• Танцът на пингвините

  20 октомври 2020

  Ученият Христо Пимпирев, ръководил 28 експедиции до Антарктида, един ден звъни на Теодосий Спасов с неочаквана оферта: да пътува до Ледения континент, където да запише албум с китариста Християн Цвятков в тихата компания на пингвините. 12-те пиеси за кавал и китара вече са готови, а цялото приключение около пътуването и престоя гледаме в премиерния филм на режисьорката Ема Константинова на 20 октомври в 20:00 в кино Влайкова.
 • Симфония Фауст

  19 октомври 2020

  В концерта премиерно за България ще прозвучи версията за две пиана (S.647) на Симфония Фауст (S. 108) от Ференц Лист. Изпълняват Янко Маринов, Станислав Станчев и певци от НФХ Светослав Обретенов със солист Ивайло Донков (тенор) в зала България на 19 октомври от 19:00 за 12лв от eventim.bg.
 • Бакхус Fish Fest

  18 октомври 2020

  "Отново ще извадим най-доброто от водата, за да ви го поднесем в сготвен, пресен, суров, течен, ароматен и "изяж ме" вид", обещават организаторите на третия Fish Fest. Ако не сте готови още да пуснете лятото да си ходи, потърсете закъснелия му полъх на пазар Ситняково, където кулинарният фест настанява над 30 изложители за цял уикенд – от 10:00 до 22:00 на 17 и 18 октомври.
 • Мрежи от независими пространства: Токио

  17 октомври 2020

  Между токийските пътища и небостъргачи са скрити независими общи пространства за всичко от детска игра до земеделие. Изложбата, част от Дните на японската култура, се вглежда в архитектурата, управлението и ползването им, за да сравним практиките там с тези тук – от кризата през 2008 насам и у нас не спират да никнат споделени кухни, библиотеки, алтернативни кина и още подобни. Откриването е в 16:00 на 17 октомври в парка Заимов.
 • The 2000s Party

  16 октомври 2020

  Бритни Спиърс, Pink, Джъстин Тимбърлейк, Rihanna и Destiny's Child са само малка част от богатия плейлист с яки парчета от зората на милениума. Влизат в Culture Beat Club на 16 октомври от 23:00.
 • After Work Social Club vol. 14

  14 октомври 2020

  Така и така след работа много от нас разпускат с питие и приятели. Защо да не го направим официално и тематично? Такава е идеята на After Work парти поредицата, която на 14 октомври гостува в Adi’s Cook & Book (ул. Будапеща 31). От 18:30 нататък там става зона за приключения, която ще събуди детското у всеки възрастен с помощта на балони с хелии и различни активности, а музиката е от Gabriella Vergilov.
 • Sofia Restaurant Week

  15 октомври 2020

  За осми път Restaurant Week ни кани в ресторантите, минали през цедката му не само с добрата си храна, но и с отличното обслужване, помисления интериор и всичко останало, което прави вечерята там цяло преживяване. Общо 20 такива заведения в София готвят специални менюта за Седмицата, но побързайте – всеки от тях ще се включи само за по един дълъг уикенд между 15 октомври и 8 ноември. Резервирайте на restaurantweek.bg.
 • Ratio Presents: Space Debris & Хореографски концерт на Жана Пенчева

  13 октомври 2020

  Ratio Presents: Space Debris
  В космоса има 5500+ сателита, над половината от които вече не оперират. На това му казват космически боклук – пенсионирана техника и отломки, които летят в орбита около Земята и всеки миг може да се врежат в някой важен апарат като сателитите за навигация, комуникация или метеороло- гични прогнози. Какво може да се направи по въпроса, слушаме (на английски) на безплатната онлайн лекция на Ratio на 13 октомври от 20:00.

  Хореографски концерт на Жана Пенчева
  Платформа 9 3/4 е пилотен проект, насочен към млади екипи, в началото на своята кариера. Six Love Songs е хореографски концерт на Жана Пенчева в копродукция със Сдружение Гараж Колектив - сътрудничеството между музика и танц, провокирано от идеята, как може да се визуализира провалената любов. По време на този концерт човека обгръща идеята за интимност, лични психологии и чувства. Качва се в Дерида на 13 октомври от 19:30 за 12/15лв от epaygo.bg
 • It's Not Funny

  11 октомври 2020

  Ако следите младото изкуство у нас, няма шанс да не знаете Мирослав Живков (dzhingibi) и Александра Георгиева (sa6ettu). Тя рисува предимно "абсурдни неща и смешни лица" върху лист или нечия кожа. Той пък експериментира с различни медии и графични техники и движи арт резиденция край Габрово. Там се ражда идеята да споят наглед несъвместимите си стилове в изложбата It’s not FUNNY, завъртяна най-вече около общия им зин. В КО-ОП е до 18 октомври.
 • Среща със Здравка Евтимова

  12 октомври 2020

  За петия рожден ден на Перото и Националния център за книгата НДК стартира поредицата събития Литературен понеделник, която на 12 октомври ни среща с писателката Здравка Евтимова срещу 10лв от Билетен център - НДК.
 • Антистатик

  10 октомври 2020

  Числото 13 се оказва печелившо за танцовия фестивал и 13-ото му издание с мото Животът е на живо мило ни моли да влезем в релси заедно с него и да идем "там, където искаме да сме": артистите - на сцената, а публиката - в залата, вместо прибрана вкъщи пред компютъра. За малко затваряме екраните и отправяме поглед към Гьоте-институт, ДНК, Derida, Black Flamingo Bar, галерия Етюд и театър Азарян, където се завъртат хореографски срещи, нови танцови представления, международна програма с гости от Германия, Австрия, САЩ, Испания и Словения и дори премиера на списание. Пълният график на фестивала e на antistaticfestival.org. Началото е на 10 и 11 октомври.
 • Peppou All Night Long

  9 октомври 2020

  От Koncept Space ни обещават да танцуваме в нощта на 9 октомври под бийтовете на Peppou, който е добре познат с редовните си сетове в EXE. Влизаме срещу 10лв в 23:00.
 • Retro Party

  8 октомври 2020

  Движим се по нотите на ретро селекция от Мартин Михайлов и Антон Христов на парчета от 60-те, 70-те, 80-те и 90-те в Terminal 1 от 22:00 срещу 6лв.
 • Иво Димчев

  7 октомври 2020

  Цяла карантина беше по домове, кухни и каравани за задушевни концерти, а сега излиза под светлините на Terminal 1 на 7 октомври от 22:00, за да ни стане ясно какво сме изпуснали. Заставаме най-отпред срещу 20лв от eventim.bg.
 • Африканката

  6 октомври 2020

  Вера Немирова е режисьор с ангажименти в куп реномирани световни опери. През 2015 тя реализира Африканката на Джакомо Майербер в Дойче опер в Берлин, а миналата година я пренесе и на старозагорската сцена, откъдето грандиозният спектакъл сега ни гостува – в Зала 1 на 6 октомври от 19:00 с билети по 20-60 лв. от eventim.bg. Историята е за пътешествията на Васко да Гама, любовта, която среща по пътя, и изборите, които ще трябва да направи.
 • Copy/Paste

  5 октомври 2020

  Моментът не е най-удобният да хващате самолет към големите европейски музеи, за да видите на живо Мона Лиза или Целувката. Затова пък без проблем можете да се озовете на ниво -1 в Сердика Център, където между 5 и 18 октомври се разполага изложбата Copy/Paste. Срещу нула лева за вход там ще видите реплики на 20 от най-известните картини в света на художници като Да Винчи, Климт, Сезан, Полък, Уорхол, Ротко и още.
 • In&Out Weekend Market

  4 октомври 2020

  IN&OUT е голяма фейсбук група за обмяна на находки втора ръка, а фокусът на базара ѝ (3-4 октомври, 11:00-18:00) не е само в шопинга. Освен за да заредите есенния си гардероб с интересни неща, които не се намират по магазините, минете и заради съпътстващата програма, свързана с осъзнатото пазаруване, устойчивата мода и опазването на околната среда. Ще има и хапване, пийване и музика. Адресът е PrototypEvents – ново място за събития на ул. Зайчар 113.
 • Ален мак vol.2

  3 октомври 2020

  Освен добрите коктейли, забъркани от екипажа му, менюто в Спутник на 3 октомври включва българско диско, фънк и "всичко вечно от Балкантон". За качественото ни разкършване се грижат момчетата от Malibu Club, а от нас се иска само да дойдем отпочинали и за предпочитане облечени сякаш още сме в 80-те. Партито започва в 18:00 и няма да ни струва нищо.
 • Жлъч, Григовор, Гена, Тахома, Homelesz, Splitkid и Feel

  2 октомври 2020

  Рапърите се събират и обсъждат последните си извадки на сцената, като редят рима след рима през цялата нощ в клуб Terminal 1 от 22:00 срещу 12лв от eventim.bg.
 • Urban Gathering at Tell Me

  1 октомври 2020

  Antonio B., Daniele, Martin Krivano и SHENK влизат под ярките светлини на Tell Me в четвъртък в 22:00 и ни държат на крак със своето техно, с което казваме "здрасти" на петък.