• Vola Open Air

  18 юли 2013

  Хармонично съчетание на природни красоти с музикална фиеста? Напълно възможно занятие на 19 и 20 юли с четвъртото издание на феста Vola Open Air. Локацията е великолепният природен парк Врачански Балкан, а освен силна музикална селекция (ще чакаме Бalkansky и Mo Horizons), организаторите вещаят спортни активности, уъркшопове и забавления. Детайли тук.
 • Клеопатра

  17 юли 2013

  В сряда не се сяда, но никой няма да ви укори, ако поседнете с книжка на някоя сенчеста пейка, например. От издателство Сиела ни предлагат Клеопатра – гледната точка на Пулицър носителката и биограф, Стейси Шиф, към една от най-известните исторически личности, досега скривана от александрийската мараня, шекспировата драма и виолетовите очи на Елизабет Тейлър. Търсете в книжарниците срещу 15лв.
 • Глас

  16 юли 2013

  Напук на отпочиващия театрален живот, фестивалът София моно предлага няколко интригуващи заглавия на открита сцена. Глас е моноспектакъл на Ивана Папазова под вещата режисура на Калин Ангелов, а текстът е на Елена Алексиева. Виктория Глас или Мария Калас – това ще се питаме на 16 юли, 21:00, парк на Военна академия.
 • Фашон

  15 юли 2013

  Ако не ви свърта в първия работен ден на новата седмица, можете да се отбиете в кафе-галерия ФотоСинтезис, за да разгледате Фашон – само­ироничното заглавие съдържа селекция на 60 голямоформатни фотографии, които дават отчет за развитието на модната фотография у нас. Имате време до края на юли.
 • Козелът Сърдитко

  14 юли 2013

  Чисто новата опера за деца по народната приказка Клан-клан, недоклан – Козелът Сърдитко, се случва в безобразно красивия парк на Военна академия като част от фестивала Опера в парка, който пък е към своя край. Чудесна идея за смислено и поучително прекарано време в неделната омая. Началото е от 11:00, не закъснявайте, защото рискувате да не ви пуснат.
 • Спектрофония

  13 юли 2013

  Безвремието, настанило се удобно в полите на съботния следобед, ласкаво приканва да опознаем града и неговите потайности. Същото ще направи и Спектрофрения – изложба живопис на пет млади авторки, които ни срещат с необятния спектър на френетичността – всяка по свой собствен начин. Възползвайте се от поканата до края на юли, а мястото е галерия-книжарница София Прес.
 • 7 дни в Хавана

  12 юли 2013

  7 дни в Хавана е ни повече, ни по-малко от седем късометражки (някои весели, а други протяжни), представящи седем различни, но преплитащи се етюда. На нас любим ни стана сюжетът, в който Емир Костурица търси себе си сред алкохолни изпарения и повтаря като мантра ”ни сам пиян, женска главо!”. Вижте го в Дом на киното от 20:45.
 • Внукът на Хемингуей

  11 юли 2013

  ”Вятърът допуши фаса ми и се скри зад ъгъла, в Япония”. Това съвсем не е автентично хайку, а фрагмент от Как се пише хайку на Деян Енев, чийто нов сборник с къси разкази под името Внукът на Хемингуей е вече на пазара. От издателство Сиела ни предлагат чудните 85 страници само за 10лв.
 • Desire

  10 юли 2013

  Desire – стремеж към красота, неспирно търсене на съвършенство, удивление от женското начало. Такова е името на първата самостоятелна изложба на вече познатото име в областта на графичния дизайн и дигиталните изкуства, Калоян Тошев. Vivacom Art Hall приютява провокативните, ярки портрети на младия автор в дните между 10 и 16 юли.
 • Спортен празник

  9 юли 2013

  Спортен празник за цялото семейство, и то съвсем безплатно? Всъщност е възможно, защото Съюз на пивоварите в България приканва всички желаещи да се включат в лятната вълна на кампанията им. Ето защо през юли и август всеки вторник между 19:00 и 21:00 малки и големи могат да се включат в занимания по кунгфу и капоейра в спортния салон на 47-мо училище, кв. Иван Вазов. Пълна информация ще получите на pivovari.com
 • Snoop Dogg

  8 юли 2013

  Тези дни Snoop Dogg предпочита да му викат Snoop Lion. За новия си псевдоним казва, че е от “по-висок ранг” и същевременно навлиза в нов стил от музикалната си кариера – регето. Една от целите е да стане по-известен дори от бащицата на стила Боб Марли. Първият реге концерт на snoop е този понеделник в Арена Армеец.
 • Евгений Онегин

  7 юли 2013

  Чудните оперни вечери в парка на Военна академия продължават с Евгений Онегин – опера, създадена от сливането на два шедьовъра – поезията на Пушкин и музиката на Чайковски, а режисьорът Йон Карамитру обещава, че два шедьовъра вкупом няма да ни дойдат в повече. Датите са 12, 13 и 14 юли, а билетите бързо се изчерпват, затова побързайте.
 • Златю Бояджиев

  6 юли 2013

  Майстора на четката Златю Бояджиев можете да видите в двойната изложба в СГХГ, посветена на 110-годишнината от рождението му. Експозицията представя различните периоди в творчеството му, а втората част ни запознава с развитието на верните му другари Давид Перец и Васил Бараков. Златю Бояджиев и Бараците ще останат в СГХГ до 1 септември.
 • Самотният рейнджър

  5 юли 2013

  Премиерният петък пристига гръмовно с парен локомотив, гримиран като индианец Джони Деп, чудат бял кон, суровите закони на Дивия Запад, отмъщението, много сребро(любие) и още повече смърт – в дългоочакваното лятно уестърн заглавие на Disney, Самотният рейнджър.
 • Дон Карлос

  4 юли 2013

  Оперните вечери в чудния парк на Военна академия продължават и
  през юли, а на 5-и, 6-и и 7-и е време за великото произведение на Верди – Дон Карлос. Билетите свършват бързо,затова ви напомняме да побързате, ако искате да имате място за някоя от трите вечери на представлението.
 • Наградата БАЗА

  3 юли 2013

  Наградата БАЗА е добре позната на всеки, който поне малко се интересува от съвременното изкуство тук. И тази година в СГХГ можете да разгледате творби на номинираните художници Искра Благоева, Стела Василева, Зоран Георгиев, Николай Занев, Кирил Кузманов, Емилиян Лалев, Сашо Поповски, Димитър Солаков. Вратите на галерията са отворени за вас всеки ден без обичайния понеделник.
 • Планините на безумието

  2 юли 2013

  Планините на безумието е един от най-силните разкази на грандмайстора на космическия ужас – Х. Ф. Лъвкрафт. Това име са избрали преводачът Адриан Лазаровски и издателство Ентусиаст и за поредния сборник с разкази на Лъвкрафт, който вече можете да откриете в книжарниците и да притежавате срещу някакви си 15лв. И няма да сбъркате.
 • Секс, наркотици и рокенрол

  1 юли 2013

  Театър Българска армия подходи изключително демократично и се допита до зрителите за тяхното любимо представление. Ромео и Жулиета за малко да грабне първото място, но короната взе Секс, наркотици и рокенрол, затова тъкмо него ще можете да видите в първата юлска вечер от 19:00.
 • 15 години Фрактура

  30 юни 2013

  Чак не е за вярване, че изминаха 15 години от първaтa Фрактура
  вече легендарното предаване за рок и метъл на Васко Катинчаров. Затова неделното издание (по Диема, 24:00) ще е празнично – с откъси от стотици концерти и интервюта, излъчвани през годините. Бързо честитете на Васко на официалния facebook на предаването, а ако изпуснете празничния епизод, можете да го хванете на 5 юли в 00:30.
 • Джибрил Сисе

  29 юни 2013

  Познаваме Джибрил Сисе като отличен футболист с шантава прическа и бунтарски дух, но тази събота френският национал ще се представи пред нас и в ролята си на диджей. С неговия сет ще бъде официално открит парти сезонът на най‑новия плаж на южното Черноморие – Vista Mare в местността Отманли, на десетина километра от Бургас.