• Exe Club Official Opening

  7 октомври 2021

  Exe Club отново отваря врати на 7 октомври от 22:30 с WИNАМР парти и участието на Braganza, EXE BOT и Coztof. Резервираме мястото си на партито предварително тук.


 • Авторско и акустично със Стефан Вълдобрев

  5 октомври 2021

  На 5 октомври от 19:30 Стефан Вълдобрев ни посреща в The Steps с акустичен концерт и представяне на своята Книга за песните. Слушаме любимите си хитове в задушевна обстановка, като междувременно разбираме повече за процеса на създаването им. Историите от книгата на Вълдобрев ни показват творчеството на артиста от нов ъгъл и обещават да ни разсмеят и замислят, а в края на събитието имаме възможност да си вземем книга с автограф. Входът е свободен, но поради ограничените места, бързаме да си резервираме маса на телефон 0889 967 070.

 • Friends Quiz

  4 октомври 2021

  25 въпроса за Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос. Дузина отбори с по петима състезатели максимум. Една голяма награда за победителя. Много веселие, глъч и неповторима атмосфера в Teos Bar на 4 октомври от 20:00 часа.
 • Европейски дни на птиците в Южен парк

  2 октомври 2021

  На 2 октомври отбелязваме Европейските дни на птиците с разходка с бинокъл в ръка. Българско дружество за защита на птиците ни кани на обиколка в Южен парк, където на всеки час в периода 10:00 – 14:00 опитен орнитолог повежда групи птичи ентусиасти. Научаваме за местните видове, техните навици и интересни факти за миграцията.

  Необходимо е предварително записване тук, а сборният пункт е статуята на синигера в парка, която в момента е прибрана за реставрация. За децата са предвидени специални обиколки от 10:00 и 11:00, а в останалите часове са добре дошли всички любители на пернатите, независимо от възрастта.

 • Приказката P.I.F.

  1 октомври 2021

  Дългоочакваното представяне на биографичното издание Приказката P.I.F. се състои на 1 октомври от 19:00 в клуб Mixtape 5. Книгата проследява пълната история на любимата ни група и е базирана на интервюта на Димо Стоянов и разкази на повече от 25 души, докоснали се по един или друг начин до музиката на P.I.F.

  Непосредствено след представянето групата ни завърта в танц с акордите на любимите ни песни, а смехът, усмивките и дори сълзите са гарантирани.

  Билети купуваме тук.
 • Закрити полета

  29 септември 2021

  Изложбата Закрити полета на проф. Станислав Памукчиев сблъсква световете на съвременното и архаичното, на профанното и сакралното в галерия Credo Bonum. Експозицията се състои от три части, които отразяват различни състояния на един и същи конфликт, а проблематиката за синтетичното, задушаващо спонтанното, е свързващ елемент. Вернисажът се провежда на 29 септември от 18:00.
 • Активно вещество

  28 септември 2021

  На 28 септември от 19:30 сцена Дерида се превръща в пространство на толерантността и разбирането. Представлението Активно вещество комбинира средствата на театъра, киното, музиката и визуалните изкуства, разбивайки стигмата върху психичните разстройства с вътрешен поглед към една тема-табу – шизофренията. Режисьорът е Стефан Прохоров, а в образа на главната героиня се превъплъщава Диа Мантова. Билети откриваме тук.
 • Стъклената менажерия

  30 септември 2021

  Как третираме отритнати маргинали с тежки зависимости и трънлив житейски път? Склонни ли сме да толерираме, разбираме, а защо не и да обичаме ближните, независимо от слабостите им? Тенеси Уилямс отваря очите ни към доброто у всекиго в пиесата си Стъклената менажерия, адаптирана за сцената на Сфумато от Димитър Касабов и Йордан Славейков. В ролите влизат Албена Георгиева, Димитър Николов, Каталин Старейшинска и Петър Дочев, а ние ги гледаме на 30 септември от 19:00.
 • Кандахар

  27 септември 2021

  Жестокият режим на талибаните се оказва непоносим за млада жена, решила да сложи край на живота си. Прощално писмо до сестра ѝ в Канада е последната надежда за спасението ѝ. Години след като напуска Афганистан, Нафас се завръща в родината си, за да се пребори за живота на най-близкия си човек от миналото. Гледаме Кандахар на 27 септември от 20:30 в Дом на киното, както и на 29 септември от 18:15 в Одеон.
 • Африкански танци

  25 септември 2021

  снимка Тихомира Методиева - Тихич

  Времето най-сетне се усмихна на Реките на София и организаторите на фестивала ни увличат в африкански ритми с танцовия шаман Мария Косса и АфриКая на 25 септември от 16:30 край Лъвов мост.
 • Оратница

  24 септември 2021

  Поръчали сме от най-хубавото време и музика на 24 септември с Оратница и любимите ни Витоша, Църни очи и Мари, Марийко точно в 20:00 часа в Маймунарника.
 • Колектив

  21 септември 2021

  На 21 септември от 20:00 Дом на киното се присъединява към мрежа от кина в цяла Европа, които едновременно излъчват прожекция на Колектив. Филмът е носител на множество награди, сред които Наградата на публиката LUX. Лентата проследява историята на репортерите от румънския вестник Спортурилор, които разкриват мащабна измама в здравеопазването след инцидент в нощния клуб Колектив.

  След края на прожекцията се провежда Q&A с режисьора Александър Нанау. Входът е свободен, затова Дом на киното препоръчват да резервирате мястото си предварително на тяхната каса.

  Още филми от програмата на София филм фест вижте тук.

 • Летящ плъх

  22 септември 2021

  Летящ плъх на Даниел Салай е премиерната изложба с добавена реалност, които разглеждаме в новия скулптурен парк Площадка на галерия Галерия на 22 септември от 18:00. Мащабната виртуална скулптура с глава на плъх и тяло гълъб ще краси квартал Гео Милев през идните месеци, изследвайки ефекта на урбанизацията върху заобикалящия ни свят.
 • Да послушаме кино

  20 септември 2021

  На 20 септември на сцената на Sofia Summer Fest любимите български филми оживяват чрез музиката си в изпълнението на Хилда Казасян с Плевенската филхармония и едни от най-утвърдените джаз музиканти: Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет. Специални гости са Теодосий Спасов и Васил Петров.  Всички ценители на джаза и българското кино са добре дошли да се насладят на аранжиментите, специално подготвени за концерта, а мултимедията ни потапя в атмосферата на старите ленти. Концертът започва в 20:00 и билети намираме тук.
 • Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта

  23 септември 2021

  снимка Иван Дончев

  "Дълбоко в идеята на пиесата не е просто да поговорим за страха от смъртта, а за връщането ни към живота", споделя театроведът и режисьор Илко Ганев. Перформативна стилистика, автентично документален театър и жест на споделяне ни притеглят към сцената на театър Азарян на 23 септември от 19:00. Режисьор на продукцията на Паник Бутон Театър е Василена Радева, а авторското изпълнение е на Елена Димитрова, Богдана Котарева, Юлиана Сайска и Невена Калудова.
 • Sofia Metaphors Workshop

  18 септември 2021

  снимка Етюд-и-те на София

  На 18 и 19 септември претворяваме Ларгото в поетичен форум за международния уъркшоп Софийските метафори. Разкриваме културното наследство и многоликост на столицата пред разнообразна публика от цял свят благодарение на участниците, които ще напишат, преведат и прочетат творби, посветени на София.

  Събитието започва в събота от 10:00 пред галерия Сердика, а емблематичните поетични точки, където участниците ще творят, включват Женския пазар, Ротондата Свети Георги и Площада на толерантността. Поетичното четене на финалните произведения се случва събота и неделя от 18:00 в конферентната зала на Ларгото. Уъркшопът е дело на фондация Софийските метафори с журналистката Теодора Станкова и поета Иван Христов.
 • Квартални миниатюри

  17 септември 2021

  Макетистите Радостина Василева и Дариан Георгиев вплитат таланта си в съвместна изложба-пътешествие към различен, миниатюрен свят, създаден с вдъхновение, ентусиазъм, познание и внимание към детайла. Къщички от подръчни материали, училище, ферма с добитък, трамваи, тролеи и автобуси Икарус са част от макетите, които гледаме на 17 септември от 17:00 до 22:00 в рамките на шестия КвАРТал фестивал на ъгъла на улиците Сердика и Триадица.
 • Щрих и стих - поезия в анимация

  16 септември 2021

  Компот Колектив вплитат поезия и анимация в изложба с представянето на книга-албум Щрих и стих. Докосваме се до 12 анимационни филма, базирани на съвременни български стихове, на 16 септември от 18:00 в галерия Прегърни ме, където ден по-късно по същото време срещаме и част от режисьорите на филмите. Повече за съпътстващите събития към изложбата прочитаме тук.
 • Близка среща с Тео Ушев

  15 септември 2021

  Стартът на 25-ия София филм фест ни запознава отблизо с Тео Ушев и творчеството му. На 15 септември от 18:30 гледаме Сляпата Вайша и Физика на тъгата в кино Люмиер, а ден по-късно на същото място по същото време предстои Ushev Hardcore Xperimental  - компилация от 13 творби на режисьора-аниматор.

  На 18 септември от 20:30 същите три филма се излъчват в кино Одеон, а кулминацията е в Дом на киното, където в същия ден от 16:00 срещаме и самия Тео Ушев.

 • Разкази на тялото

  14 септември 2021

  Творческата работилница на Радар София се провежда всеки вторник под модерацията на Мария Витанова като част от Драма пакт за 2021 година. Съвместното съзидание на експериментален творчески форум търси нови сценични идеи, в които тялото е ядрото на работата, а историята - неин резултат.

  Работилницата е подходяща за всички желаещи да надградят театралната си практика в група, упражнявайки текст и движение. Предишният опит не е задължителен, но предварително се записваме тук. Началният час е 11:00 в зала Студентина в Национален студентски дом.