• Евгений Онегин

  7 юли 2013

  Чудните оперни вечери в парка на Военна академия продължават с Евгений Онегин – опера, създадена от сливането на два шедьовъра – поезията на Пушкин и музиката на Чайковски, а режисьорът Йон Карамитру обещава, че два шедьовъра вкупом няма да ни дойдат в повече. Датите са 12, 13 и 14 юли, а билетите бързо се изчерпват, затова побързайте.
 • Златю Бояджиев

  6 юли 2013

  Майстора на четката Златю Бояджиев можете да видите в двойната изложба в СГХГ, посветена на 110-годишнината от рождението му. Експозицията представя различните периоди в творчеството му, а втората част ни запознава с развитието на верните му другари Давид Перец и Васил Бараков. Златю Бояджиев и Бараците ще останат в СГХГ до 1 септември.
 • Самотният рейнджър

  5 юли 2013

  Премиерният петък пристига гръмовно с парен локомотив, гримиран като индианец Джони Деп, чудат бял кон, суровите закони на Дивия Запад, отмъщението, много сребро(любие) и още повече смърт – в дългоочакваното лятно уестърн заглавие на Disney, Самотният рейнджър.
 • Дон Карлос

  4 юли 2013

  Оперните вечери в чудния парк на Военна академия продължават и
  през юли, а на 5-и, 6-и и 7-и е време за великото произведение на Верди – Дон Карлос. Билетите свършват бързо,затова ви напомняме да побързате, ако искате да имате място за някоя от трите вечери на представлението.
 • Наградата БАЗА

  3 юли 2013

  Наградата БАЗА е добре позната на всеки, който поне малко се интересува от съвременното изкуство тук. И тази година в СГХГ можете да разгледате творби на номинираните художници Искра Благоева, Стела Василева, Зоран Георгиев, Николай Занев, Кирил Кузманов, Емилиян Лалев, Сашо Поповски, Димитър Солаков. Вратите на галерията са отворени за вас всеки ден без обичайния понеделник.
 • Планините на безумието

  2 юли 2013

  Планините на безумието е един от най-силните разкази на грандмайстора на космическия ужас – Х. Ф. Лъвкрафт. Това име са избрали преводачът Адриан Лазаровски и издателство Ентусиаст и за поредния сборник с разкази на Лъвкрафт, който вече можете да откриете в книжарниците и да притежавате срещу някакви си 15лв. И няма да сбъркате.
 • Секс, наркотици и рокенрол

  1 юли 2013

  Театър Българска армия подходи изключително демократично и се допита до зрителите за тяхното любимо представление. Ромео и Жулиета за малко да грабне първото място, но короната взе Секс, наркотици и рокенрол, затова тъкмо него ще можете да видите в първата юлска вечер от 19:00.
 • 15 години Фрактура

  30 юни 2013

  Чак не е за вярване, че изминаха 15 години от първaтa Фрактура
  вече легендарното предаване за рок и метъл на Васко Катинчаров. Затова неделното издание (по Диема, 24:00) ще е празнично – с откъси от стотици концерти и интервюта, излъчвани през годините. Бързо честитете на Васко на официалния facebook на предаването, а ако изпуснете празничния епизод, можете да го хванете на 5 юли в 00:30.
 • Джибрил Сисе

  29 юни 2013

  Познаваме Джибрил Сисе като отличен футболист с шантава прическа и бунтарски дух, но тази събота френският национал ще се представи пред нас и в ролята си на диджей. С неговия сет ще бъде официално открит парти сезонът на най‑новия плаж на южното Черноморие – Vista Mare в местността Отманли, на десетина километра от Бургас.
 • Театрални плакати

  28 юни 2013

  Текат последните дни от Sofia Design Week, а има толкова много още за разглеждане. За петъчната ни арт разходка си заплюхме изложбата на класически театрални плакати от 70‑те и 80-те (дело на великите Асен Старейшински, Димитър Тасев и Людмил Чехларов). Това е и чудесна възможност да разгледаме т.нар. Лаборатория за градски дизайн в УАСГ.
 • Трябва ти единствено любов

  27 юни 2013

  Ще си позволим да направим следния каламбур Mankind is not kind at all. Така е то в живота, но в романтичните комедии – напротив. Повдигнете духа си с оптимистичния датско-шведско-френско-италиански филм Трябва ти единствено любов. В Дом на киното от 13:15.
 • America on Film

  26 юни 2013

  Чернобели фотографии, пейзажи, заснети в естествена светлина и нулева цифрова обработка – така ирландският фотограф Марк Хайланд представя алтернативно, но изключително реалистично и отчасти романтично, духът на Америка. Ако сте заинтригувани да видите America on Film, изложбата е в галерия Алгара (ул. Цар Самуил 47) до края на месеца.
 • ШиЗиПро

  25 юни 2013

  ШиЗиПро ви канят на неконвенционален театър, в който няма ни режисура, ни сценарий, а само и единствено импровизации и доста смях. Професионалните актьори ви очакват на сцената на Славянска беседа (бул. Раковски, вляво от Сълза и смях), а вход ще платите на изхода – на който колкото му се е харесало.
 • Халед Хосейни

  24 юни 2013

  А планините ехтяха се нарича новият роман на Халед Хосейни, много по-амбициозен и много по-сложно повествователен от предишните. Ловецът на хвърчила и Хиляди сияйни слънца извикват сълзи в очите, това вероятно ще направи и А планините ехтяха. Търсете в книжарниците срещу 16лв.
 • Малката София

  23 юни 2013

  Неделя е ден почивен и “всеки себе си чете”, но от фондация SMART ни призовават да напишем и прочетем историята на София. Между 10:00 и 13:00 в Западен парк ще творим съобразно собствените си мечти, очаквания, представи и надежди за града и живота в него. Повече за фестивала Западен парк, под чиято шапка е събитието, вижте тук.
 • Миленита

  22 юни 2013

  Миленита и новата й банда Funky Miracle любезно ви канят да споделите най-кратката нощ в годината с тях. Ще има ска, реге, фънк и суинг версии на Вевеве, сеир, беге, Да ти го начули, Пия за Мария и въобще ще ви заухае на море. Вратите на Blender отварят в 19:30, входът е 10лв.
 • Дамата с камелиите

  21 юни 2013

  Щом с музика се храни любовта – свирете, е казал някога Шекспир. Точно това ще се случи в парка на Военната академия от 20 юни до 14 юли, когато вечерният мрак ще бъде огласяван от оперни арии. Ако сте там в 20:00 ще имате удоволствието да гледате Дамата с камелиите, за останалите дни проверете тук.
 • Рик Рос

  20 юни 2013

  За няколко дни Пловдив става център на хип хоп културата. Ако искате да зърнете специалния гост на 359 Hip Hop Festival Рик Рос планирайте пътуването си отрано. Вратите на Пловдивски панаир отварят в 16:00, до късно ще ви развличат Don Eddy, Spens, Dim4ou, Liter Jack, Slim, Honn Kong, Varna Sound и македонския рапър Toni Zen.
 • За съспенса...

  19 юни 2013

  В За съспенса или как се скрива бомба под масата (в галерия Васка Емануилова) една кураторка и десетима артисти се заемат да изследват ефекта на напрегнатото очакване, така както го е разбирал и прилагал в киното Алфред Хичкок. Каквито и емоции да ви връхлетят, разглеждайки изложбата, сигурно е че няма да останете безучастни. Продължава до 23 юни.
 • Дни на щастието

  18 юни 2013

  Програмата на тазгодишните Дни на щастието завършва с презентация на тема Щастието на децата, а водещ ще бъде обявената за "най-лоша майка в Америка" Ленор Скинази. В галерия Credo Bonum от 19:00 Ленор ще обясни как е най-добре да отглеждаме децата си и защо никой не е перфектен родител, но това е ОК.