамо ще ударят и талантливи български дизайнери и студиа като Райна Косовска, Калина Чанкова, VЯRA, Mbg FashionStudio, MODO, Vyara Tzeneva Jewellery, Сабина Петракиева и берлинският лейбъл 46pinkBerlin.
 • Movember

  15 ноември 2013

  Благотворителната кампания Movember (онази, в която пускате мустак, за да алармирате обществеността за коварно дебнещия рак на простатата) отдава чест на един от най-емблематичните мъже с мустак в историята – порно иконата Рон Джереми. A Night With Ron Jeremy е в бар Backyard от 21:00, музиката е осемдесетарска, а облеклото – фриволно!

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098