• Ratio представя: Бъдещето на медицината

  30 март 2021

  Съвременната медицина се развива все по-бързо и вече успешно използва нови технологии като роботизирана хирургия, 3D принтиране, добавена и виртуална реалност. Те са вече факт и са внедрени в различни проекти и стартъпи по целия свят. Роботи, под зоркото направление на опитни хирурзи, вече извършват сложни хирургични интервенции с безпрецедентна прецизност и минимални травми за пациента. Развитието на технологиите и ускоряването на интернет връзката позволяват по този начин хирург да оперира пациент на хиляди километри разстояние, а един ден, може би дори да извърши първата операция в космоса. На 30 март от 20:00 д-р Ваньо Везиров и д-р Радко Тоцев говорят за иновациите в медицината и какво още да очакваме за нейното бъдеще. Събитието е безплатно, но ако желаете да подкрепите Ratio можете да го направите с дарителски билет тук или пък в Patreon тук.
 • Удоволствието от поезията, среща четвърта. Съкровище.

  28 март 2021

  На 28 март от 18:00 Албена а.к.а Bembeni чете Явленски и Верефкин на Габриеле Мюнтер. Говори ни за удоволствието от четенето на поезия — какво намира в това занимание и защо то е важно за нея. Срещаме се с нея тук.
 • Виртуална обиколка: Пулия, Италия

  27 март 2021

  Романтична земя, окъпана от слънцето, където климатът е винаги мек, а въздухът се движи между барокови градове, бели къщи, маслинови горички и овощни градини, синьо море и отлична кухня: това е Пулия, регионът в петата на италианския ботуш. Обиколката започва от 20:30 на 27 март след регистрация тук.
 • Stream The Royal Ballet's Concerto

  26 март 2021

  Балетната хореография е създадена през 1966 от Кенет Макмилан за балет Deutsche Opera в Берлин и поставена на фона на Концерт за пиано № 2 на Шостакович. На 26 март гледаме изпълнението от 2019 на Анна Роуз О'Съливан - солист на Кралския балет, Джеймс Хей и Маяра Магри. Започва в 21:00 тук.
 • Бургери, бири и музиката да свири

  31 март 2021

  Позволяваме си да поседнем за една вечер пред екраните за стрийма на Go Taste Experience vol.2, когато единственият ни проблем ще бъде фокусът върху добрите бургери и бири, които се навъртат около 31 март. В първи епизод ни почерпиха с барбекю и уиски, но този път се обличаме за тази втора среща, без да мислим за обувките. Слушаме за индивидуалните характеристики на 4 вида бира, както и с кого биха направили най-вкусния дует, а това е, докато чакаме момента с бургерите. Там се запознаваме с тънкостите на добрия бургер, след което ни чака състезание за най-бързото му сглобяване. Със сигурност ще стане интересно, така че запретнете ръкави в 19:30, когато на живо ни чакат във Facebook и YouTube каналите на Go Guide. Всички тези отвличащи небцето моменти идват при нас с Takeaway.com, които са насреща за апетитни мигове.

 • Сюрреалистът Лий Милър: Антъни Пенроуз

  25 март 2021

  Елизабет "Лий" Милър е американски фотограф и фоторепортер. Тя позира като модел в Ню Йорк през 20-те години на миналия век преди да замине за Париж, където се захваща с модна фотография и изящно изкуство. По време на Втората световна война Милър е военен кореспондент за Vogue и отразява събития като Лондонския блиц, освобождението на Париж и концентрационните лагери в Бухенвалд и Дахау. На 25 март в 19:00 нейният син Антъни Пенроуз разказва повече за живота ѝ и нейното изкуство. За повече информация влезте тук.
 • Scriptwriting: The Hidden Dangers

  24 март 2021

  Като опитен педагог, Стивън Голдсмит е преподавал множество курсове по сценарий под различни егиди - включително държавния колеж в Салем и колежа Стоунхил (Масачузетс), The Offline Film Festival, FilmOffaly и Ireland's Green Drama Festival - от 1/2 дневни лекции до семинари през уикенда до целосеместни курсове. Сега се включва и при нас на 24 март от 14:00 в ZOOM.
 • Съвременно канадско изкуство

  23 март 2021

  На 23 март от 17:30 Дж. Друин Брисбоа представя работата на седем съвременни канадски художници, участващи в 13-тата изложба на биеналето в Каунас (12 ноември 2021 - 20 февруари 2022) в Каунас, Литва. За първи път биеналето включва най-голям брой канадски художници, включително Дейвид Алтмейд, Шари Бойл, Исума, Капвани Киванга, Джанет Кардиф и Жорж Бурес Милър, Джереми Шоу и Алтея Таубергер. Събитието е безплатно и е онлайн, а регистрацията става тук.
 • Удоволствието от поезията, среща трета. Разкажи ми история.

  21 март 2021

  Това е третата среща за четене на поезия от четири, в четири поредни недели. За 30-40 минитуте се четат и разказват стихове, които текат на живо в YouTube. За повече информания четете тук.
 • And Action!

  20 март 2021

  Този уебинар е много повече от преподаване на английски език чрез филми. Ще видим как може да изследваме езика чрез късометражни, игрални, документални филми или дори видеоклипове с автопортрети. Но най-вече гледаме как може да се помогне на учениците да развият езикови умения, когато им бъдат възложени роли в продуцирането и постпродукцията на филм. За регистрация пишете на info@glossomatheia.com, а за повече информация влезте тук.
 • Портрети от фоайето: 25 години София Филм

  19 март 2021

  Галерия Синтезис ви кани на изложбата на Боряна Пандова Портрети от фоайето: 25 години София Филм фест. Тя представя работата ѝ като официален фотограф на фестивала с колекция портрети на над 30 личности от света на киното, гостували на фестивала през последните пет години. Изложбата ще ни срещне отново със знаменити режисьори и актьори като Тери Гилиъм, Бела Тар, Вим Вендерс, Кшиштоф Зануси, Тед Кочев, Георги Дюлгеров, Руси Чанев и Стефан Мавродиев. Започва на 19 март от 17:00.
 • Music Elevator: Dead Man's Hat & Dessy & The Visual Madmen

  18 март 2021

  снимка Contemporary bohemians

  Деси Андонова се позиционира с бенда си пред камерата, а към нея се присъединяват инди мелодиите на Dead Man's Hat. Слушаме ги на 18 март от 19:00 във Facebook, YouTube и Urbo. Можете да подкрепите музикантите от тук.

  Мusic Еlevator е част от стратегията на сдружение Концерти.бг за подкрепа на артистите от българската музикална сцена в условията на пандемия.
 • Под булото на съзнанието

  17 март 2021

  Под булото на съзнанието е петдневна самостоятелна изложба-пърформанс на Биляна Вучкова, като началото е на 17 март от 17:00. Специално създадена за пространството на галерия ONE, експозицията включва композирана и импровизирана музика, изпълнена на живо в симбиоза с различни съпътстващи изразни средства - обекти, видео / аудио инсталации и колажи - използвани като "партитури" на цялостната композиция. Основен фокус на изложбата е взаимодействието между Биляна и зрителите, а свързващото звено са нейните ръце.
 • Керана и космонавтите

  16 март 2021

  Керана и космонавтите прибират до 150 души в бар Петък на 16 март от 19:00, където се развихрят с музиката си. Препоръчваме предаварителното закупуване на билети от тук.

  снимка Георги Ковачев
 • Любов, любов, любов

  15 март 2021

  Красимир Спасов поставя сатирата на Майк Бартлет, за да разкаже историята на семейна двойка от 60‑те до днес и как "поколението на цветята" хвърля сянка върху следващото. Всичко, от което се нуждаеш, е любов. С тази мантра живя цяло едно поколение, което вече върви към пенсия. В своята блестяща сатира Майк Бартлет проследява съдбата на семейна двойка от края на 60-те до наши дни, за да издаде своята присъда над това време, без сантиментите на миналия век. Чрез съдбата на децата в семейството, той отправя обвинения към цялото онова поколение на цветята "Вие не променихте този свят, вие го купихте!" ще изкрещи един от героите му. Но да не забравяме, че както подсказва заглавието, тази пиеса третира сериозно проблемите на любовта, изпитанията пред чувствата, честността във връзките, директната сексуална конкуренция и нейната проекция във времето и индивидите. Гледаме в Театър Българска Армия на 15 март от 19:00.
 • TABA In-Store Livestream

  14 март 2021

  За пръв път в ТАВА историята jungle vibes ще пропълзят през колоните им. Тук любезно им съдейства един от основателите на HMSU - acidtrip. И въпреки поговорката, че няма нищо обещано на този свят, те ни обещават приятен музикален трип из джунглата на jungle винилите му. Слизаме до магазина за плочи на 14 март от 19:00.
 • DoLittle DJ Set

  13 март 2021

  Диджей DoLittle застава зад пулта между 16:00 и 22:00 с една-единствена цел (или може би две) - да ни зачерви ушите от готина музика и на следващия ден всички да имаме мускулна треска от танци. Това се случва на 13 март в бар Петък.
 • Серотонин

  12 март 2021

  След като излиза във Франция през 2019, романът на Уелбек почти веднага заживява свой живот и на български език (благодарение на Александра Велева), а скоро ще се качи на сцена и за своята драматургична версия, поставена от Крис Шарков. Неговият главен герой – Флоран-Клод Лабруст – е съвременен човек на средна възраст, чийто провален личен живот всяка сутрин го кара да посяга към нов вид антидепресант. Въпреки това той не е панацея и Лабруст продължава да трепти на честотите както на личните си обсесии, така и на социалния гняв в Европа. "Серотонин е емпатичен поглед към изчезващия човек и ненужния занаят. Серотонин е признание за безпощадната самота и нужда от любов", пише самият Шарков за своя прочит. Сядаме в публиката, за да го чуем. Гледаме постановката в Театър Азарян на 12 март от 19:00.
 • София Филм Фест 2021

  11 март 2021

  София Филм Фест навършва четвърт век и точно от толкова време въздейства на (под)съзнанието ни по съвсем реален начин. Тази година фестивалът е „юбилеен, хибриден и в пандемия“, но пък за сметка на това е в две части. Започват на 11 март в филма Февруари на Камен Калев, а цялата програма е тук.
 • Строежа на 24!

  10 март 2021

  Строежа ни кани на солидния си 24-ти рожден ден. Е, няма да е шумно, грандиозно и да ни отвърти главите, но ще е приятно разнообразие в средата на работната седмица (10 март, сряда) да пием по един (два, три и така нататък) шота за негово здраве. Купонът започва в 18:00 и приключва в 23:00 (по всички предписания на здравните власти) и отново не е лошо да резервираме местата си предварително на 0885 974 666 или във фейсбук.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098