• Фестивал на ракията

  25 октомври 2013

  Отпуснете душата си балканска съвсем петъчно, както си му е редът, дегустирайки отбраните напитки на Балкански фестивал на ракията. Навярно почти ще се загубите сред 150 класни ракии, все още непознати марки, както и няколко специални предложения (розова ракия и български орехов ликьор, например). Мястото е мраморното фоайе на НДК, а времето ви изтича на 26 октомври.
 • Небраска

  24 октомври 2013

  Независимото американско кино само по себе си е събитие, а So Independent го превръщат в празник за душата с все по-пищни програми и задълбочени заглавия. Небраска ще ни въвлече в драмата на беден старец със засилваща се деменция, твърдо убеден, че някъде в родното му място го чака печалба от лотарията. Вижте в Cinema City Paradise, 19:45.
 • Bunny Yeager

  23 октомври 2013

  Във Vivacom Art Hall можете да видите поразсъблечени американски секссимволи като Урсула Андрес и Бети Пейдж... уви, не на живо, но съхранени с вечна красота в снимките на емблематичната Бъни Йегър. Ще бъдат там само до 25 октомври, така че побързайте да ги навестите.
 • Лодка в гората

  22 октомври 2013

  Дарбата да запечатва нашето минало като драматург, е на Николай Хайтов. Дарбата да го преоткрива и да ни влюбва отново, принадлежи на Мариус Куркински като режисьор. Така се ражда Лодка в гората, триптих на самостоятелните, но обединени пиеси Пътеки, Лодка в гората, Кучета. Мястото е Малък градски театър Зад канала, 31 октомври, 19:00, а билетите свършват бързо.
 • Камен Донев в Пловдив

  21 октомври 2013

  Изпепелената до основи сцена на Драматичния театър Пловдив се нуждае от голямо сърце. Като това на Камен Донев, който инициира концерт с благотворителна цел. В благородството му партнират Оркестърчи, които ще засвирят в клуб Библиотеката от 23:00, а в 19:00 самият Донев ще изиграе Възгледите на един учител за всеобщата просвета (Дом на културата). Билети на касата на Драматичния и на място.
 • Filmini Short Film Fest

  20 октомври 2013

  Неделният ден е предпоследният, в който можете да видите късометражните предложения на Filmini фест. За да не изпуснете и последния влак, предлагаме ви да се настаните удобно в червените кресла на Дом на киното, защото в 15:00 стартира селекцията Нова българска анимация, а заглавията са Rew Day, Баща, Кръпка, Последна есен, Заради мама, Кръвта и Джунгла под прозореца.
 • Клик

  19 октомври 2013

  Ще  запомним Клик (Click) като първия професионален танцов спектакъл от деца за деца, и то не на коя да е сцена, а в рамките на Sofia Dance Week. Емоцията, облечена в танц, разказва историята на човечеството през призмата на танцовото изкуство от древността, та чак до наши дни. Едночасовият спектакъл е в зала 1 на НДК, от 17:00, а цената на билетите е 10/15/20лв.
 • Freestylers

  18 октомври 2013

  След 15-годишно музикално партньорство, множество издадени ремикси и сингли, неуморимите електронни агенти от Freestylers, Астън и Мат, са на прага на чисто новия си, пети албум. The Coming Storm сe оказва акцент и в петъчната вечер в Mixtape 5, a в допълнение ще се порадваме и на емсито Deman Rockers от Ragga Twins, славата на чиито лайвове се носи надлъж и нашир.
 • Фотосмагории

  17 октомври 2013

  Разочарован от клишета и отвратен от ”простотията в отношенията” (както казва самият той) фотографът Любомир Арабаджиев започва да снима не каквото вижда, а каквото би искал да види. Фотосмагории е наречен готовият продукт. Изложбата ви чака във Photosynthesis до края на месеца.
 • Pink Martini

  16 октомври 2013

  Pink Martini е същинско олицетворение на романтиката. Красиви старовремски мелодии, които звучат така, че да намират път към сърцата на всяко поколение. Ако сте сред феновете им навярно знаете, че пеят на различни езици, а българските си почитатели призовават да умуват над подходяща за репертоара им песен. Интервюто ни с тях вижте тук, а концертът им е в зала 1 на НДК от 20:00.
 • A Place To Bury Strangers

  15 октомври 2013

  Остро инди рок става положението в сами началото на седмицата. Нюйоркската банда A Place To Bury Strangers идва в Mixtape 5, подгрявана от Bambara, за които, ако не сте чували, ще ви кажем следното – те ще прецакат слънчевия ви ден, убедени са Pitchfork и ще ви напомнят много стария Ник Кейв, твърдят от Vice. Шумотевицата започва в 20:00, билетите са 25/30лв.
 • Това не е любовна история

  14 октомври 2013

  Това не е любовна история действително не е любовна история, а танцувален разказ за пътуването на двама души към себе си и другите, ръководено от шведския хореограф Гунила Хейлборн – любител на road movie жанра, но и типичен скандинавски човек-остров. Представлението е в Младежки театър от 19:00, а повече за останалите спектакли от Sofia Dance Week вижте тук.
 • Приказен град

  13 октомври 2013

  Вторият сезон на Приказен град тече по HBO. Разказва за времето в края на 50-те, когато, за да построи парченце рай и да сбъдне най-смелите си мечти, притежателят на луксозен хотел е прибягнал до хитроумна сделка с Дявола (в облика на несимпатично смахнат мафиот). Намесени са още ЦРУ, Фидел Кастро, тайни дела и красиви като кукли Барби девойки. Епизод има всяка неделя от 22:40.
 • Настолни игри

  12 октомври 2013

  Стига времето да бъде така любезно и да се задържи приятно слънчево и оптимистично топло, то тогава първият фестивал на настолните игри в Южния парк е тъкмо онова, което ви трябва в съботния следобед. Малки човеци, пораснали деца и непораснали родители – на всички ще им е забавно да хвърлят зарове и да местят пионки чак до мрак. Точното място е поляната с гълъбите, участието, разбира се – безплатно.
 • Невидимите

  11 октомври 2013

  Мъже и жени, родени между двете Световни войни и напълно различни помежду си, с изключение на една силно обединяваща ги черта – хомосексуализмът. Как тези нежни души са преживели тежките времена на борба, отхвърляне и социално пренебрежение и с какво се занимават или развличат сега, ще видим във френския документален филм Невидимите. Ако сте заинтригувани бъдете в Дом на киното в 21:00.
 • Музикална стена

  10 октомври 2013

  Чак до 20 октомври имате възможност да посвирите на музикалната стена, монтирана на оградата на Художествената академия от екипа на Реактив. Инсталацията от светещи панели приканва малки и големи да създават своите мелодии, забавлявайки се. Симпатичната намеса в градското пространство ще стартира с изпълнения на музиканта и художник с много лица, Иван Шопов (познат още от проекта Бalkansky).
 • Невидимото дете

  9 октомври 2013

  Никога не е късно да се вдетиниш, а историите за невероятните геройчета на шведско-финландската писателка Туве Янсон никога не са достатъчни. Омайните приключения на муминтролите и тяхната свита особняци са дълга поредица романи, от която само Невидимото дете е сборник с разкази. Можете да го откриете из книжарниците в издание на Дамян Яков, 2009.
 • Среща с Георги Господинов

  8 октомври 2013

  Литературата е занимание самотно, но пък срещите с писателите, уви, съвсем не са. Очната ставка между Георги Господинов и верните му фенове ще се случи в Съюз на архитектите (ул. Кракра 11), от 18:30, където ще чуем за новата му (двойна) книга с разкази – И всичко стана луна, Невидимите кризи. Ще докоснем и първите преводи на Естествен роман на исландски, а Физика на тъгата – на италиански език.
 • Извън кожата си

  7 октомври 2013

  Тежката артилерия на танца Sofia Dance Week пристига с безкрайна програма, а един от акцентите е спектакълът Извън кожата си. Британците от 2 Faced Dance Company ни въвличат в историята на хедонистично настроен млад мъж, съчетавайки улични стилове и съвременни танцови техники. Излезте от кожата си точно в 19:00, Голяма зала на Младежки театър. Цената на билетите е 10/15лв.
 • Part of Heart

  6 октомври 2013

  Получавате последно повикване за постоянната изложба на мини феста Part of Heart, след което ще изпратим първото му издание (надяваме се, до догодина). Цялата менажерия от живопис, бижута, мебели, играчки, фотографии и илюстрации се е приютила в галерия Altronics Light & Suspacious, a FlyWe2DaMoon ще ни посвирят за довиждане от 19:00.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098