• Висенте Бласко Ибанес

  7 август 2013

  Четиримата конници на Апокалипсиса е една от най-силните творби на испанския новелист Висенте Бласко Ибанес, както и вероятно най-полярната му творба извън испаноезичния свят. Най-сетне класическото произведение може да бъде намерено и на български в превод на Румен Руменов.
 • СФФ в парка

  5 август 2013

  Понеделнишко кино под звездите предлага лятната селекция София филм фест в парка. Бъдете в Маймунарника най-късно в 21:00, за да хванете кулинарно-хумористичния Храна за душата на изтъкнатия и така важен за региона Фатих Акин.
 • София диша

  4 август 2013

  И тази година мултижанровата инициатива София диша ще превръща софийски улици в пешеходни зони, изпълнени с музика, цвят и смях. Всичко започва тази неделя в 16:00 на любимата ни Шишман – следващите три уикенда идва ред на Ангел Кънчев, Пиротска и Витоша.
 • Морска кутия за приказки

  3 август 2013

  Пощенска кутия за приказки е в нещо като лятна ваканция, но не съвсем. Гери Турийска и нейната литературна компания просто се преместиха в созополския Бара срещу фара, където ще бъде и съботното четене на най-доброто от годината. Приказките започват в 22:00, входът е традиционно свободен.
 • Марк Найт

  2 август 2013

  Ако се интересувате от модерен хаус, сте наясно кой е Марк Найт, а още по-вероятно е да сте били на някое от страхотните му партита в София. Друго си е обаче да се забавлявате на Черноморието, затова и петъчният купон с мистър Найт в Cacao Beach в Слънчев бряг е препоръчителен.
 • Цари Мали град

  1 август 2013

  Планирайте уикенд разходката си отрано. До село Белчин (на петдесетина километра от София, посока Самоков) завършиха и отвориха за посетители реставрираната антична крепост Цари Мали град. Изглежда много симпатично, предлага чудесни гледки към околията, а ако имате късмет, можете да попаднете на някоя от възстановките на древни битки. Още инфо ви чака на carimaligrad.com.
 • Völuspá

  31 юли 2013

  Ако в летните жеги духът ви жадува за хладния европейски Север, то първото издание на български на исландската епична поема Предсказанието на Пророчицата (Völuspá) е точно за вас. Така де, хубаво е знанията ви за Тор и Один да не идват само от холивудските филми. Двуезичното издание е на пазара от Роборид, 8лв
 • Паралелни изложби

  30 юли 2013

  Остават само два дни до края на месеца и само още два дни, в които можете да разгледате двете паралелни изложби в Modern Art Gallery Sofia на Оборище 10. Има защо да се разходите натам – очакват ви отлични фотоси и кинетична скулптура в от Арслан Ахмедов и Златин Орлов.
 • Зрителна измама

  29 юли 2013

  Май всеки би искал с едно-две магически движения да задигне парите от някой банков трезор. Е, в отличния Зрителна измама четирима ловки илюзионисти правят точно това, но причината изобщо не е елементарна алчност. Проверете каква и всъщност – филмът върви във всички големи кина.
 • Парка на дворец Врана

  28 юли 2013

  Красивият парк на царския дворец Врана вече е отворен за посещение – всяка събота и неделя от 10:00 до 16:00. Входът за организираната му обиколка е някакви си 2/5лв, а ако нямате личен автомобил, можете да вземете специално пуснатия автобус 505, който се движи от Орлов мост до парка и обратно.
 • Spirit of Burgas

  27 юли 2013

  Никое лято не е добре изкарано без фестивално пътуване към Южното Черноморие за Spirit of Burgas. От този първи ден най-много ни вълнува включването на алтърнатив майсторите Editors и сета на Пол Оукънфолд, но има и още много – разгледайте програмата на феста.
 • Sofia Rocks

  26 юли 2013

  Тази година Sofia Rocks е само еднодневно събитие, но отново ще бъде възможно най-шумният летен купон в София. За това ще се погрижат огнедишащите немски машини Rammstein, особено модерните напоследък Bullet for My Valentine и норвежките прогресив/блек легенди Enslaved. Вратите на Васил Левски отварят още в 14:00.
 • Бал с маски

  25 юли 2013

  Не е необходимо да сте в столицата, за да отидете на опера, тъкмо обратното. Бихте могли да чуете Бал с маски от великия Джузепе Верди и на хълма Царевец във Велико Търново, където летният оперен фестивал Сцена на вековете е в разгара си. Защо пък не, датите са 27 и 28 юли, а началният час е 21:00. Билетите варират между 20 и 50лв, приканваме ви да побързате.
 • Приказка без край?

  24 юли 2013

  Наболели политически катарзиси (модерна дума!) и духовни брожения, разгледани през призмата на визуалното изкуство, ще ни покажат младите автори Велислава Гечева, Велико Маринчевски, Зоран Георгиев, Кристина Иробалиева, Свилена Колева и Явора Петрова. Приказка без край? е техният въпросителен поглед към състоянието на държавата ни напоследък, а експозицията е в галерия Ракурси до края на юли.
 • В къщата

  23 юли 2013

  Вечерта е обречена на великолепие и драма по европейски, ако се доверите на френското кинозаглавие В къщата. Бихте могли да проследите опасно тънката граница между въображение и реален живот, когато размиването им размества пластовете на щастието, а любовта е многолика и хищна. Човъркането в човешката душа, гарнирано с присъствието на блестящата Кристин Скот Томас, се състои в Euro Cinema, 20:00.
 • Springsteen & I

  22 юли 2013

  Ексклузивна прожекция на Springsteen & I. Що е то? Филм, чудна колаборация между изключителен американски рок, документални елементи и кинематографично майсторство. Феновете знаят защо, затова ще избегнем многословието и направо ви насочваме към Арена Запад и Арена Младост в 19:30.
 • Приумиците на смъртта

  21 юли 2013

  Какво би станало, ако смъртта реши да си почине и хората внезапно престанат да умират? А какво би станало, ако на смъртта є хрумне да се върне към обичайните си задължения, като изпраща до клиентите си писмени известия? Тези и други мортални въпроси измъчват португалския майстор на повествованието и Нобелов лауреат Жозе Сарамаго в Приумиците на смъртта. Издателството е Колибри, а цената – 14лв.
 • Възгледите на един учител

  20 юли 2013

  Буркан с белени домати бели картофи, девствена младоженка се чуди защо е бременна, медуза играе шах с вендуза и още, и още от Възгледите на един учител за народната просвета и необятната вселена Камен Донев ще си доставите с последния спектакъл от фестивала София моно, който се случва в парка на Военната академия от 21:00. Препоръчваме горещо и безусловно
 • Crazy P

  19 юли 2013

  Диско хаус магьосниците Crazy P се завръщат тук в саундсистем формат за две последователни вечери на родното Черноморие. Първо са във варненския бар Cubo, а на следния ден можете да им се насладите, и то съвсем безплатно, в къмпинг Градина, а мястото е Баш Бар.
 • Vola Open Air

  18 юли 2013

  Хармонично съчетание на природни красоти с музикална фиеста? Напълно възможно занятие на 19 и 20 юли с четвъртото издание на феста Vola Open Air. Локацията е великолепният природен парк Врачански Балкан, а освен силна музикална селекция (ще чакаме Бalkansky и Mo Horizons), организаторите вещаят спортни активности, уъркшопове и забавления. Детайли тук.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098