• ПАРКирай се на зелено

  26 август 2013

  ПАРКирай се на зелено – това е покана от Пощенска банка да се отбиете в зелената й зона с меки мебели на поляната до входа на Южния парк откъм ул. Нишава. В понеделник елате да послушате приказки в детската читалня между 18:30 и 19:30. В четвъртък (29 август) от 18:30 има турнир по Катан, а през цялото време – библиотека на открито, безплатен WiFi, футбол, волейбол, федербал, слънце и приятна зеленина.
 • Буркан

  25 август 2013

  Развлекателните игри невинаги биват сложни и шарени. Скоро дочухме за играта Буркан (не бъркайте с шише), която представлява 50 прости житейски въпроса, на които няма грешен отговор и 50 желания, които трябва да сбъднете, ако се затрудните с отговора. Въпросите са от типа "Какво е дарба?" и "Остарява ли Слънцето?", печели най-смелият и красив ум, а бурканът може да направите сами или да купите от книжарниците за 29,90лв.
 • Smiske в Kanaal

  24 август 2013

  Алкохолът убива нервните клетки – остават само спокойните. Това, разбира се, е шега. Сигурни сме обаче, че няколко бирички в съботния протяжен следобед действително ще ви дойдат успокояващо. Пробвайте новите попълнения на Kanaal (бул. Мадрид 2) – блондинката и брюнетка Smiske, които идват от една от най-малките пивоварни в Белгия. Барът работи до късно, в случай, че ви се усладят.
 • Cage of Glory 5

  23 август 2013

  Боят изгражда, той не да разгражда, казва героят на Камен Донев от известния вече всекиму скеч. За състезателите по свободни боеве това съвсем не е шега. Стига да имате път към Златни пясъци, може да хвърлите едно око на петата надпревара Cage of Glory. Боевете са само между професионалисти, входът - 20лв, а мястото - хотел и казино Интернационал.
 • Контрадемокрацията

  22 август 2013

  В контекста на политическото недоволство и протестното ни, напоследък, битие, препоръчваме труда на световноизвестния политически мислител и професор, Пиер Розанвалон, който анализира състоянието на демокрациите и засилващата се тенденция към абстенционизъм (отказ от гласуване). Контрадемокрацията е на издателство Изток-Запад, а цената є е 15лв.
 • Свалки в облаците

  21 август 2013

  Нима още не сте гледали последното противоречиво творение на Алмодовар? Не търсете небивали дълбочини на хумора или заплетени сюжетни линии в Свалки в облаците. Просто се отдайте на лекия, кремообразен междуоблачен сюжет, който посяга към изпитаната амалгама от секс, ужас и смърт. По един смешен начин. Гледайте го в Дом на киното от 21:00.
 • В света на хората

  20 август 2013

  Ще си поиграем на въображение с книжката В света на хората. Ще разберем дали наистина креативността е спонтанна проява на глупост (според Едвин Ланд) пред Народен театър в дните между 12 и 26 август, където ще бъдат изложени страници от споменатата книжка върху постаменти. Задачата на минувачите ще е да посочат какъв човек е изобразен на постаментите (например шивач, учител и т.н.) или да асоциират фигурата със свои роднини, приятели или познати.
 • Стената на Роджър Уотърс

  19 август 2013

  Най-важното е невидимо за очите, казва Малкият принц, а ние добавяме – ето защо може да го пропуснете или неглижирате. Тогава идваме на помощ ние, за да ви напомним да побързате, ако все още не сте се снабдили с билет за космическото преживяване Стената на Роджър Уотърс. Ей, на, краят на август се мержелее на хоризонта.
 • София диша

  18 август 2013

  Лежерният неделен следобед ще се пооживи с предпоследното за тази година присъствие на мултижанровия фест София диша. Ветрове от цветове на Пиротска ще ви освежават, а последната неделя от август ще чакаме Песента на танца на Витоша. Улиците ще бъдат все така пешеходни, цветни и изпълнени с гълчава през това време.
 • Smugglers Swing Club – Vintage Garden Party

  17 август 2013

  Нека се пренесем в ерата на суинга и джаза за един съботен следобед с второто издание на Smugglers Swing Club – Vintage Garden Party. Освен най-доброто от музиката от 20-те години до наши дни, селектирана от The Smugglers Collective, пикникът обещава още изложение на ретро автомобили, будоар и игри. Мястото е красивата градина на Once Upon A Time...Biblioteka, а началният час е 15:00.
 • хижа Мусала

  16 август 2013

  Август е все така жежък след горещниците и спасение дебне само вдън горите тилилейски. Ако търсите хладина и тиха отмора, хващайте раниците и беж към Боровец. Яхвате лифта до хижа Ястребец и поемате пешком към недалечната хижа Мусала. Тук имате избор – да останете край езерото с пасторална гледка или пък да изкачите заветния връх Мусала. Не забравяйте добрата екипировка и капризното планинско време.
 • Моцартови празници Правец 2013

  15 август 2013

  Деветият музикален фестивал Моцартови празници Правец 2013 ще се проведе на специално построената открита сцена на брега на живописното езеро. Официалното откриване е на 15 август с представяне на внушителната опера Аида, а в дните и вечерите до 18-и ще има симфонични концерти, балетен спектакъл, специална детска програма и среща с оперната дива Фиоренца Косотто.
 • Най-добрата оферта

  14 август 2013

  В случай, че още не сте вкусили Най-добрата оферта на прелестния тандем Джузепе Торнаторе – Джефри Ръш, предлагаме ви нестандартния час 16:15, за да си наваксате италианската афера, гарнирана с произведения на изкуството, налудности, заплетени човешки взаимоотношения и въпроси за цената на любовта. Дом на киното ще ви приюти.
 • Бистра Винарова

  13 август 2013

  Първото представяне пред българска публика на Бистра Винарова – потомък на значими възрожденски родове и съпруга на видния дипломат Симеон Радев, разкрива изключителна живопис, графика и рисунки, току след тяхната реставрация. Магнетичната изложба, напълно в духа на модернистичната естетика, можете да посетите до края на септември в Национален музей на българското изобразително изкуство.
 • Пощенска кутия за приказки

  12 август 2013

  Гери Турийска ще ви покаже как се прави с познатата Пощенска кутия за приказки, която и този път ще предостави поле за изява на непрофесионални писатели. Всичко това се случва под егидата на Европейската седмица на младежта 2013, a темата Ето така се прави! гравитира около демокрацията и политическите процеси у нас. Бъдете в One More кино в 19:30, за да се запознаете с десетте избрани текста.
 • София диша

  11 август 2013

  Съвсем по неделному, заемете лежерна, блажена позиция нейде по чудния Ангел Кънчев, за да станете част от втория ден на мултижанровия фест София диша тази година, а темата е Словото зове. В неделните следобеди до края на август следват Ветрове от цветове на Пиротска и Песента на танца на Витоша, а улиците ще бъдат все така пешеходни през това време.
 • Wake Up Varvara Beach Fest

  10 август 2013

  Не знаем дали големият кораб минава, но пък Wake Up Varvara Beach Fest (на плажа до Варвара) си попремина вече. Последното повикване да обогатите летните си спомени е със заглавие A Night With Camp Sessions, а музиката ще пускат и смесват Emil Prize, Kickon, Crash & Breakalicious – Kenobi, Harry UP и Panega.
 • Чешко късо съединение

  9 август 2013

  За да бъде всичко ток и жица, присъединете се към ежегодното издание на късометражния фестивал Късо съединение, който ще предложи свежата селекция на Чешко късо съединение в Дом на киното от 19:00. Ако пък не сколасате за петъчната вечер, на следния ден същата минипрограма гостува в Euro Cinema.
 • Made in БГ

  8 август 2013

  Фестивалната програма Късо съединение продължава чак до 11 август, а за четвъртък вечер в Euro Cinema са предвидени изцяло български късометражни продукции. Дължината им варира от 2 до 28 минути, а началният час на прожекцията е 19:00. Точно като за след работа.
 • Партизан - Лудогорец

  6 август 2013

  Футболният ни шампион Лудогорец изигра няколко срещи в предварителните кръгове за влизане в Шампионската лига, но сега идва най-голямото му изпитание. Този вторник разградчани се изправят срещу сръбския гранд Партизан, а на всички нас ни остава да гледаме с интерес мача по TV7 от 21:45.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098