• Бащата

  23 август 2021

  Магията на киното отново плъзва из столичните паркове, училища и междублокови пространства. На 23 август от 20:45 дворът на столичното 26-то СОУ в Княжево ни оплита в лентата Бащата на Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Жанрът черна комедия ни впуска в емоции и размисъл за връзката между бащите и синовете и за болката от загубата ѝ. Филмът е отличен с голямата награда Кристален глобус от фестивала Карлови Вари и е българското предложение за Оскар през 2020 година.
 • Best of мръсни приказки

  21 август 2021

  Sofia Summer Fest ни предизвиква да помърсуваме с истории от Прея, Ники Илиев, Цветелина Цветкова, Мила Михова, Иван Панайотов, Петьо Петков-Шайбата, Константин Лунгов, Стефания Кочева. Острим уши и езици на 21 август от 20:00 в Южен парк II, а с билети се сдобиваме предварително тук.
 • LATINO KOPELES

  20 август 2021

  Марез Хашеми от Алжир и Демиан Диас Мерлис от Аржентина вплитат глас, китари и тромпет във фламенко ритми и испански страсти на 20 август от 20:00 в SOHO.
 • Танго в парка

  18 август 2021

  Развихряме с танци се в сърцето на Княжеската градина до Паметника на съветската армия на 18 август от 21:00, както и всяка следваща сряда до средата на септември.
 • After Work Social Club: Roarin' 20's

  19 август 2021

  Няма да си кривим душата, че ретро тематиката на любимото ни парти в София ни задължава да сме в Tobacco Garden Bar на 18 юли от 18:30 насетне. Слушаме саксофона на Richie и миксовете на DJ PACI в наслада на свежите коктейли и околния блясък с приятелите на Go Guide.
 • Вапцаров. Пет разказа за един разстрел

  17 август 2021

  Гласът на Цветана Манева озвучава 70-минутната документална лента за осъдения на смърт поет. Филмът на Костадин Бонев и Ивайла Александрова разказва историята отвъд патоса и драмата ѝ за сметка на неутралната фактология в търсене на истината. Не оставаме безразлични и попиваме всеки кадър на 17 август от 17:45 в Дом на киното.
 • Свободно движение

  16 август 2021

  Проектът на Юлиана Хичева се ражда от движението като символ на съществуването. Живописта ѝ не оставя публиката апатична и статична, а произведенията ѝ пресъздават картини, които се движат. Наслаждаваме се на творчеството ѝ в Depoo от 18:30 на 16 август до 20 август.
 • OpenFest 2021

  15 август 2021

  Макар думичката „фест“ да присъства в заглавието, тук става въпрос за конференция. Прилагателното „отворен“ пък си е точно на мястото, защото в обхвата на летния OpenFest попада широк диапазон от теми, свързани с отворената култура: свободен софтуер, open source, open hardware, open data и отражението и взаимодействието им с обществото. Организаторите, които са предимно доброволци, приканват всеки да предложи и участва със своя тема, а дали лекцията му ще намери място на конференция-та, ще обсъди и одобри комитет с разнороден състав и интереси. В двата конферентно-фестивални дни ще има работилници, детски кът, място за спомоществователи и срещи, а след лекциите в съботната вечер ще има и музика. С една дума – купон.
 • Зелени библиотеки

  14 август 2021

  Една от най-симпатичните инициативи на Столична библиотека, Зелени библиотеки, тече с пълна сила за седми път и насърчава четенето от най-ранна детска възраст. Адмирации! В кампанията участват известни български поети, писатели, музиканти, артисти и художници, а партньори са популярни издателства, публични институции, неправителствени и творчески сдружения. На 14-и в Южния парк, а на 15-и в зоопарка, където ще има и изложба от ценни издания от фонда на Столична библиотека на тема зоология. И малки, и големи ще се дивим на една от най-уникалните и скъпи книги в света от 30-те години на XIX век – Птиците на Америка, с внушителните размери – колкото половин човешки ръст, както и на първия определител на птиците в България от 1909, и на библиофилски издания на учебници по зоология от средата на по-миналия век.
 • Моят север е на юг

  13 август 2021

  Известният лозунг „Нашият север е на юг“, символ на единството и независимостта на държавите от Латинска Америка, вдъхновява една чилийка да пътешества в седем от тях, за да ги опознае и да разбере, какво ги свързва и какво ги разделя.

  Куба, Венецуела, Колумбия, Еквадор, Перу, Боливия и Чили: седем отделни реалности, с общ език и култура, колкото еднакви, толкова и различни. В някои от тях Революцията още е жива, в други вече се събужда демокрацията, а трети никога не ги е напускала корупцията. Навсякъде пътешественичката от Чили слуша истории и е сред хората, а те искат само едно: да се чуе гласът на народа. Накрая влиза сама надълбоко в Амазонската джунгла, за да застане очи в очи с истината.

  Гледаме Моят север е на юг на 13 август от 20:00 часа в Евро Синема.

 • Metallica Tribute

  12 август 2021

  30 години след появата на Черният албум от Metallica местните музиканти от HAMMERHEAD (BG) почитат юбилея с Enter Sandman, The Unforgiven, Nothing Else Matters и куп други емблематични парчета. Правим навалица като в Пловдив през 1999 на 12 август от 20:00 на откритата сцена на Арена София. Повече информация за събитието и билетите тук.
 • Лятно късо кино и гуакамоле

  11 август 2021

  Градината на Eduspace се превръща в киносалон на открито на 11 август от 19:30, а организаторите от Кинематограф ни поднасят прожекциите Скок, Далеч от времето, Обир, Кокомпоти, Как да надебелеем здравословно и Изяж ме заедно с хубава храна и вино.
 • Bossa Nova: Бразилия в София

  10 август 2021

  Овъртолваме се в бразилска музика и ритми от Копа Кабана с красивите вокали на Деля Харалампиева и романтичната китара на Стефан Филипов. Добре дошли в София де Жанейро на 10 август от 20:00 в Art Club Sofia.
 • Земя на номади

  9 август 2021

  Отличената с три награди Оскар лента на Клои Чжао ни завърта към американския Запад в Дом на киното на 9 август от 21:00.
 • Камино де Сантяго

  5 август 2021

  Изстрелваме се от Euro Cinema право по чудните друми на Камино де Сантяго с едноименната прожекция на Йонас Фрай. Поредното бижу от съкровищницата на Кино за пътешественици гледаме на 5 август от 19:30.
 • Jeremy?

  2 август 2021

  Sofia Summer Fest продължава да разчупва делничните вечери и през август с JEREMY? и любимите ни Hope, Fake Fruits и Two Weeks To The Great Escape. Грабваме билети оттук и се готвим за концерта на 2 август от 20:00 в Южен Парк II.
 • За звездите и хората

  3 август 2021

  Колко пъти ви се е случвало да вдигнете поглед към звездното небе и да си помислите, че е красиво, романтично, величествено и така нататък? Обзалагаме се, че безброй. Ако ви се е случвало поне веднъж да вдигнете поглед и да се замислите за доста по-дълбоки въпроси като: как ли е била създадена Слънчевата система, какво ни разказват астероидите и кометите за нейното детство, как Слънцето продължава да защитава и извайва нашата галактика със своя магнитен вятър вече над 4 милиарда години и защо не намираме живот никъде другаде освен на Земята... е, тогава събитието на Ratio и Рожен е тъкмо за вас. Кирил Стоянов, д-р Камен Козарев и д-р Галин Борисов ще погледнат към тези и други интересни въпроси, защото звездите далеч не са само горещи кълба от нажежен газ в студения Космос или красив фон за романтичните ни нощи. Събитието е част от честванията по случай 40-годишнината на Националната астрономическа обсерватория Рожен и макар да е с вход свободен, при желание можете да го подкрепите тук.
 • Базар за грамофонни плочи

  1 август 2021

  Неделният 1 август завърта купища грамофонни плочи, към които протягаме жадно ръце в безистена срещу Съдебната палата от 11:00 насетне.
 • Не е за телефон с Христо Шопов

  31 юли 2021

  Моноспектакълът на Христо Шопов е създаден от Елин Рахнев и Лиза Шопова - сестрата на бележития актьор, когото гледаме на 31 юли от 21:00 в парк-театър Борисова градина. Билетите са налични тук.
 • Жлъч, Григовор, Гена

  30 юли 2021

  Sofia Summer Fest за втори път ни взривява с Жлъч, Григовор и Гена на 30 юли от 20:00 в Южен парк II. Преди да се изчерпят билетите, можете да се сдобиете с вашите тук.