• King Automatic

  5 октомври 2013

  Съботното присъствие на френския единак King Automatic в Maze ни предлага от всичко по много – гаражен звук, грапав вокал, танцувална атмосфера и още, и още. Искреният ъндърграунд рок звук и почти пънкарската естетика ще обсебят телата и сетивата ни след 21:00, а билетите са на цена от 7/10лв.
 • Посланикът

  4 октомври 2013

  Едно от многото лица на киното е провокацията. Вижте датската документална прожекция Посланикът в Червената къща (18:00; 4/6лв) и ще се убедите. Тежката мисия на филма е да разнищи разпределението на власт и капитали в Африка, извършвано на високо ниво с помощта на корумпирани европейски дипломати. Ха, Колумб!
 • В тялото на Аврора

  3 октомври 2013

  Ширещият се до 6 октомври скандинавски кинофестивал Северно сияние предлага причудливата визуално-фантастична прожекция В тялото на Аврора, където мъж ще броди из съзнанието на непозната жена в кома чрез науката невроинформатика. Доколко и как това ще рефлектира върху собственото му битие, вижте в Червената къща от 20:00, цената на билетите е 4/6лв.
 • Разговор със Спиноза

  2 октомври 2013

  За Разговор със Спиноза, втората книга на младия македонски писател Гоце Смилевски, казват, че е “постмодерен, сериозен, стратегически премислен и осъществен роман, рожба на фундаментална ерудиция”. Срещу скромната цена от 5лв ще се потопите в реконструираната биография на нидерландския философ Барух Спиноза.
 • Съюз на българските писатели

  1 октомври 2013

  Разполагате с предостатъчно време да разгледате изложбата в галерия-книжарница София Прес по случай 100 години Съюз на българските писатели. Докоснете се до живота и творчеството на творците от кръга Мисъл, Тодор Влайков, Алеко Константинов и още, и още знайни и незнайни творци.
 • София фото фест

  30 септември 2013

  В случай, че сте пропуснали находките на документалния София фото фест, можете за последно и поне мъничко да наваксате с Антонин Кратохвил от Чехия. Обективът му се е вторачил в развлекателната индустрия, но не по онзи захаросан начин, а съвсем искрено и психологически. Ще видите някои от музите на фотографа – Лив Тейлър, Дейвид Боуи, Уйлям Дефо, Жан Рено, Бернардо Бертолучи в УниКредит Студио.
 • Part of Heart

  29 септември 2013

  Есенната носталгия приижда отвсякъде така, както фестивалното време носи утеха за сетивата и духа. Поредното доказателство срещаме в седмицата между 29 септември и 6 октомври, в която ще се разположи първото издание на мултижанровия мини фест Part of Heart. Пригответе се за обилна и многолика програма с изцяло свободен вход, в чийто дом се превръща пространството на галерия Altronics Light & Suspacious.
 • Европейски ден на езиците

  28 септември 2013

  Обичам да готвя съвсем не е изтръгнато самопризнание, а мотото на Европейски ден на езиците, който тази година е с кулинарен привкус. След 11:00 в парка Заимов не само ще ухае апетитно, но ще се говорят и учат чужди езици, ще се пее и танцува до насита. Най-малките ще решават многоезична вкусословица, а традиционният Панаир на езиците също ще ни радва цял ден.
 • Metallica Through The Never

  27 септември 2013

  Дълго бленуваното кино- и музикално събитие Metallica Through The Never засега акостира единствено в Cinema City IMAX. Място за тревоги няма, защото идната седмица то ще обиколи и останалите 3D салони за всеобща радост, но пък препоръчително е да побързате с билетите.
 • Отело

  26 септември 2013

  Британският кралски театър отново ни кани да гледаме постановка в киносалона на Cinema City (20:50, 12/15лв). Този път изборът пада върху пословичния със своята ревност Шекспиров Отело. За сюжета едва ли бихме могли да кажем повече, отколкото вече знаете. Изненадата обаче идва от интерпретацията.
 • Вълшебната флейта

  25 септември 2013

  Приказката за вълшебната флейта, адаптация по операта на Моцарт, е новата красота, с която от издателство Ентусиаст ще зарадва малчуганите и техните родители. Илюстрациите са дело на Пенко Гелев (когото неотдавна имахме удоволствието да ви представим), луксозната книга е придружена от CD, а Моцартовата класика, знаете, повдига вечните въпроси за любовта, живота и смъртта. Ще намерите в книжарниците срещу 40лв.
 • Разпиляната България

  24 септември 2013

  Ровенето по битаци, антиквариати и не един и два частни архива, обикновено бива интересно и изпълнено с находки. Доказателство е изложбата Разпиляната България, показваща фотографии от началото на 19 до края на 20 век, намерени именно на такива места и донякъде – спасени от унищожение. Образът на отминалите времена е във PhotoSynthesis, до 6 октомври.
 • Най-добрата оферта

  23 септември 2013

  Във всеки фалшификат има и една доза истина. Фалшификаторът е преди всичко човек, а хората не могат да надмогнат желанието си да оставят нещо от себе си на света. Дали този принцип важи и за любовта обаче? Ако ви интригува, вижте в Най-добрата оферта в Cinema City Paradise от 21:00.
 • Благотворителен базар

  22 септември 2013

  Придобиването на вещи обикновено носи егоистично удоволствие, но точно в този ден, то става добродетелно. В бар Оранжево небето, под Моста на влюбените, ще ви очакват дрехи, бижута и аксесоари, а средствата от продажбата им се даряват за добрите дела на I Can Too. От 11:00 до 17:00 имате време да откриете подхождащата ви придобивка.
 • Живо наследство

  21 септември 2013

  Тази събота ще се поклоним доземи на миналото, припомняйки си традиции, занаяти и обичаи, които малко от нас в действителност познават. Кукерски маски, цигански танци, приготвяне на галушки, плетене на дантела и майсторене на кукли от царевица са някои от приятно-отживелите неща, които ще можем да опитаме по време на фестивала Живо наследство на лятната сцена на Борисова градина в 12:00.
 • Парти

  20 септември 2013

  Нощта на музеите и галериите в Пловдив вече наднича иззад ъгъла – стартът й е близко, локацията също. Официалното начало бива поставено от няколко скъпи гости – LEFTO, Ossie и нашите другари Sirius&Methodikal (Stage 51, бул. Христо Ботев 51-53). Началото е след полунощ, входът – свободен.
 • Плаващите чавки

  19 септември 2013

  Първото издание на Флан О’Брайън на родна земя датира от 2008, така че препоръчваме Плаващите чавки на колекционерските души. Струва си да приютите в библиотеките си причисления към “светата троица” на ирландската литература писател, който дели почетното звание с Джеймс Джойс и Самюел Бекет. Очаква ви смесица от фарс, сатира, митология и абсурдизъм, а издателството е Фама.
 • Вело кухни с вкус на паприка

  18 септември 2013

  Европейската седмица на мобилността (16-22 септември) ни предлага едночасова дискусия-презентация с апетитното заглавие Вело кухни с вкус на паприка. От лекторите Ана и Бенита ще почерпим опита на Будапеща в насърчаването на вело-транспорта и устойчивите практики за градска мобилност. Началото е в 18:00, парк Заимов.
 • Bonobo Live Band

  17 септември 2013

  Топло и с нескрит възторг посрещаме Bonobo Live Band, гарнирани с доза Wolf + Lamb и Kutmah, за което са виновни ReelFeel Open Air, с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills. Мястото е зад митница София, складове Деспред, където, по думите на чудесния Саймън Грийн, ще очакваме голям вайб. Напомняме ви, побързайте с билетите (35/40лв).
 • Анна Каренина

  16 септември 2013

  Класическо удоволствие в лицето на екранизираната Анна Каренина ще срещнем в Дом на киното по пладне, 12:00. Рисковано е заснемането на чудовищен роман като този на Толстой, защото се развива консерватизъм по отношение на сюжета, но доколко Кийра Найтли се е справила със задачата да бъде Анна, оставяме на вашата собствена преценка.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098