• Killer Queen Party

  21 май 2021

  На 21 май Антон Христов (DJUST) и Мартин Михайлов застават зад пулта, за да влеят бохемски ритъм в Строежа с подбрана селекция песни на Queen и участниците от Live Aid от 1985 година. Започват в 21:00 и продължават през цялата нощ.


 • Късо кино във Влайкова

  20 май 2021

  Късометражното кино отново светва на екраните във Влайкова на 95-ия рожден ден на киното! Влизаме на благотворителното събитие на 20 май от 20:00 срещу 10лв. Зрителите ще гледат четири български и три чуждестранни филма от режисьорите Петър Бояджиев, Калоян Патерков и Теодор Доков.
 • Деля Чаушева

  18 май 2021

  Абстрактният авторски почерк на Деля Чаушева е ясно изразен и в новата ѝ сбирка от маслени платна, създадени специално за пространството на галерия [a] cube. 18 май е последният ден, в който можем да ги видим.
 • Актьори срещу поети

  19 май 2021

  Замислена като еднократна инициатива от театър Сфумато, тази "смъртоносна битка" между актьори и пое--ти се разиграва вече трети сезон. Каква е разликата между авторското четене на поезия и изиграването ѝ като монолог? Оказва се – голяма. В двата ъгъла на ринга застават актьорите Антония Кундакова, Спартак Тодоров, Вилиян Гешев, Никол Оташлийска, София Джустрова и Станислав Кертиков и поетите Бояна Петкова, Зорница Иванова, Юлияна Георгиева, Стефан Икога, Марин Бодаков и Стефан Иванов. Кой отбор ще излезе победител в схватката четене – актьорска игра, решава публиката. Тоест – ние. Гледаме ги в Сфумато на 19 май от 19:00 срещу 14лв.
 • Голямото литературно четене на Заешка дупка

  17 май 2021

  Три класа по творческо писане към Академия Заешка дупка ще преживеят един от най-страхотните си моменти в бар Петък, който е отворен и за нас. Освен че ще получат сертификатите си за завършено обучение, бъдещите литератори ще четат и на глас какво са написали, докато всички сме били затворени по домовете си. От Академията обещават да ни срещнат с ментори – поети и писатели. Литературата ще е гарнирана с питиета, а дрескодът е книга. Носете любимия си роман под мишница и току-виж сте срещнали сродна душа. Какво по-хубаво начало на седмицата, а защо не и на едно красиво приятелство. Събират се в бар Петък на 17 май от 19:00 с вход свободен.
 • Вересии

  16 май 2021

  Кръчма, някъде в нашата българска безпътица, в съвременното ни безвремие. Героите на Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев са кръчмарка и кръчмар. В очакване на клиенти и на по-добри дни, те отмерват времето в мечтания и комични кавги. Отворили тефтера с вересиите, двамата си спомнят за чешитите, които някога са идвали в селската пивница, за да се напият, да лудуват, да се бият и да се надлъгват. Гледайте ги на 16 май от 19:30 в Театър 199.
 • Dead Man's Hat | Acoustic

  15 май 2021

  Ража и Илияна от Dead Man's Hat изникват за първи път в градината на Retrospection с всички парчета от първия си албум Emotional Shortcut тази събота от 20:00 часа срещу 10лв. След концерта Ража ни предизвиква на ретро гейм дуели, които нямаме търпение да изгубим.
 • Inside Joke Stand-up Comedy

  13 май 2021

  От сцената на Kino Cabana се носят добри шеги, събрани в репертоара на стенд-ъп комедиантите Дими Делянски, Георги Кючуков и Nadia Bright. Канят ни на 13 май от 20:00 срещу 12лв от urboapp.com и 15лв на входа.
 • ПУК #15 ЧУПИ РЕЖЕ ПОЛИВА

  14 май 2021

  Никола Михов и Жанет 45 преплитат образи от миналото и емблематични фрази от настоящето в поп-ъп изложба и представяне на фотокнигата ПУК #15 ЧУПИ РЕЖЕ ПОЛИВА. Режем лентата този петък от 17:00 в КО-ОП, а ден по-късно от 18:30 Никола разказва какво го е вдъхновило да свърже нишките на вчера и днес.
 • Desy and The Shiny Stockings

  12 май 2021

  снимка Боян Христов

  Десислава Андонова, Петър Георгиев, Димитър Карамфилов ни завъртат в една вечер, пълна с джаз и суинг музика, пращайки ни в 30-те и 40-те години, известни още като "Златните години на суинга". Чакат на 12 май от 19:00 в Kino Cabana срещу 15лв от тук.

 • Свилен Ноев

  11 май 2021

  Свилен Ноев се качва на сцената на Kino Cabana с авторски песни, които започват да звучат от 19:00 на 11 май с вход свободен.
 • Усещане за река

  10 май 2021

  Елиза Младенова казва, че служейки си с цветовете и живописта, Радослав Нейков разказва истории, пропити с редуващи се емоции, но постоянно усещане за река. Художникът Радослав Иванов ни показва нейната сила с ред картини, които закача в галерия-книжарница София Прес от 10 май, 16:00, като изложбата продължава до 30 май.
 • Виртуално пътешествие: Перу - бавно и осъзнато пътуване

  9 май 2021

  От 25 години Георги Христов (Муру Хорхе) пътешества по света и изучава древни и съвременни традиции за повишаване на качеството ни на живот тук и сега. От десет пък пътува до Перу с групи или самостоятелно, но през миналата година “пандемията” сбъдва мечтата му и той заживява в латиноамериканската страна. Муру Хорхе ще ни разкаже за последното си приключение до мистично село на шамани в Северно Перу през февруари 2020, за свещените растения и за живота си в Две паралелни реалности. Чака ни онлайн на 9 май от 19:00. Влизаме от тук.
 • Retro Party

  8 май 2021

  Мартин Михайлов поднася селекция от ритми на Мадона, Майкъл Джексън, Queen и още за ретро танци на дансинга на Kino Cabana на 8 май от 18:00.
 • Жлъч/Григовор/Гена

  7 май 2021

  Засичаме ги в Terminal 1 на 7 май от 23:00 и следим за сетлиста, от който се изливат парчетата от общия им Прилив, но очакваме от ръкавите им да плъзнат и самостоятелните им неща. От албумите Звяра и Вяра на Жлъч знаем, че формулата е успешна и ще ни накара да сме в крак с емоциите, течащи от сцената. Григовор се включва с парчета като Стар Крек и Като Манекен, а Гена винаги е покрай двамата и затова ги чакаме на една сцена.
 • Гошо

  6 май 2021

  Празнуваме Гергьовден с Пощенска кутия за приказки, които ни канят на традиционното си гергьовско четене на тема ГОШО. Елате да отпразнуваме националния празник, с националните герои Димитър Калбуров, Георги Блажев, Мартина Апостолова, Мария Силвестър, Камен Алипиев- Кедъра, Александър Сано, Цветелина Цветкова и Гери Турийска!
 • Моноспектакъл: ТУК ЛИ СИ? - Йоана Захариева-Йоко

  5 май 2021

  Една жена ще извади личния си дневник и ще ви разкрие свят, в който пази най-съкровените кътчета на душевността си. През своята призма тя ще ви накара да се заливате от смях и едновременно с това ще ви просълзи... Гледаме я в Строежа на 5 май от 21:30 срещу вход свободен.
 • Боклук

  4 май 2021

  С тази своя първа пиеса Елена Телбис печели конкурса на Театър 199 за съвременна българска драматургия, а премиерата й (на 14 ноември) съвпада и с един важен празник – 55-годишнината на сцената, сгушена в кьошето на Славянска и Раковска. На фокус в текста, режисиран на сцена от Ивайло Христов, е срещата на три сестри, тръгнали отдавна по различни пътища, които животът събира отново в дома от детството им. Апартаментът е разхвърлян и пълен с вещи, а когато те започват да го разчистват, постепенно пространството се изпълва и с техните признания една към друга, които ще ги накарат да „осъзнаят колко силни са невидимите нишки, които ги свързват и разделят“. Гледаме на 4 май от 19:30.
 • Убийство без убийство

  3 април 2021

  От 199 описват пиесата като "романтична комедия" с криминална нишка, която се развива в две посоки – любовни премеждия и престъпни кроежи. Историята й гледа към две жени (Сияна Начева и София Бобчева) – медицинска сестра и цветарка, – влюбени в един незрял мъж, кандидат-изобретател със самочувствие на непризнат гений (Христо Терзиев). Освен любовния триъгълник има намесена голяма сума пари и угроза от убийство, но екипът не открехва завесата твърде много – само колкото да обещае, че в нея има много хумор, който очарователно и незлобиво осмива живота, страстите и дори „най-интимните ни блянове“. Гледаме на 3 май от 19:30.
 • Ицо Хазарта

  1 май 2021

  Всички познаваме името му, защото стреля римуващи се мисли към нас от дълго време насам. Излиза сам с патрони от албума си Неправилен рап и в такт опитваме да го на-стигнем по парчета като Имам човек, Браво и Само споко. Излиза на открито с балет Nova, а диджей Каас ни подгрява преди и ни задържа след. Чакаме го в Кино Кабана на 1 май от 20:00 срещу 20лв от eventim.bg и 25лв на входа.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098